Delen vinden we super lief

Wat zijn er bij ons thuis de afgelopen jaren veel luiers doorheen gegaan! Gelukkig was de oudste al zinnelijk toen de jongste geboren werd. Onze grijscontainer kan het maar net aan. Het aanbod aan luiers is groot. Wasbare luiers, tot de voordeur bezorgd, A-merken of “gewoon” een huismerk. Ik ben begonnen met duurzame essentials en koos voor Pampers. Maar ondertussen liggen er meestal Kruidvat luiers op de commode. Als het maar werkt en de boel een goed droog houdt. Want een droge baby is een blije baby. Gaan jullie voor A-merken of doen huismerken hun werk net zo goed?

Een beter milieu

huismerk

Een paar vriendinnen van mij zijn helemaal voor de wasbare luiers gegaan. Zelf heb ik het niet geprobeerd want ik zag toch altijd een emmertje poepluiers voor me. Totaal onterecht want er zitten inlegvellen in die je samen met de grote boodschap in de prullenbak kan gooien. Het is een beetje meer werk maar wel een stuk duurzamer. Niet onbelangrijk om ook aan het milieu te denken voor dat kleintje op je schoot.

Gerelateerde blog: Luiers van Zwitsal zijn geboren. Ideaal voor het tere baby huidje & smashing luiertaart

De bekende weg

geluk

In mijn kinderloze tijdperk heb ik mij totaal niet verdiept in luiers. Voor ons oudste meisje wilde ik gewoon een goede luier. Ik denk dat ze haar eerste levensjaar alleen maar Pampers heeft gedragen. En daarna week ik alleen af bij hoge nood. De nieuwe luiers van Zwitsel durfde ik nog wel aan. Ook zo een oud en vertrouwd merk. Vaak ging ik af op aanbiedingen en grootverpakkingen. Eerlijk is eerlijk, de luiers van Pampers doen hun werk meer dan prima.

Comfort en fun

festival

Bij het in de wolken festival kwam ik de luiers van “Little Big Change” tegen. Luiers die elke maand bij je thuis worden bezorgd. Super makkelijk natuurlijk maar ik vind ze vooral ontzettend grappig. De meeste luiers hebben leuke plaatjes voor de kleine poepdoos zelf maar deze luiers zijn voorzien van grappige tekstjes. Extra leuk voor papa en mama. Dat maakt het verschonen net iets leuker. Er zijn meer merken die je thuis kan laten bezorgen. Lang leve het internet!

Gerelateerde blog: Ben je zwanger? Dit zijn de gratis babyboxen die je kunt aanvragen!

Het huismerk doet zijn werk

huismerk

Op de commode van onze dreumes liggen tegenwoordig vooral luiers van Kruitvat. Het scheelt gewoon heel veel geld en ook huismerk luiers doen hun werk prima. Zelfs bij ons op de kinderopvang zijn ze een paar maanden geleden overgestapt op de Kruidvat Eco luiers. Prima luiers die ook nog eens goed zijn voor het milieu en voor gevoelige babybilletjes. Net als bij de duurdere luiers staat er ook een gezellig plaatje op, absorberen ze als een dolle en zijn er ook nog eens van die handige luierbroekjes. Want voor druk kruipende baby’s is dat soms reuze handig.

Last but not least

Wij blijven voorlopig nog heel wat luiers kopen. Ondertussen heb ik een manier gevonden om die natte buideltjes zo klein mogelijk te krijgen. Zo kunnen er “lekker” veel in de luieremmer. En voor daarna staat het potje al klaar. Vooral mijn man kijkt heel erg uit naar het moment dat de luiers de deur uit kunnen.

Veel liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter  Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief