Delen vinden we super lief

"Vier het leven dag" Celebration of Life DayThemadagen zijn er mijn inziens om gevierd te worden. Of in bepaalde gevallen om stil bij te staan. Bij de vier het leven dag“, een dag dat elk jaar op 22 januari wordt gevierd, werd ik gelijk getriggerd! Het is een dag dat van origine werd opgezet om de kinderen in ons leven te eren.
Over de grens is de “Celebration of Life Day” uiteindelijk uitgegroeid tot een dag waarbij we de gelegenheid aangrijpen om het leven ‘an sich’ te vieren! Het mooie van deze themadag is dat het draait om jou en het vieren van je leven! Daar heeft iedereen immers toch wel oren naar?

Celebration of Life Day

happiness in a boxWe hebben allemaal moeilijke en stomme dagen, maar op ‘Celebration of Life Day” staan we enkel stil bij de positieve dingen die goed gaan en die we waarderen in ons leven. Als moeder sta ik vandaag extra lang stil bij de kinderen in mijn leven, wat geven zij ons een rijkdom. De fase waarin ze zich nu begeven is doodvermoeiend, maar ze zijn zo kort klein en baldadigheid. Met hen vier ik heel graag het leven. Altijd al, maar vandaag neem ik overal meer tijd voor! Omdat het kan!
De vilten harten magneten uit de “Luck in a box” herinneren mij daar dagelijks aan. Een origineel symbolisch cadeau die ik van een vriendin kreeg, “Omdat iedereen wel wat liefde kan gebruiken”. Zo lief!

"Vier het leven dag" Celebration of Life Day

  • Time of your life

En ben je single? Vier het leven en vier deze dag dan je ultieme vrijheid! Er ligt een heel leven voor je! Als student, is het vandaag een perfecte dag om te vieren hoe fantastisch deze fase van je leven is. Toen het gesprek er hier op kantoor over ging, claimde mijn collega Corinne dat dit ook haar meest fantastische tijd uit haar leven was. Het is immers geweldig om te studeren en tijd te besteden aan het uitbreiden van je geest, opperde ze… de vrijheid, niks moet, geen verplichtingen…. Geef mij maar de huidige tijd, daar teken ik voor. Mijn collega verklaarde me voor gek…. je spoort niet.. met drie kids… 😀

Hoe wij “Vier het leven dag” vieren

Leuk natuurlijk zo’n themadag, maar dat moet je natuurlijk ook goed vieren! Dit is hoe wij het o.a doen”

1.Maak een lijstje

return to sender no worry doll

“Noem eens drie dingen die je tof vond vandaag”….S’avonds voor het slapen gaan, vraag ik mijn kindjes om het stomste van die dag op te noemen en vervolgens 3 leuke dingen. Ook zijn er dagen dat ze het lastig vinden om drie positieve dingen op te noemen en dan komen we op het kleine in het leven:

“Ik kon fietsen vandaag mama, het regende niet”, of “Olivier was heel lief tegen mij…” Het opnoemen van deze momenten, zorgt ervoor dat ze met een positieve blik op de dag en een blij gevoel naar bed gaat, hoe k*t de dag ook was. En de zorgen die vertellen we gewoon aan de “No worry dolle” en leggen ze onder hun kussentjes. Volgens de oud-Guatemalese traditie zijn je zorgen de volgende ochtend dan allemaal verdwenen.
  • briefkaarten return to sender

    Wie het kleine niet eert…

notitieboekje vier het levenVier het leven dag” is een geweldige themadag om een ​​lijst te maken van alles wat het leven biedt om te vieren! “Hoezo een lijst maken?” kun je dan denken!? Maar hé, waarom niet? Heb je wel eens een lijst gemaakt met dingen die we eigenlijk voor lief nemen, maar waar we zo dankbaar voor moeten zijn? Ik schrijf ze op op de bijzondere kaarten gemaakt door vrouwen uit Kathmandu. Op het dressoir prijken de kaarten met een verhaal.

Ik ben gezond“, “Heb een eigen bed, die ik niet s’avonds hoef te zoeken” “Ik heb drie gezonde kindjes” “Ik heb fantastische vrienden” Ik heb een leuke baan” Het zal je er aan herinneren hoe geweldig je leven is, ondanks die rot file van vanmorgen, of keer op keer die koude koffie in de ochtend. Vier het leven dag! Weet je al wat jij op gaat schrijven?

return to sender
foodphotography

2.Trakteer jezelf goed

"Vier het leven dag" Celebration of Life Day

Eindelijk een excuus om je favoriete drankje te bestellen, de lunch lekker buiten de deur te nemen en om dat koekje lekker toch te nemen bij de koffie! Vandaag kan en mag het! De beste manier om het leven te vieren, is uiteindelijk om je beste leven te leven!  Wat zou jouw dag vandaag extra bijzonder maken? Heb je al een favoriete bezigheid in gedachten? Doen hoor!
  • Breng Pippi in je leven

En twijfel niet langer! Vandaag heb je een heel goed excuus! ‘Koop die toffe vaas gewoon’, hoorde ik een stemmetje zeggen in mijn hoofd! In mijn geval kocht ik een rits aan handgemaakte producten van Return to Sender waar ik tegelijkertijd iets mee terug geef. Je geeft jezelf een prachtig cadeau terwijl je de maaksters een betere toekomst geeft. Blikvangers en blijmakers! En als je er niet uitkomt, breng dan je innerlijke kind naar boven. Waar werd je als klein kindje heel blij van…? Dat is voor mij echt op de trampoline springen en een groot ijsje nemen, of twee … breng de Pippi Langkous weer een klein beetje in je naar boven.Pippi langkous wijsheden opvoeden levenslessen

Dit is waarom wij dol zijn op ‘Celebrate of life’:

  • Het herinnert ons er aan dat de kleine dingen ertoe doen

Het lijkt wel alsof we met de leeftijd ook vergeten hoe we eigenlijk lol en plezier moeten maken. Als ik naar mijn schaterlachende kindjes kijk, geniet ik daar ultiem van. Toch zou ik er bij moeten springen en mee moeten klimmen. Het lijkt wel alsof we langzaamaan de vreugde des leven uit het oog verliezen. En zodra ik de kleintjes een snoepje geef, juichen ze in koor vanuit hun bankhut. Ze leiden een zorgeloos bestaan en dat is ook waar het op ‘Celebration of Life Day’ om gaat. We krijgen de kans om na te denken over de kleine dingen in het leven die ons doen glimlachen."Vier het leven dag" Celebration of Life Day

  • Maak contact met dat waar we van houden

Bijzondere momenten maken het leven mooi en de moeite waard. Het leven vier ik dan ook het liefst met mijn vrienden, family, vrijwilligerswerk en momenten waarbij ik iets voor iemand kan betekenen. Het lukt me niet altijd om quality time met dierbaren in mijn agenda te krijgen. De “vier het leven’ themadag laat me daar extra bij stil staan. Laat deze beschermengel je begeleiden en beschermen

  • Sta eens stil bij hoe je je leven eruit wil laten zien.

En ben je eigenlijk helemaal niet zo happy en wil je je levensdoelen een draai geven? Dan is het vandaag een ultiem moment om daar mee aan de slag te gaan! ‘Celebration of Life Day’is een geweldige manier om daar iets aan te doen. Bedenk hoe je later wil worden herinnert! En heb je liever een bankrekening vol, of een ‘rijk leven’ gevuld met herinneringen en fijne momenten? Bedenk jezelf wat je zou willen veranderen, welk verschil wil jij maken? guardian angelHoe zie je jezelf over tien jaar, wat zou je graag willen bereiken. “What makes you tick?  Ga er voor!

celebration of life day vier het leven
foodphotography

Katja Schuurman heeft bijvoorbeeld nooit durven dromen dat Return To Sender zou uitgroeien tot een bedrijf dat wereldwijd  werkgelegenheid creëert voor vrouwen in ontwikkelingslanden. Ze volgde haar hart en is aan de slag gegaan. Ze viert het leven door anderen een eerlijk loon te laten verdienen, waarmee ze aan de armoedecyclus kunnen ontsnappen en onafhankelijker worden. Een prachtig verhaal.

De boodschap van vandaag: “Vier het leven dag” alias ‘”Celebration of Life Day”, doen hoor!

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief