Delen vinden we super lief

Met de spellen van Smart Games heb je urenlang puzzelplezier. We hebben inmiddels veel spellen uitgetest en ik kan beamen dat ze allen geschikt zijn voor Kleuters, Kids, Tieners, Ouders, Grootouders & échte Puzzel Pro’s. Je kind (en ook jij) wordt mentaal uitgedaagd en meespelen is als ouder ook echt leuk! Met Smart Games staat spelen en nadenken centraal! Love It! Voor de verkiezing Speelgoed van het jaar zijn ze maar liefst 4 keer genomineerd en wij begrijpen dat wel!

Videoimpressie Spielwarenmesse

Tijdens de Spielwarenmesse in Neurenberg was het liefde op eerste gezicht met Smart Games! Tijdens de verkiezing speelgoed van het jaar 2019 zijn er maar liefst 4 spellen genomineerd voor de titel “speelgoed van jaar 2019’! Wij lichten ze voor je uit!

1. Smart farmer

Met dit spel is het de bedoeling om de dieren uit elkaar te houden! Met de hekjes is het puzzelen geblazen om de gezellige beestenboel op de boerderij wat in toom te houden! Je hebt slechts 3 hekjes om het land te verdelen in aparte weides en dat is nog best lastig!

Met dit populaire spel van Smart Games help je de boer door de hekken op de juiste plaats te zetten, zodat de paarden, koeien, schapen en varkens hun eigen plek krijgen. En in een later stadium zorg je ervoor dat elk dier ook zijn eigen drinkbak heeft. Mijn kids waren laaiend enthousiast en pakken Smart Farmer er steeds bij! Ook vind ik het een kwalitatief mooi en duurzaam spel! €22,99.

Onze mening van Smart farmer

Smart Farmer is echt een mooi vormgegeven spel met schattige beestjes van zacht rubber. Kinderen leren logisch denken en testen hun probleemoplossend vermogen. Mijn kinderen wisten me keer op keer te verbazen met hun oplossingen Met verschillende niveaus van makkelijk naar moeilijk.

Dit spel van Smart Games vraagt om ruimtelijk inzicht, verbeelding (mentaal visualiseren van mogelijke oplossingen), planning en out-of-the-box denken (mentale flexibiliteit).

De moeilijkheidsgraad wordt geleidelijk opgebouwd, zodat kinderen in hun vaardigheid kunnen groeien. Hierdoor blijven ze langer gemotiveerd en hun aandacht behouden! Het spel kun je het beste in je eentje spelen, al spelen we het ook vaak om en om met onze dochter (5) & zoontje (6).

2. Brain train 0-3 jaar

De Brain Train is zowel een puzzel als een speelgoedtrein. De jongste kinderen spelen met de trein, oudere kinderen maken de uitdagende opdrachten uit het boekje. Het speelgoed heeft een mooie naam, verpakking en materiaalkeuze. Wat me voornamelijk aanspreekt, is dat het uitdagend speelgoed is! Ook zijn de uitleg/spelregels heel helder.

De opdrachten om de vormpjes te plaatsen worden steeds moeilijker omdat steeds minder aanwijzingen worden gegeven. Je moet er voor zorgen dat alle wagons aan elkaar vastzitten en op het goede spoor zit voordat de trein het station verlaat. Voor de ouders zal het leuk zijn om te zien hoe hun kindje steeds beter wordt en vervolgens zelfstandig aan de slag gaat. Tof ontwikkelspeelgoed voor de jongste kinderen. Een spel met 48 opdrachten voor kinderen vanaf 3 jaar. €27,99

3.Colour Catch

Colour Catch is een uitdagend spel met veel leuke opdrachten. De kikkers en salamanders veranderen van kleur als je ze op het spelbord legt. Je plaatst alle puzzelstukken op het spelbord, zodat de kikkers, insecten en salamanders dezelfde kleur krijgen als in de opdracht.

Colour Catch is een spel dat je in je eentje speelt waarbij kikkers, salamanders en insecten volgens een bepaald patroon moeten worden neergelegd. In het boekje staan er opdrachten (60 stuks) waarin staat welke kleur elk dier moet hebben en of een amfibie een insect vangt of niet. De oplossing (op welke plek de dieren gelegd moeten worden) moet worden bedacht (de slimme manier), of uitgeprobeerd door ‘trial and error’.

Als je kindje er niet uit komt, dan zijn de oplossingen ook achterin het boekje te vinden. Een leuk, uitdagend spel dat kinderen aan het denken zet! Het bevordert vooral visueel-ruimtelijke waarneming, ze leren problemen oplossen, logisch denken en stimuleert om het vol te houden! Dit zijn echt mijn soort spellen.

De opdrachten in het boekje nemen toe in complexiteit, waardoor er relatief makkelijk gestart kan worden en het oplossingsvermogen kan meegroeien met de mate van uitdaging. Het zijn ook ideale spelletjes voor kinderen die van een intellectuele uitdaging houden en moeite hebben om zich in hun eentje te vermaken. Geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar. €14,99

4. Atlantis Escape

Atlantis Escape is een drie-dimensionele Smart Fame waarbij vanaf een hoge toren een weg moet worden gebaand naar de uitgang over gebouwen, trappen en poorten. Er zijn 60 opdrachten van oplopende moeilijkheidsgraad, zodat je kindje snel kan instappen en spelenderwijs beter wordt. De opdrachten staan in een boekje en laten steeds de beginposities zien van de toren en de uitgang.

Ontsnap dus voor het te laat is van Atlantis voordat deze mythische stad voor eeuwig onder water verdwijnt. En als een kind er niet uit komt, dan zijn ook hier de oplossingen terug te vinden. Wel zo fijn om frustrerende kindjes te voorkomen. Het spel stimuleert ruimtelijk denken, probleemoplossend vermogen, planning en flexibel denken.

Ook leren ze volhouden, aandacht behouden en doorzettingsvermogen. Met deze spellen leren kinderen ook om zichzelf te vermaken. Zoveel voordelen bij spelletjes, dat klinkt toch als muziek in je oren als ouder! Atlantis Escape is een compact puzzelspel voor kinderen vanaf 7 jaar met zestig 3D-opdrachten en heel handig om overal mee naar toe te nemen. €14,99

Zoals je kunt lezen zijn het fantastische, educatieve spellen! Wij zijn fan!

Liefs Olivette,

Olivette is ook actief op Twitter Facebook Youtube Instagram en vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief