Delen vinden we super lief

Create it kinder makeup

Kleine miss O is onlangs 5 jaar geworden. Ze vindt zichzelf nu een hele meid. (Overigens komt met de extra jaren ook de extra attitude, of is dat alleen bij die van mij het geval?)  Ze is gek op schminken en mama heeft zichzelf vakkundig bekwaamd in poesjes, hondjes en prinsessen schminken. Maar ja, kleine meisjes worden groot en mama is gek op make-up. We ontdekten samen Creat it! kinder make-up!

Wat doe jij….

Bijna elke ochtend staat ze naast mij om te vragen wat ik aan het doen ben en of ze ook make-up op mag. Soms doe ik wel heel licht wat make-up bij haar op. Maar als ze dan in de spiegel kijkt, vindt ze het niet genoeg. Dus wat kwam het goed uit dat we een Create it! kindercosmetica pakket kregen om uit te proberen.     

Create it kinder makeup

Te gekke meiden make-up van Create it!

De cosmetica lijn Create it! heeft een nieuw uiterlijk gekregen en is sinds kort opnieuw gelanceerd. Het is te verkrijgen bij Lobbes.nl (een van mijn favoriete speelgoed websites) of Toychamp.nl. Dit merk is gericht op meiden die gek zijn op make-up en accessoires en daar graag verschillende dingen mee uit proberen. De Create it! collectie bestaat uit verschillende make-up sets van nagellak (met o.a. geur, colour-changing en confetti!), ogenschaduw, tattoopennen, sleutelhangers, kettingen, haarkrijt, lipbalm/gloss en nog veel meer!

Create it kinder makeup

Face wipes en spiegel in de aanslag

We gingen aan de slag op een zondag ochtend. Omdat het pakket ZO groot was, was er zo veel uit te proberen. We hebben maar meteen de face wipes en nagellak remover erbij gepakt. Het was echt een groot feest. Er was zoveel uit te proberen.

creat it kinder makeup lipgloss

Omdat ze nog niet zo bekend is make-up was het echt een ontdekkingstocht waar er steeds weer in de spiegel gekeken werd naar het resultaat. Omdat Olivia op YouTube altijd Engelstalige ‘unboxing’ video’s kijkt en tweetalig wordt opgevoed, wilde ze meteen een video maken. Een hilarische mix van Nederlands en Engels door elkaar tot het gevolg. Het was echt genieten.

Zelluf doen levert een knoeiboel op

creat it canenco make up

Olivia is net 5 en Create it! is eigenlijk bedoeld voor 6+. Ze heeft erg de ‘zelluf doen’ behoefte, en voor deze keer heb ik dat ook lekker laten gaan. Maar het is wel een knoeiboel want make up opdoen is best een kunst. Maar wat heeft ze genoten. De super leuke vormgeving, aantrekkelijke kleurtjes en geurtjes maken het echt heel leuk. Nagellak blijft favoriet. Het liefst regenboog handen (elke nagel een andere kleur). Maar ook het blauwe haar kleur doosje viel erg in de smaak.

Kinder make-up een groot succes

Create it kinder makeup

De lippenstift die blauw is, maar dan roze wordt op je lippen was ook heel leuk. We gaan mee met de zeemeermin trend! Lippenstift opdoen is nog erg moeilijk dus uiteindelijk was het resultaat wel een beetje clownesk. ‘No problem vind ik’, ze is 5 dus dan is alles schattig. Ik denk dat het Create it! concept heel lang leuk is, van een jaar of 5 totdat ze echte make-up gaan gebruiken.

’S Middags gingen we naar een leuk cafe in Amsterdam Oost (Ginger & Ale, echt een aanrader met kids) en de make up moest mee. Want vriendinnetje Julie, bijna 4, moest natuurlijk ook onderhanden genomen worden met Create it! kinder make-up. Dat leverde echt te schattige taferelen op!

creat it! kindermake-up

Vanaf welke leeftijd is make-up eigenlijk okay?

Met het uitproberen van dit geweldige Create it! pakket kwam bij ons thuis wel meteen de discussie op gang of we het eigenlijk wel een goed idee vinden om zo vroeg al met make-up te beginnen. Ik kan mijzelf mijn eerste make up ervaring nog wel herinneren. Ik was ongeveer 12 en had een hele coole tante die in de mode werkte. Ze reisde de wereld over en kwam op een dag thuis met een tasje met make up spulletjes. Wat voelde ik mij groot!

Maar ik herinner mij ook nog dat de eerste regel die mijn vader instelde: “geen make up naar school.” Die regel hebben wij nu ook maar ingevoerd. De komende jaren is Make-up iets wat we samen doen (dus niet alleen op je kamer) en alleen voor in het weekend.

Create it kinder makeup

Create it! een ultieme moeder-dochter bezigheid

Wat mij opvalt is hoe de humor van een kind ontwikkelt. Ik heb maar 1 blaag, dus ben mij ervan bewust dat alle fases, de eerste en ook meteen de laatste zijn. En ik moet heel eerlijk zeggen; deze fase is echt heel leuk! Wat hebben we samen gelachen over de nagellak die mis ging, en de lippenstift die overal zat en de ogenschaduw waar ‘zelluf doen’ met behulp van een spiegel erg moeilijk blijkt..

Het uitproberen van Create it! was voor ons dus echt een moeder-dochter momentje. Deze mama is heel stoer met haar blauw met gele nagellak, die overal zat, naar buiten gegaan. Maar toen ik maandag weer moest werken heb ik het er toch maar even afgehaald. Anders vrees ik dat mijn collega’s waren gaan twijfelen aan mijn stijl keuzes.

Giftige stoffen in kindermake up?

Over kindercosmetica is best veel te doen geweest in de media. Er zouden giftige stoffen in zitten en toen in aan Oma vertelde dat we een tof Create it! pakket hadden gekregen, kreeg ik meteen een waarschuwing.  Dus ik heb wat onderzoek verricht.

De blits maken

Cosmetica voor volwassenen kun je beter niet gebruiken bij kinderen. Sommige goedkope kindermake-up is ook niet aan te raden. Al is er niet veel te vinden over Create-it! in dat verband en staat er weinig over op de doos. Wat ik wel kan vinden is dat het speciaal voor kinderen is. Sommige van de nagellak is afwasbaar, maar de meeste heb je wel remover voor nodig als je het er echt af wil halen. Na een paar dagen slijt het er echter gewoon af. Dus ik laat het gewoon zitten tot het eraf is. We maken samen de blits*

Veiligheid en kindermake-up

De Leverancier van Create It! gaf ons de volgende informatie betreft de veiligheid van de kindermake-up: De nagellak is op oliebasis. De reden hiervoor is dat als het op waterbasis ontwikkeld wordt, het water wat hiervoor gebruikt wordt een vergrote kans heeft op bacteriën. Dat is uiteraard niet wenselijk. Om dit risico te verlagen hebben ze bij Creat it! ervoor gekozen om nagellak op oliebasis te gebruiken. Alle producten worden zorgvuldig door een onafhankelijk lab getest. De producten zijn veilig en voldoen aan de Europese wetgevingen. Toch wel heel fijn om te weten!

Dit bericht bekijken op Instagram

“Als we naar het theater gaan, dan is het wel op sjiek hoor mama” 💕 De nageltjes zijn gelakt met stickers en glitters, het haar heeft regenboogstrepen met haarkrijt en de lipgloss zit in haar Souza glittertasje 💄👛💅 Lucas vond het bere interessant en deed vrolijk mee #createit #kindermakeup #nails #nailart #fashion #style #socialenvy #cute #beauty #beautiful #instagood #pretty #girls maar ook #boyswillbeboys #stylish #sparkles #styles #colourpop #nailart #art #photooftheday #rosa #love #shiny #colourfulrebel #nailpolish #nailswag

Een bericht gedeeld door OLIVETTE (@olivettepuntnl) op

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat.  We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat.


Delen vinden we super lief