Delen vinden we super lief

De hormonen gieren door mijn lijf. Elke zwangerschap is een emoticon-rollercoaster. Nu ik tegen het einde loop en mijn verlof is ingegaan, kijk ik met weemoed terug op mijn eerste 2 zwangerschappen. Ik weet wat me te wachten staat. Ik kijk reikhalzend uit naar de ontmoeting met mijn mannetje, maar kijk ook wel een beetje op tegen de eerste drie heftige maanden na de bevalling. Negen maanden “op”, negen maanden “af”, ik zit nu bijna op de helft.

9 maanden op

Onderstaande afbeelding zegt eigenlijk genoeg. Tijdens je zwangerschap zit je hoofd 9 Maanden vol met plannen, ideeën, wensen en je mama-radar loopt dag en nacht door. Je zwangerschap veroorzaakt vele kwaaltjes als vergeetachtigheid, verminderde concentratie en een reactievermogen van nul. Je lichaam is hard aan het werk en je hoofd evenzo. Je geniet optimaal en aan aandacht geen tekort.

Zwangerschap uitgedrukt in emoticons

Het is een ware emotionele rollercoaster. Er gaat een grote verandering komen in je leven en dat is niet niks. Ik zit nu in mijn 9e maand en begin de ongemakken te voelen. Het is wel gezellig zo’n kleintje in je buik en laat hem maar zolang mogelijk zitten, maar mijn eigen lijf is wel ‘op‘ aan het raken.

overtijd, van de trap afvallen, kinderen, serieus, trap, gewond, ongeval, zwanger, buik

Sorry Hubby

Je partner staat het dichts bij je en heeft het het zwaarst te verduren door de hormonale veranderingen. Ik vond mezelf niet heel erg, maar hier is mijn hubby het niet mee eens. Hij vindt mij assertiever en zegt soms gekscherend dat ik hem bang maak. Nu in de 9e maand wordt alles zwaarder en ben ik er knap klaar mee. Dit reageer ik ongetwijfeld onbewust op hem af. hij heeft gelijk dat de hormonen me veranderen. Normaal ben ik gekgenoeg meer integer en ietwat onzeker.

Ik snap dat hij soms niet weet wat hij met me aan moet. Ik vind mezelf de opgewektheid zelfde en ben nog heel actief, maar hij is wel degene die me uitgeput op de bank heeft zitten in de avond. “Sorry hubby

rol van je partner
Zo kun je je voelen aan het einde van je zwangerschap…

9 maanden af

Na de bevalling zal het niet anders zijn. Je kindje is er dan eindelijk, maar de hormonen huisvesten zich nog vrolijk in je lichaam. Het duurt wel even voor je helemaal ontzwangerd bent. Ze zeggen niet voor niets 9 maanden op en 9 maanden af. En let op: die 9 maanden gaan pas in nadat je gestopt bent met borstvoeding. Je begint je steeds meer jezelf te voelen. Vooral de 1e drie maanden zijn heftig.

zwanger zijn, kraamtranen dag babyblues, emotie

Vooral als het je eerste kindje is, heb je er plots een hele verantwoordelijkheid bij. Alles is gericht op de zorg van je kleintje en dat is vermoeiend. De voedingen, het slechte slapen, de korte nachten, je conditie is niet optimaal en je lichaam is nog aan het bijkomen. het is dan ook niet gek dat op de derde dag de kraamtranen over je wangen stromen. Dat is echt meer dan normaal, had ik ook!

kraamtranen dag, internationale kraamtranen, kraamtranen, themadag, babyblues, emotie, geluk, liefde, kraamweek

Alles komt goed

Maak je dus geen zorgen als je je onstabiel en huilerig voelt. Je bent nu gewoon even niet jezelf, de automatische piloot neemt het van je over. De balans is nog ver te zoeken, maar die gaat komen, erewoord. Zorg wel goed voor jezelf. Eet gezond, ook regelmatig, drink genoeg water en ga naar buiten! Probeer niet te veel te plannen en schuif kraamvisite gewoon wat naar voren. Doe dingen waar jezelf ook blij van wordt en probeer je rustmomenten te pakken. Middagdutjes zijn heel gewoon, geef jezelf hier gewoon aan over!

baby, kraamtranen, bevalling, geboorte, kraamweek, kraamperiode, emotioneel, postnatale depressie, themadag, dag van de kraamtranen
Op internationale kraamtranen dag op 3 januari staan we stil bij de babyblues

Uitdaging

Elke zwangerschap is anders en deze keer heb ik voor het eerst zwangerschapsverlof met een werkdatum in zicht. Ik ben een type van “ als je iets doet, doe het dan goed” Ik wil niet met wallen onder mijn ogen achter mijn bureau zitten, goed werk verrichten en wel de gezellige collega zijn. Er is dus werk aan de winkel. Er moet een balans gezocht worden in mijn sociale leven, mijn vrijwilligerswerk, het moederschap met drie kindjes, mijn partner heeft weer de hoognodige aandacht nodig, mijn lijf kan zeker kilo’s kwijt en beetje voor beetje moet ik weer uit mijn cocon komen. Dit gaat goed komen. nu eerst nog even genieten van mijn bolle buik.

hart

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief