Delen vinden we super lief

Hebben jullie goede voornemens? Afgelopen maand waren mijn kinderen non-stop aan het zingen, dansen en werden de leukste rollenspellen gespeeld. Van ‘Sinterklaas kapoentje’ naar ‘Oh Denneboom’ en ook ‘Happy New Year’ hebben ze weten te verbasteren in 4-jarige kinderteksten. Thuis, in de auto, op school, ze gaan zingend de dag door. Daar hoort dan ook een dansje en bijpassend outfit bij. Mijn kids zijn geboren acteurs en laat dat mijn goede voornemen voor aankomend jaar hiermee te maken hebben…; “Mijn kinderen meer laten zingen, dansen en lekker in hun vel laten zitten”. Daar heb ik iets leuks op gevonden….

Doe maar normaal dan doe je al gek genoeg

“Des te gekker des te beter” slaat eigenlijk meer op ons gezin. Mjjn voornemen is dan ook zeker om dit vast te houden. Mijn kinderen houden van zingen, gekkigheid, verkleden & optreden voor het hooggeëerde publiek, (dat zijn wij). Ik kan hier zo van genieten. Ze hebben het ook niet van een vreemde, want als klein meisje was ik veel op de bühne te vinden met week afsluitingen, dagopeningen, school musicals of theater producties. Stiekem dans & acteer ik ook wat graag met ze mee. Olivier is een echte jongen en houdt van klimmen, rennen, piratenpakken en zijn creativiteit komt elke keer naar voren. Mijn goede voornemen is vooral om daar wat meer mee te gaan doen.

Goed voornemen

De talenten van mijn kinderen wil ik heel graag tot zijn recht laten komen. Waarom zou ik ze naar voetbal sturen als ze dat niets interesseert. Ze moeten iets doen waar ze blij van worden, zeker in voelen en in zullen uitblinken op hun manier. Op één proefles Judo na, moet ik toegeven dat ik de (sport)clubjes, zwemlessen, muziekles, etc voor me heb uitgeschoven. Olivier (4) wil zichtbaar graag zijn energie & creativiteit kwijt. Dit kan thuis, maar hé… er zit hier gewoon een musical school in de buurt. Mijn nieuwsgierigheid werd gewekt en mijn goede voornemen ga ik vormgeven met een proefles.…

Musical school

Vrijdag 2 februari is het zover en heeft Olivier zijn eerste proefles bij de RTL Telekids musical school. Dit is niet zomaar een musicalschool, maar de docenten zijn er echt voor het kind en halen het beste uit elk karakter, lees ik op hun website. Voor mijn jochie helemaal top. Hij is een ‘kat uit de boom kijker’ en door zich zelfverzekerd te voelen en assertiever op te stellen, kan hij straks de hele wereld aan. Topdocenten begeleiden kinderen v.a 4 jaar waarbij er wordt gewerkt aan zang, dans en acteren. Daarnaast wordt er gerepeteerd voor 2 voorstellingen per jaar. Ik kijk er naar uit en laat zingen ook nog eens super gezond zijn, zo lees ik in de volkskrant…

Zingen is gezond.

Muziekprofessor Grenville Hancox heeft het effect van kunsten, zoals muziek, bestudeert op welzijn en gezondheid. Het centrum waar hij werkt, verzamelt wetenschappelijk materiaal met als doel om “zingen” op doktersvoorschrift te bewerkstelligen. Mensen gaan zich beter voelen als ze zingen, aldus Hancox. Door te zingen, houd je je emoties onder controle en helpt het zelfs bij het omgaan met chronische pijn. (bron volkskrant) En daar blijft het niet bij: Zingen bevordert de zuurstofopname, is gunstig voor het cardiovasculaire systeem, het verminderd stress en gaat bacterievorming tegen in de luchtwegen door een betere ‘ventilatie’. “We kunnen concluderen dat de zingende mens alerter, relaxter en minder vaak verkouden is” Nááah is dat nog eens een extra pluspunt!

Proefles

Ik ben benieuwd hoe Olivier de proefles bij de “RTL Telekids musical school” gaat ervaren. Zal hij uit zijn comfortzone stappen en zich uitleven. Gaat hij zich net als in de woonkamer bij ons thuis als de acteur gedragen, of is hij toch meer een voetbal jongen? We gaan het zien. Ik kijk er enorm naar uit. Uiteraard schrijven we er alles over na de proefles en of het iets voor ons is! Je kon al lezen dat ik meer doelen heb aankomend jaar, dan heb ik deze alvast getackeld 😀 Zijn jullie kids ook zo dol op dansen, acteren en zingen?

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief