Delen vinden we super lief

La CucaraculaKennen jullie de ‘ Cucaracula ’ bordspellen van Ravensburger waarbij alles draait om een bewegende kakkerlak? Voor mij was het nieuw en het staat hoog op het verlanglijstje van mijn zoontje. Super, aangezien ik graag spelletjes geef met de feestdagen, of op een verjaardag. Maar dat dat nu met kakkerlakken moet zijn…. ieuwll

Kakkerlakken spel Cucaracula

Cucaracha’s zijn kakkerlakken, al klinkt het in het Engels net iets beter! Spelletjes zijn leuk om te geven en de Cucaracha spellen hebben mijn aandacht weten te trekken. Nieuw in de serie is ‘La Cucaracula’, een aanvulling op de bestaande spellen.

La Cucaracula

In dit spel gaat het om een vampier-kakkerlak, die te vinden is in een mysterieus spookslot. Laat ik nu geen fan zin van kakkerlakken, maar ach, als spelletje is het wel echt hilarisch. Ook heb ik zo mijn spinnen fobie weten te overleven.

Slagveld

Het spel is geinig en interactief. Zenuwachtig loopt de kakkerlak rond om je een kaars uit de kandelaar afhandig te maken. Want vampieren houden natuurlijk niet van licht. Welke speler lukt het om de meeste kaarsen te verzamelen?La Cucaracula

Het doel van het spel is dat je de meeste kaarsen weet te verzamelen. Dat is bepaald niet eenvoudig, maar zorgt voor veel gekkigheid en plezier. De bewegende kakkerlak richt een waar slagveld aan op het spelbord.

Vanaf 6 jaar is dit een ideaal spel. Al heb ik hem in gedachten voor mijn dochter(4) en zoontje (bijna 6). Dat loopt vast los… 

Laat je niet pakken…
spelregels in het kort

Tijdens het spel moet je er voor zorgen dat de Cucaracula niet je pion aanraakt. Dan heeft hij je namelijk te pakken! Door hardop ‘iiiiiiiih’ te roepen, haal je je pion uit het vertrek waarin je staat en mag je met je pion opnieuw beginnen vanuit het startveld. Ik zie het m’n kids zo doen!

Doordat je zo geschrokken bent, is er een kaars uit je kandelaar gevallen. Pak één van de kaarsen-fiches, die je al hebt verzameld, en plaats deze met jouw spelkleur in de achterwand (maanwand) van het spel.

  • Spelfase 1

De 1e spelfase eindigt wanneer er geen kaarsen-fiches meer op het spelbord liggen of wanneer de achterwand is gevuld met kaarsen-fiches.

En dan begint misschien wel het leukste deel van het spel! Het is aan jou om de ingeleverde kaarsen-fiches weer terug te veroveren.

  • Spelfase 2, “De grote katapult wedstrijd

Je kunt nu de kaarsen-fiches terug verdienen die de ‘Cucaracula’ tijdens speelfase 1 heeft veroverd! Per kaarsen-fiche in jouw kleur krijg je drie pogingen om de vampier-kakkerlak met een heuse katapult naar de maan te schieten. Dit is natuurlijk cool om te doen.

Als het lukt, dan krijgen de spelers de kaarsen-fiche weer terug. Wie na de katapult wedstrijd de meeste kaarsen-fiches in z’n bezit heeft, wint het spel.

Voor de echte vampierjagers 

Heel leuk om met kinderen te spelen, maar ook aan ‘oudere’ spelers is gedacht. Zodra de kids op bed liggen kunnen manlief het spel er dus ook bij halen. Kunnen we weer met weemoed denken aan onze studententijd toen we veel buiten de deur aten en er rondom het leidseplein veel restaurants waren met heel veel kakkerlakken. ‘iiiiiiiih’! La Cucaracula kent ook regels voor de gevorderde vampierjager. Daarnaast kun je ook als team de strijd aan gaan om van Cucaracula te winnen.

Kortom: het bordspel La Cucaracula is niet alleen heel vermakelijk, maar kent heel veel mogelijkheden. En het draait niet enkel om geluk! Door samen te werken, stalen zenuwen te hebben en door het ontwikkelen van katapult technieken steven je af op de winst.

Prijs en verkrijgbaarheid van het spel Cucaracula

La Cucaracula is leuk bij 2 tot 4 spelers. Het is geschikt voor iedereen vanaf circa 6 jaar. Het is zowel online als bij warenhuizen en speelgoedwinkels verkrijgbaar. De adviesprijs is circa € 32,99. Wil je er meer over weten? Klik dan hier.

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter  Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat!

 


Delen vinden we super lief