Delen vinden we super lief

Onze dochter is 6 jaar geworden en wordt almaar wijzer, scherper en gevatter. Ook begin ik me steeds meer te herkennen in haar grillen, karakter en eigenschappen. Wat is het toch bijzonder om via je kinderen een spiegel voorgehouden te krijgen! De appel valt inderdaad niet ver van de boom…. Vaak grapt mijn man als ze uit de ban schiet ‘Dat heb je echt van mama. En nu ben je alweer 6 jaar oud.

6 jaar is zo’n bijzonder leeftijd. Fysiek zijn ze dan al echte grote meiden, maar vaak zijn ze ook nog weer zo heel klein.

familie, dochter, brief aan mijn dochter, 6 jaar, mijlpaal

Het kleuterige en de ‘baby-face’ verdwijnt beetje bij beetje. Het gezichtje krijgt echte meiden trekjes en er wordt steeds meer gezellig gekletst en de waarom vragen‘ worden steeds ingewikkelder. Ik prijs me rijk met zo’n kleurrijke, gezellige, lieve en talentvolle dochter, met uiteraard haar grillen… Deze blog is voor jou meid.

Door jouw ogen heeft het leven zoveel mooie kleuren

Lieve Yvette.

Alweer 6 jaar werd ik mama van een temperamentvolle, vrolijke, grappige, getalenteerde, lieve en vooral fantastische dochter. Ok, ok je hebt her en der een ruw randje, maar daar wordt aan gewerkt en is overigens ook normaal. Mijn mama hart brak wel toen je zo onaardig deed tegen je beste vriendinnetje op je verjaardag. Laten we het er maar op houden dat je overwhelmed was door alle aandacht en peer pressure…. En hoe je het goed hebt gemaakt is zo kenmerkend voor jou; je bent gevoelig en wil het voor iedereen goed doen. dat hoeft echt niet hoor…. dat geheimpje wil ik je alvast verklappen.

6 jaar Birthday Party met als thema…. regenboog

Het is ook niet niks dat de aandacht op dit 6 jaar verjaardagsfeestje ineens helemaal op jou gericht was zonder één of andere broer die de boel probeert te verstieren. Het komt zelden voor dat je bent omringd met 6 meiden met dezelfde interesses. Wat was het mooi om te zien dat je hier zo van genoot.

6 jaar het getal van de liefde

6 jaar is zo’n leuke leeftijd en inderdaad het getal van de liefde. Het ene moment ben je nog zo’n klein meisje met je driftbuien, gedrein en twee schattige staartjes. Ik geniet dan zo van de lieve knuffels en de volmondige ‘ik hou van jou’, ‘je bent de liefste mama ooit’ En het andere moment ben je een hele stoere meid, kun je de wereld aan en zeg je met gemak ‘doei mam, tot overmorgen’!

Je bent ook een zeer gezellige meid en wordt echt gemist als je er niet bij bent tijdens een logeerpartijtje. We hebben dan ook vaak mama-dochter tijd ingepland om lekker samen te tutten en ronduit te kletsen. Vooral de gesprekken over met wie je gaat trouwen is zo mooi. Wacht daar nog maar even mee hoor, dat vindt papa echt nog niet goed. Tot je 21e komt er geen vriendje door de ballotage bij papa :-D.

Dankbaar dat ik meer zonneschijn dan regen ken in mijn leven En op die bewolkte dagen weet ik waar de zon zich verstopt…

Grote meid met 6 jaar

De melktanden houden het voor gezien en als je glimlacht zie je het fietsenrek tevoorschijn komen! ‘Mam kijk, ik drink melk’ roep je dan trots….want ja, ja ijdel ben je ook al wel. Je wilt dolgraag grote mensen tanden en ‘met melk groeit het harder!’

Ik zie ook dat de jurkjes korter worden en er nu echt een broekje onder moet. Je groeit hard, gaat de lucht in en krijgt echt giraffen beentjes. En ook al is mama dol op kleurrijke Oilily jurkjes, ik beloof je dat ook je eigen kledingkeuze wordt ingewilligd.

Babyshower meisje baby innovation
Als ik deze foto bekijk realiseer ik dat 6 jaar voorbij is gevlogen

Enthousiasme

Je tomeloze enthousiasme is enorm aanstekelijk! Tijdens het koken of bakken is het maar wat gezellig als je me komt helpen. Je wilt alles weten en vraagt er op los, ook wel kenmerkend op 6 jaar. We kletsen ronduit over de ponyles, het warme weer en over de regenboogtaart die we samen bakken. Toch kijk je schuin mee met wat er op de TV gebeurt bij je broer. Je lijkt mama wel, die wil ook alles tegelijkertijd, maar dat probeer ik je af te leren. Moeders willen nu vaak hun eigen zwaktes proberen te voorkomen bij hun kinderen, zomaar gratis advies hatsjiekidee… Gelukkig roep je ‘Olivier kun je het zachter toen, ik kan me niet concentreren’!

Girlpower! 6 jaar oud en ze laat zich niet kennen!

Je bent je al aardig bewust van wat er om je heen gebeurt en begint mee te praten aan tafel. Samen bespreken we dan ook graag wat er gegeten gaat worden, welke boodschappen we moeten doen en maken het graag gezellig in huis. Vooral kaarsjes aansteken vind je maar wat leuk! Blijf wie je bent lieve Yvette. 6 jaar oud en nog heel veel mooie jaren voor je! Je creativiteit, nieuwsgierigheid en levenslust is aanstekelijk. We hadden dan ook geen betere verjaardagsthema kunnen uitkiezen dan het regenboogthema! Je bent zo kleurrijk….

Tot de maan en terug…… En nu proosten we eerst je jouw mooie leeftijd
6 jaar! Er staat je een mooi, nieuw jaar te wachten waarin je leert lezen, rekenen en nieuwe klasgenootjes krijgt. We maken er een fantastisch jaar van!

Xxx Mama

Gerelateerde blog: 20 quality time tips voor bijzondere moeder-dochter tijd

Dagboek quote van uit mijn kraamweek van Yvette: Oliviertje moet wel wennen aan het hebben van een zusje Hij spookt s’nachts, is heel aanhankelijk en probeert veel de show te stelen Wel heel lief naar haar toe, op die ‘oogprik, elleboogstoot, en por in d’r zij’ na …haha. Het voorzichtig doen moet hij nog leren. Ik word ook echt in de watten gelegd. Mijn stoere Surinaamse kraamhulp met paars haar is top… Wel met de “slow” spirit , maar de schoonmaakster komt volgende week maar …Ik geniet van mijn kraamtijd, volgende week moet ik het alleen doen xx

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op TwitterFacebook |Youtube| Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief