Delen vinden we super lief

Nog een paar weken en het nieuwe jaar gaat van start! Langzaamaan tellen we af naar het einde van het jaar. Afgelopen jaar was voor ons een jaar met vallen en opstaan. Er liggen fantastische herinneringen, mijlpalen en momenten achter ons, maar ook het verlies van mijn oma en een verdrietige periode is afgesloten Op persoonlijk, educatief én zakelijk gebied heb ik (kleine)successen behaald en nu gaan we alweer een nieuw jaar tegemoet met goede voornemens. “Time Flies“! Is het bij jou ook zo voorblij gevlogen?

Fuck it list versus bucket list

De lege agenda ligt voor me en ondanks mijn “Fuckit-list,” heb ik zeer zeker ook doelen en goede voornemens voor mezelf opgesteld, of eigenlijk meer een afvink lijst met leuke dingen die ik graag zou willen doen! Langzaamaan begin ik de familie agenda in te vullen en kijke nwe vooruit. En ik ben daarin niet alleen, aangezien 8 op de tien Nederlanders 1 januari begint met goede voornemens.

Goede voornemens

Qua goede voornemens wil de één heel graag stoppen met roken, meer bewegen, terwijl de ander weer graag wil afvallen, meer eenvoud in zijn leven, of nu eindelijk toch die gave citytrip maken. Helaas blijkt iedere keer weer dat maar liefst 80% van de goede voornemens binnen één jaar in de prullenbak verdwijnen. En dan met name voornemens die een extreme gedragsverandering wensen! Zo zonde! Dit jaar pak ik het anders aan!

voor en na, ww het nieuwe weight watchers

Meest populaire goede voornemens

In mijn omgeving staat op nummer 1 qua goede voornemens afvallen! In deze feestmaand is het maar wat lastig om pas op de plaatst te houden. Veel verjaardagen, de sint met al zijn zoetigheden, last minute stress weken op kantoor en financieel is het ook nog eens de duurste maand van het jaar!  En als we naar de gehele top 5 kijken zien we dat er verder minder stress op het werk, minder geld uitgeven, meer sporten en stoppen met roken” staan. Eigenlijk best heftige voornemens omdat het niet een eenvoudige afvinklijst is, het vergt discipline en aanpassing van je levensstijl, dat er al in de loop van de tijd is ingelopen! 

celebration of life, vier het leven
Vier het leven

Uitstel is afstel bij je voornemens

Doordat we een jaar symbolisch met oud en nieuw afsluiten, begint het nieuwe jaar als een blanco pagina, met een geheel schone lei! Ik zie dit ook op mijn werk! Nieuwe rondes, nieuwe kansen, nieuwe plannen, uitdagingen en doelstellingen! Maar qua persoonlijke doelen is het eigenlijk best suf dat ik dit pas over drie, of vier weken plan. Daar begint het afstel gedrag eigenlijk al. Want waarom zou ik op 1 januari pas starten met sporten, gezond eten en snoepen, of met biologisch eten terwijl ik dat nu eigenlijk ook al wel kan doen.

superfit diemen sporten

“Ok, ok“, december zit vol met kerstdiners, uitjes, mijn verjaardag en afspraken… maar eigenlijk is dat des te meer reden om weer fit de dag door te komen! Wel is het dat je met 1 januari echt een startpunt aan jezelf geeft. Maar ja, wist je dat “Blue Monday” de dag is dat de meteen weer gestopt zijn met de goede voornemens. Dit is de derde maandag van de maand, ook wel de meest deprimerende dag van het jaar! Het is dus verstandiger om het anders in te steken!

Rhodiola rosea, stress
Dikke vette fail en valpartijen, al doende leert men

Wat wil ik écht!

Mijn doel is vooral om het structureel vol te houden en daarbij begint het resetten echt vandaag! Uiteraard inspireerde de Fuckitlist van Mariken me ook! En zo geschiedde! Ik wacht niet tot 1 januari, ik begin NU! Voor het nieuwe jaar heb ik 2 belangrijke doelstellingen voor ogen, waar het om positiviteit en gezond ietsjes afvallen zal draaien! Eerst zien of ik het vol houd!

augustus

En wist jij overigens dat de beste maand om te starten met goede voornemens de maand augustus is! Dat is ook bij mij de maand geweest dat ik begonnen was afvallen. Ik kwam toen terug van vakantie, begon weer met werken en moest vooral weer wennen aan nieuwe routines.

Het werk wordt weer opgepakt, scholen beginnen weer en tijdens onze vakantie had ik tijd voor bezinning. Doordat ik los was van de realiteit, kon ik mezelf échte doelen stellen vol frisse energie. En op 1 januari is dat wel even iets anders! Dan staat alles in het teken van ‘moeten

familievakantie kamperen

Doelen behalen

Mijn leven is overigens in augustus niet echt drastisch omgegooid! Ik ben begonnen met kleine stapjes waarbij ik vooral niet te veel van mezelf wilde vragen! “Ok, ok“, ik had mezelf voorgekomen om 20 kilo af te vallen. Echt niet dat me dat 1, 2, 3 is gelukt. Wel heb ik mijn levensstijl aangepakt door workshops te volgen en dingen te doen die me hierin helpen. Afvallen vind ik echt heel stom!

sinterklaas, fuckitlist

Ik ben een zoetekauw en niet echt fan van bleekselderij. Wel sta ik zelf aan het roer en bepaal ik zelf de koers van mijn ‘betere’ leven. Doelen worden echt enkel bereikt als je er zelf achter staat, echt niet eerder. Om te voorkomen dat ik de handdoek vroegtijdig in de ring gooi ben ik vooral niet te streng voor mijzelf en leg ik de lat niet te hoog! We ‘moeten‘ immers al zoveel! Maar met veel discipline, wilskracht en ook af en toe wat gemopper hoop ik mijn doelen te bereiken in 2020.

En, en, en… wat staat er op jouw lijst?

Liefs Olivette

Volg je ons als op Facebook | Tiktok | Instagram | Pinterest | Youtube We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief