Delen vinden we super lief

Omo wasmand wasAls ik mijn kindjes naar bed breng, kan ik het niet laten om toch nog even een wasje te draaien zodat alles aan kant is. Ik doe het eigenlijk altijd tussen de bedrijven door. Er lijkt geen eind aan te komen aan die wasmand, maar ik heb het onder controle. Voor mij is er niets frustrerender om bergen wasgoed te hebben liggen. Hetzelfde geldt als wanneer ik van vakantie terug kom. OMO, het wasmiddelen merk heeft het laten uitzoeken hoe wij met de vakantiewas omgaan.

  • Wassen geblazen

Het eerste wat ik bij thuiskomst doe nadat de auto is uitgepakt….: ‘wasjes draaien‘. Even bijkomen van de terugreis is er eigenlijk nooit echt bij. Het wordt wel zo efficiënt mogelijk ingestoken zodat ik er zo weinig mogelijk tijd aan wil besteden. Er immers wel tijd over blijven voor sport en leuke uitjes.

“WASH, DRY, FOLD, REPEAT”

Sneller en efficiënter wassenOmo wasmand was

Het wasmerk OMO heeft het onderzoeksbureau Panelwizard uit laten hoe we met onze was omgaan. Dit hebben ze gedaan door een groep van 1108 Nederlanders te ondervragen van 20 jaar+ met thuiswonende kinderen tussen de 6 en 17 jaar te ondervragen. Er zijn verschillende manieren om sneller te wassen en uit het onderzoek blijkt dat 58% van de Nederlanders dan bij voorkeur voor korte wasprogramma’s kiest. Ook ik, tenzij er een wasje tussenzit die extra aandacht nodig heeft. En na een week vakantie zijn dit zeker weten de handdoeken, sokken en het ondergoed.

“Our Home is filled with Loads of LOVE, LAUGHTER & LAUNDRY”

  • Langleve OMOhet beste sokken mysterie

Ruim zeven op de tien van deze Nederlandse ouders willen na de vakantie de was zo snel mogelijk weer schoon in de kast hebben. Pas daarna mogen ze van zichzelf nog even genieten van hun laatste vrije tijd (72 %). Mensen met een baan stropen het snelst de mouwen op. Ruim de helft van de werkende ouders wil dat de vakantiewas zo snel mogelijk schoon is, omdat ze weer naar hun werk moeten (56 %). Het is dan wel fijn om het huis aan kant te hebben!

Dit is ook wel de reden dat wij al voor het weekend terug kwamen van vakantie. In alle rust kon ik de wasjes wegwerken, opvouwen en in de kasten terug leggen. En na een dag was alles aan kant. Langleve OMO want die wast immers ‘razendsnel door en door schoon’, ook de vakantiewas.

“If I don’t do laundry today, I’m gonna have to buy new clothes tomorrow”

Modder-, gras en barbecuevlekkenomo wasmand

Uit het onderzoek is ook gebleken dat ouders met jonge kinderen, tussen de 6 en 12 jaar in de zomer vaak langer met de was bezig zijn dan ouders met kinderen tussen de 13 en 17 jaar (31 % versus 25 %). Na de vakantie wordt er zelfs meer tijd besteedt aan de was. En eigenlijk is dit helemaal niet zo gek als ik naar mijn eigen kinderen en hun kleding kijk. Vaak hebben ze 1 outfit per dag aan. Een shirt of broek kan een enkele keer een tweede dag aan, maar dat komt niet vaak voor.

`Laundry…The never ending story`

  • Vies, viezer, viest

    OMO wasjes

De kleding is veel sneller vies bij jonge kinderen. De kleertjes van onze kinderen zitten vol met  modder-, gras- en barbecuevlekken. maar ach mijn motto is altijd, “des te viezer de kleertjes, des te leuker de dag”. Kinderen moeten immers echt op avontuur gaan. En ook ben ik langer bezig met de was, omdat het tijdens de vakantie ‘on hold’ wordt gezet.

Niet wassen tijdens vakantie

Mensen stellen de was het liefst uit tot na de vakantie. Het lijkt er zelfs op dat er vooral thuis wordt gewassen en niet op de camping, in het huisje aan zee of op de hotelkamer. Snelheid is voor ouders belangrijk bij het wassen (63 %). Het kost toch wel een halve vakantiedag om alles aan kant te maken. Je kunt er niet even bij weglopen en de was komt er vaak niet echt schoon uit bij de standaardprogramma’s.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat iets meer dan de helft van de ondervraagden (53 %) het liefst minder tijd zou besteden aan de was. Bijna alle ouders maken dan ook weleens gebruik van mogelijkheden om de totale wastijd te verkorten (96%).
58% selecteert weleens een tijdbesparend/verkort programma.

Vakantievibesokken mysterie

Vorig jaar zag OMO al in een onderzoek onder ruim duizend vakantiegangers dat meer dan 30 % 4 tot 5 wasjes moet draaien voordat alles weer schoon is. Het heeft dan ook even tijd nodig voordat het wasgoed weer gestreken en opgevouwen is. Bij ons komt het wel neer op 5-6 wasjes, maar we zijn dan ook met z’n vijfjes.

Ik ben hier toch echt wel een hele dag mee bezig, net als 37 % van de ondervraagden. 27% doet dit in een halve dag, maar misschien hebben zij een grotere wastrommel.

Lees ook: HET GROTE ‘SOKKEN’ MYSTERIE, waar zijt gij lieve sok….

Gaan jullie gelijk de was aan kant maken na jullie vakantie, of blijf je nog even lekker vakantie vieren?  23% van de ondervraagden houdt de vakantievibe lekker vast en trekt met gemak enkele dagen uit voor het wassen. Daar val ik niet echt onder, Jij!?

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief