Delen vinden we super lief

Het zonnetje is weer in aantocht. Heerlijk weer voor mijn kinderen hun favoriete bezigheid: bellen blazen! Nou kan je natuurlijk het hele jaar door aan de bellenblaas. Maar ik vind het toch wel prettig als ze buiten spelen met hun zeepsop zodat ik niet de hele dag binnen hoef te dweilen.

Buitenspelen met bellenblaas

Hoe heerlijk is het om zelf een bel te kunnen blazen?! Eerst nog met bolle wangen en heel veel kracht. Als je geluk hebt komt er een prachtige bel uit. Na even oefenen (of gewoon wat ouder worden) lukt het steeds beter.

Geluksbelletjes

Niet meer alleen een paar geluksbelletjes, maar als je langzaam blaast kan je zelfs een zo groot mogelijke bel maken. Of het nou net lukt om een bel te blazen, of je bent al een heuse professional; het blijft mooi om ze na te kijken in de zon. Ook super leuk natuurlijk om te proberen om de bubbels te vangen.

Bubblesavers

bellenblaas

Helaas is het plezier van bellenblaas bij ons thuis vaak van korte duur. In “no time” mikt onze kleine meid de hele inhoud van het flesje op de grond. Daar gaat het speelplezier. Maar ik heb actie ondernomen. Om te beginnen heb ik een hele grote fles bijvulsop gekocht.

All Bubbles, No Trouble

Voor nog geen euro heb je al een flinke fles. Super fijn maar met dat enthousiaste omkieperen, komt ook bij zo een grote fles de bodem snel in zicht. Vervolgens hebben we bubblesavers geprobeerd. Super handige hoesjes die je zo over je bellenblaasflesje schuift. Terwijl ons meisje geconcentreerd aan het blazen is en haar flesje helemaal scheef houdt, blijft het sop lekker zitten. Ideaal! Zo blijft de vloer droog en kunnen we extra lang genieten van onze mega grote bijvul fles. Die hadden we nou eenmaal al in huis.

Van alle tijden

Eigenlijk zijn we toch allemaal groot geworden met bellenblaas! Ik zie me nog staan met mijn broer in de tuin van ons ouderlijk huis. Prachtige kleuren in die wiebelende bellen. Als meisje van zes op vakantie in

Londen had de gigantische ‘bubble’ in het science museum enorme indruk gemaakt. Eén van de hoogtepunten van onze vakantie. En als ik het toch over jeugdsentiment heb. Hang een paar discospots op en een bellenblaasmachine en je waant je zo terug in de jaren 80.

Video Bellenblaas Bubblesaver

Voor jong en oud

Je hoeft geen kind te zijn of te hebben voor bellenblaas. In mijn kinderloze bestaan kwam ik het vooral tegen op bruiloften. Niet zo gek, want het geeft een heel mooi bijna magisch effect al die ronde bellen in de lucht.

Bellenblaasdag

Ook voor bellenblazen is er een internationale dag in het leven geroepen. Weer zo een leuke themadag! Sinds 2011 worden er op 6 mei over de hele wereld bellen geblazen. Ter herinnering aan een dierbare, om een wens te doen, gewoon voor de fun of om welke reden dan ook.

Voor ons is het elke dag bellenblaasdag dus we gaan flink oefenen voor 6 mei. Dit weekend wordt het heerlijk zomers weer. Ik kijk al uit naar een lekker drankje in de zon terwijl onze kleine meid los kan gaan met haar bellenblaas. Met kapje er op zodat het zeepwater netjes in het flesje blijft. Dus dit keer geen plassen op de grond.

Instapost

Dit bericht bekijken op Instagram

BubbleSaver is een revolutionair Bellenblaas kapje  Bellen blazen is leuk en het kan nu ook zonder morsen!  Niet alleen mijn kinderen vinden het te gek, ook volwassenen weten er wel raad mee. Het is een tijdloze bezigheid. En vooral met ideaal zeepsop kun je de mooiste en sterkste bellen maken. De potjes bellenblazen uit de winkel zijn favoriet en namen gretig aftrek in huize olivette, al kieperen de kids ze in no-time om… En tsja daar zijn 2 oplossingen voor; 1: Zelf meer bellenblaas zeepsop maken met 100 ml groene Dreft, 400 ml water & 2 theelepels suiker, of … 2: Zorgen dat de zeepsop niet eruit gemorst wordt  Nr 2: is getackeld met de @bubblesaverfun het werkt ideaal! Afgelopen Koningsdag kregen we verschillende recepten mee om eigen zeepsop te maken voor méga toffe bubbels voor onze mega bellenblaas. Die delen we uiteraard: * 100 gram suiker meng je met 1,5 liter warm water. Roer dit vervolgens met 200 ml afwasmiddel & 2 afgestreken eetlepels glycerine Na een nachtje intrekken, creëer je hiermee de beste bubbels! ! Ook hebben we andere ideale recepten ontdekt die we thuis zeker vaker zullen uitproberen om de beste bellenblaas zeepsop te maken. Voor stevige en grote bellen: * 2 liter warm water, mix je met * 100 gram suiker, daarin roer je * 150 ml groene Dreft afwasmiddel om vervolgens * 10 gram behangplaksel poeder er in te mengen Succes gegarandeerd  #bubblesaverfun #soapbubbles #kidsfavorite #familyfun #kids #bubbles #zeepsop #bellenblaas #bellenblazen #sop #

Een bericht gedeeld door OLIVETTE (@olivettepuntnl) op

Veel liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter  Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief