Delen vinden we super lief

Ken jij het fenomeen “Discovery Day”? Dat is de dag dat de meeste vrouwen er achter komen dat ze zwanger zijn. Voor velen een enorm bijzonder moment dat bij veel moeders in het geheugen gegrift staat. Kindjes worden uiteraard door het hele jaar geboren, maar op 17 januari gebruiken vrouwen massaal de zwangerschapstest en komen ze er achter dat er een baby in hun buik groeit.

Baby making day

Uit Engels onderzoek is gebleken dat op de dag, na nieuwjaar, de meeste stellen proberen om een kindje te maken. Hierdoor is 2 januari is ook wel omgedoopt tot de ‘babymaking day’. Stellen beginnen het jaar waarschijnlijk gelijk met hun goede voornemens; ‘een gezin starten’. En ken je de zwangerschaptest verslaving al?.. Hoeveel testen heb jij gebruikt voordat je er echt in geloofde dat je zwanger was? … Lees snel verder…

zwangerschapskleding uitzet

Testen, testen, testen met een zwangerschapstest

Bijna niemand houdt het bij 1 zwangerschaps test nadat ze een positief resultaat hebben gezien. Maar liefst 62% van de vrouwen test het graag vaker en besteden hier gemiddeld meer dan 30€ aan. Dit snap ik helemaal. Een positieve test is te gaaf, maar ook spannend en het goede nieuws moet nog even indalen. En wat nou als je test het verkeerd had? Dat hoor je immers ook vaak!?

Gemiddeld aantal keer testen

Voor de zekerheid herhaal je de zwangerschapstest dan tig keer, om er zeker van te zijn dat je zwanger bent. In totaal testen vrouwen gemiddeld zes keer om te kijken of er écht twee blauwe lijntjes verschijnen!

In je buidel tasten

Dit heeft alles te maken met de onzekerheid en het helpt ook om aan het idee te wennen. 7% van de vrouwen gebruiken gemiddeld 10 testen. En wist je dat één op de twintig vrouwen de test zelfs zestien keer doet! Dan weet je het ook echt zeker, maar moet je ook wel in je buidel tasten. Een zwangerschaptest is niet goedkoop! Bij mij wist de verloskundige mij gerust te stellen met de opmerking;

“Zie je baarmoeder als een boterham met pindakaas. Als het eitje daar tussenzit, kan het geen kant op”. Zorg goed voor jezelf en neem de stress en onrust weg. Je creëert dan een perfecte basis voor je kindje om te groeien.”

zwangerschapstest bevallen baby

Alternatieve, goedkopere zwangerschapstest

Wist je dat je ook op andere manieren kunt testen of je zwanger bent? Eerlijkheidshalve moet ik bekennen dat ik het zelf nooit geprobeerd heb. Ik kwam het online tegen en mijn nieuwsgierigheid werd gewekt:

  • Je kunt tandpasta in een potje doen en daar vervolgens in plassen. Als je zwanger bent verkleurt het mengsel.
  • Je kunt het ook testen door chloor en urine van een zwangere vrouw te mengen. Dit mengseltje gaat dan sterk schuimen.

Het van de daken schreeuwen “Ik ben zwanger!’

Hoe lang heb jij gewacht met het vertellen dat je zwanger was? Bij ons eerste kindje schreeuwde ik het van de daken na de test gedaan te hebben. Dit eindigde helaas in een vroege miskraam waardoor ik het bij de 2e test langer voor me hield. Toen vertelden we het na de drie maanden grens. Bij ons 2e en 3e kindje waren we wel sneller met vertellen, zo rond de 7 weken waarna we gelijk de zwangerschapsbox gingen aanvragen en zwangerschap apps ging downloaden..

Klassieke drie maanden grens

En dit blijkt een trend te worden. Steeds minder mensen houden het stil en wachten met het delen van het blije zwangerschaps nieuws. De klassieke drie maanden periode wordt nog maar door 26% gehanteerd. Meer dan 50% van de ondervraagden vertelt direct dat ze zwanger zijn. De overige 24% vertelt het heugelijke nieuws als ze gemiddeld zeven weken zwanger zijn aan familie en vrienden. Dit is overigens wel tegen het advies van de medische wereld. Helaas is er nog wel een grote groep dat een vroege miskraam zal ervaren.

Bekendmaking zwangerschap

En met een positieve zwangerschapstest in je hand kun je natuurlijk niet wachten om het grote nieuws wereldkundig te maken! Uit het onderzoek is ook gebleken dat drie op de vijf zwangerschappen wordt bekend gemaakt via Social media. Door middel van een ludieke, lieve afbeelding of bericht wordt het nieuws bekend gemaakt via Snapchat, insta, Facebook en ook watsapp. Het babyspam kan vervolgens beginnen!

Rozengeur en maneschijn na de zwangerschapstest

zwangerschapstest bevallen baby

Bij bovenstaande cijfers moeten we uiteraard bedenken dat het ene koppel er veel langer over kan doen om zwanger te raken dan het andere stel. Bij de één duurt het ellenlang en is de hoop al bijna opgegeven. Als je dan al een tijd aan het ‘oefenen’ bent, dan wil je het ook echt wel zeker weten. Dan kan ik me voorstellen dat je in een maand tijd aan het aantal van 16 keer testen komt. Gewoon om zeker te weten dat je toch nog echt zwanger bent! Of om je tot aan de 12 weken grens te blijven geruststellen. Het helpt je wel om er echt in te geloven na een tijd van ongeloof en lang wachten.

Opgelucht adem halen

Na de twaalf weken hoef je echt niet meer te testen en kun je uitkijken naar iets moois als alles voorspoedig verloopt.

En dan natuurlijk de vraag.. Hielden jullie het bij 1 zwangerschapstest of hebben jullie er veel meer gebruikt?

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op TwitterFacebook| Youtube| Instagram We zouden het superleuk vinden als je een berichtje achterlaat.

Bron Independent

Delen vinden we super lief