Delen vinden we super lief

De Verkiezing Speelgoed van het Jaar is in volle gang en het wordt steeds spannender voor alle toffe speelgoedmerken! T/m 3 november kun je stemmen op je favoriete spel of speelgoed. Voor SmartGames is het extra spannend aangezien ze niet 1,2, of 3, maar zelfs vier keer zijn genomineerd met hun spellen in verschillende categorieën! Eind juni heeft de vakjury van de Verkiezing Speelgoed van het Jaar met alle ingezonden artikelen gespeeld en zijn stuk voor stuk uitgebreid beoordeeld. Leuk natuurlijk, maar ik geef liever mijn eigen oordeel en laat het mijn kleine recensenten uitgebreid testen! Deze keer werd Colour Catch uitgebreid getest door Bram!

smartgames, colourcatch, spel, speelgoed, educatief speelgoed
Het is een klein en compact spel! Je stopt het snel in je rugzak om mee te nemen op reis, of onderweg.

Testpanel in actie met Colour Catch

Met nog niet alle spellen van Smartgames zijn we bekend! Smartfarmer was al een heel groot succes en of de andere versies onze stem verdient, konden we zelf ervaren door het uitgebreid te testen. Het spel Colour Catch werd uitgebreid onder de loep genomen!

Onze mening

Bram(8) is blij dat hij deze Colour Catch Smart Game mag testen. Vooral als echte natuur en dierenliefhebber spreekt hem de vormgeving met salamanders en kikkers erg aan.

• Onderweg test

In de auto gaat hij aan de slag met zijn spel.
We hebben geen klaptafeltje dus het ligt best vol op zijn schoot met het boekje en de speelstukken.

smartgames, colourcatch, spel, speelgoed, educatief speelgoed

Het boekje neemt hem op een toegankelijke manier, stap voor stap mee het spel in. Hij moet er even inkomen maar heeft snel door hoe het werkt. En voordat je het door hebt, zit hij helemaal in het spel. Muziekje op zijn hoofd, met stukken schuiven en puzzelen.

smartgames, colourcatch, spel, speelgoed, educatief speelgoed

Zijn zusje Janne (13) was onderwijl met het IQ fit spel aan het spelen en keek nieuwsgierig mee.
Als Bram uitgespeeld is gaat Janne ermee aan de slag. Ook zij moet er even inkomen en vervolgens zit ze er lekker in. Ze vindt het spel er mooi uitzien en vindt het op glas in lood lijken. Binnen een half uur werkt ze zich door een aantal spel levels heen. Heerlijk relax, brain training op de achterbank;)

• Thuis test

Na het douchen, voor het slapen gaan, neemt Bram het Colour Catch spel er bij. Inmiddels is hij bij de hoofdstuk expert en gaat hij lekker aan de slag. Stenen leggen, kijken, proberen en nog ‘ns opnieuw schuiven en proberen. En dan is de oplossing daar, check dubbel check en trots. “Yes, mama ik heb de expert gemaakt.”

smartgames, colourcatch, spel, speelgoed, educatief speelgoed

Bram heeft, geïnspireerd door het spel, een prachtige salamander tekening gemaakt. De hele middag druk gekleurd met mooi op elkaar afgestemde groene en blauwe tinten. Deze tekening hangt nu bij oma in een lijst te pronken.

smartgames
Salamander Colour Catch kunstwerk

Mini interview

Bram wat vind je van het spel Colour Catch?” Vraag ik hem terwijl hij de puzzelstukjes aan het verleggen is.
Ja, heel leuk omdat het er mooi uitziet met de salamanders, kikkers en libellen die je verschillende kleuren kunt geven.”

Je hebt het spel mee naar school genomen voor de spelletjesochtend. Kon je er wel samen mee spelen?”
Ja, met z’n tweeën hebben we om de beurt een steen gelegd.”

Vond je Colour Catch makkelijk te begrijpen?
“Ja, bij de eerste spellen moest ik er inkomen. Daar hadden nog best ’n paar extra voorbeelden bij mogen zitten. Maar daarna ging het super goed.”

Conclusie Bram(8)
Colour Catch is een leuk spel voor als je even rustig wilt spelen.”

Ik vind het Colour Catch spel echt een aanwinst in de Smart games reeks. Door de vormgeving en het formaat van de stenen is het aansprekend voor de kinderen en makkelijk puzzelen. Zelf hebben we IQ Fit en IQ Puzzler Pro, die spelen ik, mijn dochter en Bram regelmatig en zijn lekker compact. Dit is een fijne ontdekking!

smartgames

Stem & win

Vergeet vooral niet om voor 3 november je stem uit te brengen op je favoriete SmartGames spel op de website www.speelgoedvanhetjaar.nl! Hiermee maak je zelf kans op je favoriete spel en wie weet neemt SmartGames dankzij jou de titel ‘Speelgoed van het Jaar’ mee naar huis! Op 6 november worden de winnaars bekendgemaakt. Het artikel met de meeste stemmen in een categorie wordt winnaar in die leeftijdsgroep. Uiteraard brengen wij onze lezers hiervan op de hoogte! SmartGames staat in ieder geval te trappelen om de titel ‘Speelgoed van het Jaar’ in ontvangst te nemen!

Spannend

SmartGames heeft nominaties in de volgende categorieën:
•Categorie 0-3 jaar met het spel Brain Train
•Categorie 4 en 5 jaar met het spel Smart Farmer
•Categorie 6 en 7 jaar met het spel Colour Catch
•Categorie 8 en 9 jaar met het spel Atlantis Escape

Liefs Olivette,

Olivette is ook actief op Twitter Facebook Youtube Instagram en vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief