Delen vinden we super lief

Trouwen is goed voor je gezondheid, dus mannen waar blijft die aanzoek! Volgens een serieuze studie in de Verenigde Staten, verminder je de kans op hartkwalen met 5% als je getrouwd bent. Het doet mij deugd dat mijn hart minder kans heeft om te bezwijken met het boterbriefje in mijn hand. 

Onderzoekhuwelijk

Dit is geen promotiepraatje voor het huwelijk,  maar het resultaat van een serieuze studie aan  het “American College of Cardiology” Getrouwd zijn vermindert het risico op hart- en vaatziekten. Dit was de conclusie van het het onderzoek van 3,5 miljoen mensen, waarbij in een reeks van testen de gezondheid van de slagaders werd beoordeeld. Het Langone Medical Center in New York University was hierbij in de lead.

Tijdens het onderzoek werd hierbij rekening gehouden met de leeftijd, het geslacht en ras. Hierbij is aangetoond dat getrouwde mensen 5% minder risico hebben op een hartprobleem. Op de leeftijd van circa 50 jaar en ouder beschermt het huwelijk je met maar liefst 12% minder risico op hartkwalen. Dit is gebaseerd op het feit dat een getrouwd paar er samen economisch beter voor staan.

huwelijk

Dit zorgt voor een ontspannen leven dat vervolgens onze gezondheid weer beïnvloedt. Op de leeftijd van 61 tot 60 is het percentage 7% en boven de 61 jaar zakt de kans op hart- en vaatziekten met aanzienlijk lager met slechts 4%. Dus waar wacht je op… ;-D

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter | Facebook | Youtube | Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief