Toen bij de zwangerschap controle de uitgerekende datum bekend werd gemaakt, dook ik gelijk in de sterrenbeelden. “Call me crazy”, maar ik ben er van overtuigd dat een horoscoop echt iets kan zeggen over het karakter van een kind. Zelfs toen ik mijn echtgenoot ontmoette ben ik gelijk gaan checken welk sterrenbeeld hij had.

Een stier en boogschutter dat bleek een match, fioeuw. Met de komst van ons eerste kindje zou die balans weleens helemaal opgeschud kunnen worden. Ons 1e kindje zou het sterrenbeeld VISSEN krijgen. Dit staat bekend als een meelevend, gevoelige persoonlijkheid dat er graag is voor een ander. Nice!

Sterrenbeeld van je kindje

Hebben jullie gelijk het sterrenbeeld van je (aanstaande) kindje gecheckt en de maandhoroscoop doorgenomen? Of lieten jullie het op je afkomen? Het karaktereigenschap is terug te halen uit de maand waarin je kindje is geboren. En ook de stand van de planeten, sterren, maan, zon en het tijdstip van geboorte kan invloed hebben op het karakter van je kindje.

Leeuwen zijn bijvoorbeeld temperamentvol, vissen gevoelig en steenbokken zijn serieus en efficiënt. Bij ons thuis is het met twee LEEUWEN (Augustus) en VISSEN (maart) vaak een drukte van jewelste, waarbij mijn oudste zich vaak terug trekt. En de twee jongsten elkaar juist opzoeken en het er temperamentvol aan toe kan gaan.

Karaktereigenschappen

Als je je inleest, leer je beter met het karakter omgaan van je kindje. Sommige gedragingen zijn beter te verklaren en soms weet je ook beter hoe je kunt reageren op het getoonde gedrag.

Karaktereigenschappen bij elk sterrenbeeld

Al ben ik geen sterrenbeeld deskundige, toch zie ik online overal dezelfde eigenschappen terugkomen bij het asstrologische teken. Ik ben dan ook benieuwd of onderstaande karaktereigenschappen matchen met de persoonlijkheid van jullie kindje.

Let op: Onderstaande data kan een dagje verschillen aangezien de precieze datum afhankelijk is van de zon. De zon moet op dat moment een teken (sterrenbeeld) binnen treden of verlaten. Check dus voor de zekerheid een astrologische website waar je je geboortedatum en tijdstip van geboorte kunt invoeren.

Het herkennen van karaktertrekken

Sterrenbeeld Geboren in de maandKaraktereigenschappen
Ram 21 maart t/m 20 aprilenergiek, wildebras.
Stier 21 april t/m 21 meikalm, praktisch en nuchter natuurliefhebber
Tweelingen 22 mei t/m 21 juninieuwsgierig, leergierig en vrolijk
Kreeft 22 juni t/m 23 julifijngevoelig stressgevoelig, zorgzaam
Leeuw 24 juli t/m 23 augustusspeels, temperamentvol, creatief met een grote fantasie
Maagd 24 augustus t/m 23 septemberverlegen en leergierig
Weegschaal 24 september t/m 23 oktoberleergierig en nieuwsgierig
Schorpioen 24 oktober t/m 22 novembertomeloze, eindeloze energie
Boogschutter 23 november t/m 22 decemberenthousiast, vrijgevig en reislustig
Steenbok 23 december t/m 20 januaridoorzettingsvermogen en wilskracht
Waterman 21 januari t/m 18 februariamicaal en temperamentvol
Vissen 19 februari t/m 20 maartmeelevend en gevoelig

En klopt het een beetje?

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat