Delen vinden we super lief

Een naam bedenken waar zowel de vader als de moeder helemaal achter kunnen staan, is in de praktijk vaak lastiger dan je in eerste instantie dacht. Wellicht heb je altijd al een aantal namen in je hoofd gehad die je mooi vindt, maar merk je dat je partner hier niet zo enthousiast over is als jij. En de suggesties van je geliefde vind jij dan weer net niet mooi genoeg. Of jullie hebben wel een lijstje met favorieten, maar er lijkt met elke naam wel iets aan de hand te zijn: de ene naam is net iets te populair, de andere juist weer wat te ingewikkeld om uit te spreken en om te onthouden voor anderen. Kortom: een taak die leuk hoort te zijn, wordt opeens een terugkerend dilemma! Hoe kom je samen met je partner tot de juiste keuze? We geven je graag een aantal tips om een naam te vinden waar je allebei blij van wordt!

1. Kies voor twee namen of een dubbele naam

Als je geliefde toch echt een heel andere voorkeur heeft qua babynamen, kun je natuurlijk heel goed ervoor kiezen om jullie favoriete namen te combineren, of om jullie kindje een tweede naam te geven. Sommige voornamen zijn juist heel mooi en origineel wanneer je ze aan elkaar plakt! Wees dus vooral creatief met combinaties, en kijk of je op deze manier tot een compromis kunt komen. Dit is ook een uitstekende oplossing voor als je een populaire naam mooi vindt, maar hier zelf nog een eigen unieke draai aan wil geven.

2. Laat het even bezinken

Misschien voel je op een gegeven moment haast met het maken van een beslissing, omdat het niet lang meer duurt dat het kindje er is. Toch is het wat betreft babynamen vaak beter om het ondanks eventuele tijdsdruk toch even het zoeken los te laten en om juist af te wachten. Vaak komt er dan een spontane geniale ingeving net als je niet met namen bezig bent.

Ook kun je altijd nog een top drie meisjes- en jongensnamen maken en pas hieruit kiezen als het kindje geboren is. Vaak voelen ouders intuïtief namelijk als ze hun kindje voor het eerst zien meteen welke naam het allerbeste bij hun zoon of dochter past, en dan is die hele onderlinge discussie vooraf niet eens nodig geweest! 

3. Vraag eens advies aan iemand anders

Stellen denken vaak dat het bedenken van een naam iets tussen hen is, maar als je er niet uitkomt samen kan het heel goed werken om advies te vragen van een goede bekende! Misschien heeft je collega, vriend of vriendin of een familielid wel een prachtige naam, of vernoeming in gedachten waar jij en je partner nog helemaal niet aan hadden gedacht.

Heel veel succes en geluk!

Lief Olivette

Olivette is ook actief op Twitter| Facebook |Youtube| Instagram | Pinterest We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief