Delen vinden we super lief

Nog geen paar jaar geleden reisden mijn hubby en ik de wereld rond en geen bestemming was te ver. Nu rennen er kleine minions rond, waardoor we een vliegreis stelselmatig hebben uitgesteld. De reiskriebels kan ik alleen niet weerhouden. De nieuwsbrief van KLM en Easyyet is voor mij dan ook een snoepwinkel en wordt elke keer van top tot teen gelezen. De meest fantastische bestemmingen komen voorbij. En met de werelddeal weken is het al helemaal verleidelijk. Dit keer besloot ik om er gewoon voor te gaan en heb het vanmorgen in de groep gegooid; “Guys we gaan naar Rome met z’n allen” We gaan dus voor het eerst vliegen met zeer jonge kinderen. Waar moet ik vooral aan denken?

Voorbereiding

We wonen dichtbij schiphol en hebben al vaak vliegtuigen gespot. Bij ons thuis nabij Amsterdam, vliegen ze laag over. “Tietuig”, mama …”Tietuig” waren ook wel de eerste paar woorden van beide kids. De eerste keer vliegen met kindjes brengt wel wat voorbereiding met zich mee. Voor de kinderen was het voldoende om geld, ticket en paspoort bij je te hebben en een half uur van te voren in te checken. Met kinderen is er een waslijst met musthaves. Mijn doel is voornamelijk om geen onzin mee te nemen aan boord.

blogboot, bloggersboot, bloggers. thule chasm, thule koffers, thule tassen, bring youtr life

Een handig lijstje voor aan boord;

  • Voldoende Luiers en héél veel billendoekjes. Magisch voor vieze gezichtjes, handjes, billen, speelgoed en eerlijk is eerlijk ook voor moeders…
  • Setje extra kleding en iets warms voor als het iets kouder wordt aan boord.
  • Favoriete knuffel, paar speeltjes (vermijdt licht & geluid voor boze buren) en een favoriet boekje (het 1000 woordenboek zorgt bij ons voor uren plezier)
  • Dixsap of limonade om aan te lengen voor voldoende drinken (max.100ml vloeistof is toegestaan aan boord)
  • Als je kindje moe, verveeld of hongerig is, zijn snacks een uitkomst. Liga, soepstengels, of een appel werkt bij ons altijd goed. Hongerige kids zijn vervelende kids en aan boord zijn de snacks vaak vrij prijzig, Vergeet de slabbers niet 😀
  • Een headset. Doe dit voor je buurman, maar ook voor jezelf. Want je zit er echt niet op te wachten om het zandkasteel of Dora themasong tig keer te horen.
  • Een extra speen als je dreumes die nog gebruikt. Het is ons 1 keer overkomen dat we die vergeten waren, dit wil je niet!
  • Zorg voor een kleinigheidje als ‘cadeautje van goed gedrag’. Als het lastig wordt met je kindje, heb je iets achter de hand

En last but not least voor ons de allergrootste musthave: Een Ipad met geuploade filmpjes en spelletjes. Heb je meer kids, neem dan een earplugsplitter mee, zodat je beide kindjes vanaf 1 scherm video’s kunnen bekijken.

Maak het vliegen voor jezelf ook zeker relaxt!

Gerelateerde blog: 4 slimme tips voor het boeken van een vakantie én om geld te besparen

Extra tips

We bouwen zeker extra tijd in om relaxt richting de luchthaven te gaan, maar ook als we aan boord gaan. Zo gaan we bijvoorbeeld niet als eerste aan boord, maar laten de kindjes juist nog wat rondrennen. Daarnaast gaat er zeker nog een toiletronde aan vooraf. Fris en fruitig zullen we aan boord gaan. Tijdens de vlucht zal de focus op de kindjes liggen, mijn favoriete tijdschriften blijven in mijn koffer. We zullen vooral veel kletsen en om ons heenkijken, uitleggen en grapjes maken. We hebben twee buggy’s voor op het vliegtuig. Naar mijn idee onmisbaar om je kindjes in te vervoeren en met KLM mag je gratis een kinderwagen/buggy mee nemen. We hebben geen zin in gesleep en in het vliegtuig kun je ze makkelijk achterlaten bij het instappen.

Door veel geduld en niet te hoge verwachtingen te hebben komt het vast helemaal goed. Hebben jullie tips en tricks die jullie in ons lijstje missen? Kom maar op, destemeer voorbereid we op reis gaan, des te beter. En oja, check nog wel even de paspoort van iedereen je vertrekt!

Gerelateerde blog: Vliegen met de kids een goed idee of een no-go?

Vliegen met kinderen, Ready for take off met deze tips, paspoort, reizen, insta travel, wanderlust

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op TwitterFacebook |Youtube| Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief