Delen vinden we super lief

het allereerste boxpakje, babypakjeWat is er nou leuker dan het uitkiezen van het allereerste boxpakje voor je kleine wondertje?! Een hele belangrijke beslissing, want je kan maar één keer je allereerste kleertjes aan. Het is zo schattig om zo een ieniemienie pakje vast te houden. Zo klein! Je kan je bijna niet voorstellen dat daar een mensje in past. Bij de geboorte van mijn dochter dacht ik dat het pakje ècht te klein zou zijn.

Babymusthaves

Uiteindelijk heb ik extra kleertjes in maatje 50 bijgekocht. Haar eerste pakje was het enige wat ze paste. Natuurlijk kan ik bij ons nieuwe kindje ook iets van haar grote zus aantrekken maar het is wel heel erg leuk om iets nieuws aan te schaffen voor dit super bijzondere moment. Dus de über schattige babykleertjes van Amelie ga ik wassen en klaar leggen voor haar kleine zusje. Maar haar eerste pakje heb ik toch nieuw aangeschaft. Je moet immers alle babymusthaves wel in huis hebben….

het allereerste boxpakje, babypakjeZoektocht naar de eerste kleertjes

Tijdens mijn vorige zwangerschap heb ik een pakje gekregen van mijn moeder. Gelukkig hebben we dezelfde smaak. Martijn en ik vonden het zo leuk dat we al snel besloten dat dit meteen na de geboorte gedragen zou worden. Het lag al klaar voor de twintig weken echo. Amelie’s eerste outfit werd dit cadeautje van mijn moeder. Voor haar zusje heb ik langer gewacht. Natuurlijk heb ik constant goed rondgekeken (dat is nou eenmaal mijn hobby). Vorige week heb ik mijn keuze gemaakt.

Ik ben gaan shoppen bij schattige babykleertjes. Deze webshop had ik ontdekt toen ik op zoek was naar een skipakje voor Amelie. Een tè leuk donkerblauw pakje van ‘Dirkje’ met bronzen libelletjes. Ze maakte echt de blits op de piste. Baby’s eerste pakje komt uit dezelfde winkel.het allereerste boxpakje, babypakje

Het perfecte boxpakje

Hoe vind je nou het perfecte pakje? Kleine zus wordt hoe dan ook in de winter geboren. Dus het eerste pakje moet lekker warm zijn. Als je een zomerkindje krijgt moet je er juist voor zorgen dat het niet te dik is. Natuurlijk moet het comfortabel zitten. Na maanden heen en weer te zijn gewiegd in een warm badje van 37C is het een flinke overgang naar de koude buitenwereld.het allereerste boxpakje, babypakje

Dus ook geen ritjes, knoopjes en andere tierlantijntjes. Ons meisje is aan de kleine kant. Niet te klein maar prima aan de ondergrens. Dus maatje 50 is perfect. Verwacht je een flinke jongen dan kan je soms beter gaan voor een maat groter. Je kunt altijd nog een mouwtje omslaan, mocht dat nodig zijn.

Got the look!

Natuurlijk wil je voor je kleine spruit niet alleen iets praktisch en comfortabels. Als het even kan, wil je hem of haar in het aller mooiste en schattigste baby outfitje laten shinen. Uiteraard is jouw kleintje sowieso de mooiste, liefste en leukste van de hele wereld. Ik vind zelf een boxpakje ideaal, dus pakjes in één geheel! Die voldoen helemaal als eerste outfit. Ze staan zo schattig bij kleine babytjes en het blijft ook lekker zitten.

Slapenhet allereerste boxpakje, babypakje

Volgens mij slaapt dat heeeeeerlijk. En dat is toch hetgeen wat iedereen in de eerste weken na de geboorte het liefst doet. Lekker slapen. Je kunt ook voor een heel schattig boxpakje gaan. Zo lief! Je ukkie in een piepklein vestje of jurkje. Dat is dan weer handig voor die andere hobby in het begin van je leven: je luier vullen. Als het niet uit een geheel bestaat is het namelijk vaak makkelijker verschonen.

Zo veel keuze!

Er zijn ontzettend veel leuke merken met collecties speciaal voor new borns. Bij baby nummer één was ik nog niet zo thuis in de baby mode. Bijna alles in maat 50/56 is super schattig! Ondertussen ken ik heel wat meer merken. Zo ben ik gek op de baby lijn van Noppies ,Name-it en Dirkje! Voor ons kleine ‘Lotje’ ligt een lief, warm en super zacht boxpakje van Noppiesbaby klaar. Ik kan niet wachten om ons kleine meisje in haar starters outfit te zien. Nog een week dan mag ze komen…. 😊het allereerste boxpakje, babypakje

het allereerste boxpakje, babypakjeEn verder…

Misschien heb ik het wel eerder gezegd maar ik heb een mini-kleertjes-tik. Voor mezelf koop ik niet zo heel veel nieuwe kleding maar voor mijn meisjes ga ik los. Met als gevolg dat ik eigenlijk niks meer nodig heb voor het kleine meisje in mijn buik. Toch kon ik het niet laten om verder te kijken bij Schattige babykleertjes. Zo stuitte ik op een heel snoezig gebreid mutsje. Niet onbelangrijk voor mijn kleintje straks, want baby’tjes verliezen de meeste warmte via het hoofdje. Dus niet alleen heel leuk maar zeker niet onbelangrijk.

Omdat het kan…

Voor de zomer heb ik vast een tè lief zomer boxpakje gekocht van Name-it. Gewoon omdat ik het niet kon laten liggen. Natuurlijk wel een maatje groter. Je weet nooit hoe snel de zon weer gaat schijnen hier in Nederland. Ik ga zeker nog regelmatig ‘even kijken’ op de site. Op de valreep heb ik ook een jurkje van misschien wel mijn favoriete kindermerk Tumble ’N Dry in mijn winkelmandje gesleept. Dat hangt vast klaar voor volgend jaar.het allereerste boxpakje, babypakje

Hoe ging jullie zoektocht naar het perfecte eerste outfit? En was het boxpakje uiteindelijk een match, of juist veel te groot of te klein?

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief