Delen vinden we super lief

positiviteit

Zuurpruimen, och hemeltjelief, daar heb ik dus echt een broertje dood aan. Ik kies graag voor positief! Of wat dacht je van klagers, die nergens het lichtpuntje van inzien en in hun eigen ellende wegzakken. De koffie is te koud, ze zijn moe, het is zo druk… doodvermoeiend! Ik blijf dan ook graag ver bij hen vandaan als ze niet positief in het leven staan..

Vaak zie ik de positieve kant van dingen in en is het glas eerder half vol en niet leeg. Zodra iemand beren op de weg begint te zien, duik ik heel graag ver onder een steen. Nu blijkt het te kunnen dat je positief gedrag kunt aanleren. Ik ben heel nieuwsgierig…

Kies positief

Het boek Kies positief van Isabelle Gonnissen is een boek naar mijn hart. Ze is één van de bezielers achter de succesvolle Vlaamse campagne ’30 dagen zonder klagen’. Het was dit jaar een groot succes en georganiseerd na de bekende Blue Monday in januari. Dit is ook wel de meest depressieve dag van het jaar en dan kunnen we wel wat positiviteit gebruiken.

Van mij mogen ze de campagne overigens 90 dagen laten duren en ik draag graag een lijstje met deelnemers aan. Er lopen tegenwoordig aardig wat zuurpruimen en negatievelingen rond.

In het boek ‘Kies positief’ wordt iedereen geïnspireerd aan de hand van 12 uitdagingen, om er het gehele jaar bewust voor te kiezen om positief in het leven te staan. Die uitdaging gaan we uiteraard met plezier aan.

kies positief
ISBN 9789401455763 | Paperback | € 16,99 | 158 blz.

Je mindset veranderen met 12 uitdagingen: kies positief

Wist je dat je er zelf voor kunt kiezen positief in het leven te staan? Het is echt een kwestie van de juiste mindset.

Het boek van Isabelle Gonnissen daagt je uit om aan de hand van heel concrete uitdagingen en talloze tips om een switch te maken in je denken. Op een fijne, inspirerende manier zul je voortaan voor de positieve optie kiezen. En laten we wel wezen, dat maakt de wereld een stuk rooskleuriger.

Positiviteitsvirus

En het leuke is: als jij de knop weet om te draaien, besmet je automatisch ook de mensen in je omgeving met het positiviteitsvirus. Dat klinkt als muziek in mijn oren. Om het eerst zelf onder de loep te nemen ga ik de 12 challenges aan.

positief

Uiteindelijk heb je altijd zelf de keuze om positief te kijken naar de gebeurtenissen die op je pad komen. Het is heus niet erg om af en toe goed te klagen. Dat lucht op en je kunt even je negatieve energie van je af laten glijden. Maar daar moet je het dan ook bij laten.

Klagerdeklaag, kies positief

Sommigen blijven maar zeuren over dezelfde thema’s en komen nooit met een oplossing. Ze doen net alsof iets hen is overkomen en blijven hier ellenlang in hangen. Vooral als ze in de slachtofferrol bijven hangen heb je aan mij de een verkeerde. het spijt me dat ik dan niet de enige kan opbrengen o met vragen hoe het met je gaat.. ik probeer je dan juist te omzeilen.

In het boek wil Isabelle Gonnissen je uitdagen om een switch te maken in je denken en voortaan altijd voor de positieve optie te kiezen. En het is wetenschappelijk bewezen dat we bepaalde linken in onze brein anders kunnen leggen, zodat we niet automatisch het negatieve, maar wel het positieve zien’

KIES POSITIEF!
positief

Met onderstaande 12 uitdagingen met het haast wel lukken om je leven een positieve wending te geven. Ik heb ze uitgeprint en draag ze bij me. zodra ik zelf even in de klaag modus zit lees ik ze weer even door.

1.  Kijk in de spiegel (maar dan echt!)
2.  Durf te dromen
3.  Wees trots op jezelf
4.  Kies een levensmotto (en varieer af en toe)
5.  Schrap ‘nooit’ en ‘altijd’ uit je woordenboek (maar luister er wel naar)
6.  Zoek de stilte op
7.  Leer complimenten te geven én te ontvangen
8.  Zeg hallo tegen vreemden
9.  Leer vertrouwen op jezelf
10.  Doorbreek je gewoontes – slechte én goede
11.  Train je dankbaarheidsspier
12.  Wees eerlijk

Over Isabelle Gonnissen: kies positief
regenlaarsjes sourcy positief

Isabelle Gonnissen is global marketing manager bij Solvay. Ze is een van de bezielers achter de succesvolle campagne ’30 dagen zonder klagen’, die begin dit jaar meer dan 30.000 Vlamingen online en offline inspireerde om positiever in het leven te staan.

Een positieve mindset gun ik echt iedereen. Het doet je anders kijken naar tegenslag, zorgt ervoor dat je beter samenwerkt en brengt harmonie in gezin-en teamverband. Daarnaast wapent het je tegen een burnout en komt het onze gezondheid, humeur, succes, economie en relaties ten goede.! Uiteindelijk ben je ‘Your own worst enemy’. Een kritische gedachte kan al snel uitmonden in een negatieve spiraal, waardoor je jezelf alleen maar in de weg zit.

Dus kom maar op met de challenges en laten we ophouden met klagen.

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter  Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief