Delen vinden we super lief

De overgang, ook wel de menopauze genoemd, is de tijd die de vrouw ervaart van haar laatste menstruatie tot aan een vrijwel volledige halt van het eisprong proces, waar het verlies van vruchtbaarheid een logisch gevolg is. De vrouw zal in deze tijd ook merken dat de vochtproductie op bepaalde plekken in haar lichaam af zullen nemen en vaker last heeft van een droog aanvoelende mond. Dit alles is te wijten aan de afname van de oestrogeen productie.

Volledige halt van de eisprong

Oestrogeen is in het kort verantwoordelijk voor de vruchtbaarheid van de vrouw, reguleert de menstruatie en zorgt tijdens de menstruatie voor een goede balans door het hele lichaam. Het is niet voor niks dat Oestrogeen ook wel het zwangerschapshormoon wordt genoemd. Tijdens de zwangerschap, start het de melkproductie en houd het de baarmoeder perfect in balans.

Symptomen

De meest voorkomende symptomen die een dame in de overgang, ofwel menopauze ervaart, is nachtelijk zweten, rusteloosheid, opvliegers en prikkelbaarheid.

Voor velen van de dames is dit even wennen, maar het is niks om zorgen over te maken, elke vrouw ervaart het op een of andere manier en ook dit zal gewoon worden met de juiste ondersteuning. Dit is geen must maar een absolute aanrader, daar het vrouw de vrouw een stuk aangenamer is tot het lichaam voldoende aan de nieuwe situatie gewend is geraakt, dat het door kan met gewoon leven zoals ze gewend is.

Lekker in je vel zitten

Symptomen verlichten

Wat ik me afvroeg, is of het normaal is wat er allemaal gebeurt! Vele vrouwen in mijn omgeving hebben last van de overgang, maar kunnen de symptomen een beetje onderdrukt worden, zodat de vrouw het wat makkelijker ervaart?

Jazeker”, is hier het antwoord op! Er zijn een paar hele goede oplossingen, zoals overgangs- vitaminen. Deze zorgen ervoor dat alles zo vlekkeloos mogelijk verloopt en de “kwaaltjes” zoveel mogelijk in bedwang houdt. Als resultaat van deze overgangs- vitaminen, geeft dit meer rust in het dagelijks leven en haar bezigheden, betere slaap en slaapcomfort en een algeheel beter gevoel.

Wat zit er in dat dan zo goed werkt?

Het grootste gedeelte van de overgangs- vitaminen als bijvoorbeeld Wellvita Menoflora is een extract van rode klaver en salie. De laatste helpt bij het tegengaan van nachtelijk transpireren en stemmingswisselingen. De eerste gaat opvliegers en emotionele stemmingswisselingen tegen.

De vitamine B6, die ook als derde bestandsdeel te vinden is in het product, houdt de hormonen in bedwang, zodat het allemaal wat rustiger aanvoelt in het lichaam.
Als laatste is het de vitamine D die de bottenwerking en kalk aanmaak op orde houdt, waardoor er minder kans op breuken ontstaat. De Soja isoflavonen maken het geheel compleet. Soja Isoflavonen kun je het beste vergelijken met –en lijkt op- het vrouwelijk oestrogeen. Ondanks dat de vrouw het vanaf de menopauze niet meer nodig heeft, wil het niet zeggen dat het lichaam het niet meer nodig heeft. De Soja isoflavonen vullen dit perfect aan en de overgangs- vitaminen van Wellvita.nl zijn compleet in hun toediening, dagelijks en een capsule, in te nemen met water.

Zorgeloos de menopauze door

Een supplement als deze vitaminen zijn geen medicijn. Je kunt het gewoon kopen en er is niks om je als vrouw voor te schamen. Het hoort er tegenwoordig gewoon bij en er wordt in deze tijden volop over gesproken. Is de persoon er nog niet zeker over wat het precies allemaal teweegbrengt in het lichaam, schroom dan niet om er even met de huisarts over te spreken.

Deze zal ook zeggen dat de bestandsdelen van de vitaminen al jaar en dag bekend staan om de werkingen en samen in een tablet, kan het niets anders zijn dan een winnend team, dat echt een verbetering op iemands leven kan geven, die net in de meno pauze komt, of het idee krijgt, dat deze snel gaat beginnen. Sommige vrouwen voelen het al aankomen namelijk. En bekijk het positief, waar het ene stopt, begint het andere, maar dit hoeft niet een crime te zijn, maar moet juist een positieve vibe geven op het nieuwe tijdperk in het leven van een al super vitale jonge vrouw, die nog geen tijd heeft om oud te worden.

Mocht je er middenin zitten, of ervaring mee hebben, heel veel sterkte! Het is een rollercoaster met hoge UPS en diepe dalen, net als een goed theaterstuk

Liefs Olivette,

Olivette is ook actief op Twitter Facebook Youtube Instagram en vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief