Delen vinden we super lief

Zodra je een positieve zwangerschapstest in handen hebt, wil je maar wat graag weten wat er in je buik gebeurd. Zowel online als in een app is er veel informatie te vergaren. Ik deel met plezier de zwangerschap apps die een must-have zijn voor iedere (aanstaande) mama.

zwanger buik, lichaam
app

Downloaden maar! De leukste Apps:

Onderstaande apps hebben allen een andere functie. Bij de één lees je wat er per week in je buik gebeurd en volg je de ontwikkelingen van je kindje op de voet. Met de ander kun je leuke foto’s bewerken en ook zijn er apps voor de papa’s to-be, of voor het bijhouden van je weeën. De volgende apps heb ik veelvuldig geraadpleegd;

1. Prénatal app

De Prénatal app is zowel leuk tijdens én na je zwangerschap. Je volgt de voortgang van je buik én je baby (0-40 weken) Ook gaat de app in op de ontwikkeling van je kindje gedurende het eerste jaar. Ook vind je er de nieuwste video’s van Mommy Proof TV, veel informatie over de uitzetlijst, nieuwtjes en de laatste aanbiedingen van Prénatal. Het leuke aan deze app is dat de groei van je kindje wordt vergeleken met de grootte van groenten en fruit. Toch leuk om te weten dat je kindje zo groot is als een framboos, of avocado.

2. Ouders Van Nu app

Een onmisbare app is uiteraard ook die van Ouders Van Nu. Hierin vind je alle informatie omtrent jouw zwangerschap én de tijd daarna: van de ontwikkeling in je buik tot je baby’s eerste verjaardag. Het bevat bijvoorbeeld nuttige info en weetjes over je zwangerschap en de groei van je baby. Ook kun je in een forum praten met andere (aanstaande) ouders en vind je volop relevante artikelen, video’s en nieuwtjes.  Te downloaden voor je iPhone of voor Android

3. App ZwangerHap

Als je zwanger bent leeft de vraag: “wat kan ik nou wel en niet eten tijdens mijn zwangerschap?” Met de gratis ZwangerHap kun je simpel en snel opzoeken of je een product kunt eten tijdens de zwangerschap. Wel zo handig, omdat je soms door het bos de bomen niet meer ziet De app biedt nog veel meer en voorziet je van veel waardevolle informatie. Je kunt de ZwangerHap onder de link downloaden.

4. Zwangerschapsmeter (pregnancy meter)

De Zwangerschapsmeter app biedt veel informatie over het verloop van je zwangerschap en geeft je iedere week een update over de groei en ontwikkeling van je kindje. Daarnaast tel je ook af naar je bevaldatum.  

5. Zwangerschap +

Deze app is gemaakt door Philips waardoor je veel reclame en advertenties tegen komt over bijvoorbeeld de beste babyfles. Je kunt ook betalen voor  een upgrade zodat je zonder reclame blogs kunt lezen en een persoonlijk dagboek kunt bijhouden. Dat overigens niet niet aan mij besteed, maar waar deze app wel tof voor is, zijn de natuurgetrouwe beelden van je kindje per week. Uniek aan deze app is dat je per week echo beelden kunt zien van baby’s die net zo oud zijn als jouw kindje.

De grootte van je baby wordt ook vergeleken met fruit, snoep of dieren wat het wat concreter voor je kan maken. De overzichtelijke tijdlijn met weeknummers en mijlpalen vond ik een aanwinst. Je weet precies wanneer je de combinatietest krijgt en bijvoorbeeld de geslachtsbepalende echo

6. Zwapp

De Zwapp geeft een wekelijkse update over de groei en ontwikkeling ontwikkeld door verloskundigen en gynaecologen.. Het is een informatieve, veelzijdige app waar ik veel aan heb gehad! Het volgt precies de veranderingen van je lichaam.

7. Totsie Baby Story – baby pics app

Tijdens mijn 3 zwangerschappen was ik altijd in de weer met apps die mijn foto’s en buik kon opleuken. Een aanrader is totsie en ook met de Baby pics kun je je zwangerschaps- en babyfoto’s pimpen en personaliseren! Je creëert zo een fijne herinneringen aan je zwangerschap en de eerste weken van je kindje! Ook gebruikte ik het vaak bij collega’s die zwanger waren en zelf geen foto maakten van hun buik. De dankbaarheid was altijd groot.

8. Túúrlijk Schatje, voor Papa’s

Ook aan papa’s is gedacht met de app Túúrlijk Schatje! Waar zwangere vrouwen vooral willen lezen over de ontwikkeling van de baby, vindt deze appmaker dat vaders vooral lol moeten hebben. De app is echt ingestoken als fun en biedt verder niet veel meer. Maar neem zeker een kijkje voor een avondje lol!

9. My Baby’s beat

Als je rond de 30-40 weken zwanger bent, kun je met deze app de hartslag van je ongeboren kindje horen en delen met je dierbaren via e-mail, WhatsApp of Facebook. Wel goed om te weten dat het voor de één beter werkte dan voor de ander. Mijn placenta lag bijvoorbeeld aan de voorkant van mijn buik waardoor ik mijn kindje minder goed voelde en kon horen. Het is het proberen waard, bij een vriendin werkte het subliem! Beschikbaar voor iOS en Android.

10. WeeënTimer 9m (Bevalling)

En dan is het einde in zicht! De weeën zijn begonnen. Mijn man hield het bij op zijn mobiel in zijn notities. Leuk ook om terug te zien. Met de WeeënTimer app is het bijhouden van je weeën nog iets makkelijker. Je drukt op de start en stop en het wordt automatisch getimed en bijgehouden! Deze app komt dus zeker bij manlief op zijn telefoon te staan!  

In het weeën overzicht worden de weeën gegevens eenvoudig  weergegeven. Je weet dan precies wanneer de arts/verloskundige gebeld moet worden. Je kunt overigens ook vanuit de app je verloskundige bellen. Je hebt immers al zoveel aan je hoofd op het moment dat de weeën beginnen. Meer informatie vind je hier

11. SamenVoeden (Na de Geboorte)

In mijn kraamweek was ik vrij onzeker over hoeveel hoe vaak en hoe lang mijn baby dronk. Met deze app houd je het eenvoudig bij. Hier werd ik op getipt door mijn kraamverzorgster.  Een handige app om te zien hoeveel hij groeit, plast en poept. Na een week werd ik zekerder en wist ik dat de groei goed ging. Je krijgt goed zicht op het ritme van jou en je kindje. Ook geeft de app informatie over borstvoeding, flesvoeding en tips bij voedingsproblemen. Download voor IOS of Android

12. 24baby.nl

Van week tot week kun je je zwangerschap en de ontwikkeling van je kindje volgen. Ook kun je lid worden van een geboorteclub waar je mede-zwangeren kunt ontmoeten.

De app komt overeen met andere apps qua informatie, maar ze blijven ontwikkelen en biedt steeds meer informatie en interactie met andere gebruikers. Een aanrader voor handige tips, relevante artikelen en betrouwbare informatie.!

zwangerschaps apps , app

Gebruikte jij veel apps tijdens je zwangerschap? Als je een goede tip hebt die hier mist, horen we dat uiteraard heel graag! En nu alle apps gedownload zijn, kun je beginnen met het aanvragen van alle gratis babyboxen. Je krijgt het nog druk nu je zwanger bent.

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief