Delen vinden we super lief

vrienden Dunbar

In mei vierden we moederdag, ook voor je schoonmoeder bestaat er een speciale dag en vaderdag is nabij. Feest alom, maar weet je dat er ook een Best friend day bestaat? Op deze dag wordt de vriendschap gevierd? 8 juni is de dag dat je je vriend(in) jaarlijks extra in het zonnetje mag  zetten, dus pak snel die telefoon om haar, of hem een paar lieve woorden toe te werpen.

Vier de vriendschap

Ok, ok, het is in Amerika meer een ding, maar laten we het gewoon hier naartoe halen. Er is toch niets leukers om je dierbare vriendin, of vriend te verrassen!? Ik ben daar in ieder geval dol op!

vriendschap

De volgende uitdrukking “Samen eten is olie voor de vriendschap” is mij dan ook niet vreemd. En het doet me realiseren dat ik dierbaren al heel lang niet heb gezien. Een vriend zei onlangs gekscherend dat we ons weer even aan elkaar moesten voorstellen. En gelijk heeft hij…

‘Best Friends Day’ om vriendschap te vieren

Er gaat niets boven de slappe lach, heerlijk ouwehoeren met je vrienden en lief en leed delen met je dierbaren die je door dik en dun kennen. Je kunt niet zonder je beste vrienden, en yep soms ook niet met ze… Je kunt altijd op ze bouwen, van ze houden, heerlijke pranks mee uithalen en de meest geweldige avonturen mee beleven. Vriendschap is voor mij een groot goed.

vrienden Dunbar vriendschap

Lees ook: Hoeveel vrienden hebben jullie? Klopt de theorie van Dunbar wel?

Als ik naar mijn eigen dierbare vriendenkring kijk, ben ik daar zuinig op. Bij ware vriendschap is stilte niet pijnlijk, je kunt jezelf zijn en ze begrijpen je met een blik. Ook zijn er nog veel meer voordelen van vriendschap…

Voordelen van vriendschap

 • Met een goede sterke vriendschap in je leven wordt je ouder

  Samen ben je sterker. Doordat je sociale relaties aangaat leer je meer, ben je actiever, fitter en heb je minder snel kans om vroegtijdig te sterven in vergelijking met mensen die compleet geïsoleerd zijn. Je wordt dus ouder als je een rits vrienden om je heen vergaart!
  vriendschap
 • Beste vrienden reduceren stress

  Door te ontspannen, lachen en ouwehoeren met je beste vriend, verlaag je je stresshormoon cortisol en verhoog je je geluk gevoel. Dit is wel herkenbaar, er gaat niets boven een avond heel hard lachen, of een goed gesprek met m’n bestie. Goede gesprekken maken je echt gelukkiger dan dat oppervlakkige geouwehoer. Daarnaast is geluk besmettelijk: tijd doorbrengen met opgewekte vrienden, maakt jou ook blijer.
 • Vrienden houden je scherp

  Er zijn van die momenten dat ik het even niet meer weet. Stoppen met dat project, complete make-over, verhuizen, banenwissel. Vrienden geven je de beste advies, tips en tricks. Ook bij lastige situaties geven ze raad en daad, zonder er omheen te draaien, maar eerlijk vanuit hun hart. Echte vrienden zijn er ook in goede en slechte tijden. We zouden eigenlijk vaker naar ze moeten luisteren, vaak zien zij bepaalde dingen al eerder dan jezelf.  Als de voorspoed faalt, falen de vrienden. Je leert ze immers pas echt kennen als het soms even tegenzit en je ene beroep op ze moet doen.

 • Hechte vriendschap maakt gelukkig en gezond.

  vrienden Dunbar vriendschap

  Sociale contacten, interactie met vrienden en leuke uitjes en gesprekken is heel goed voor je gezondheid. Het is zelfs onderzocht dat de gezondheidseffecten van hechte vriendschappen vergelijkbaar zijn met die van stoppen met roken. Dus kom uit die bank, zet je netflix eens uit en ga een avondtje stappen, of dansen. Het gelukshormoon Endorfine doet je stress niveau dalen en geeft je immuunsysteem een boost! Uit onderzoek is zelfs gebleken dat vrouwen boven de 60 jaar die hun vriendinnen regelmatig zien, gelukkiger zijn dan vrouwen die dit niet hebben.
 • Fijne herinneringen creëren

  vriendschap

  Wat was voor jou de mooiste dag in je leven? Naast het krijgen van mijn kinderen, mijn huwelijk en bijzondere feesten, blijven mij bijzondere gebeurtenissen met vrienden het meeste bij. Het verrassen van vriendinnen, uitjes met vrienden, goede gesprekken en de slappe lach krijgen en niet meer kunnen stoppen… Gelukkige en ongelukkige gebeurtenissen, gekoppeld aan mensen en dierbaren, koester ik het meeste.

Zorg dus dat je genoeg tijd doorbrengt met je vrienden. En dat betekent dus maar een ding! Maak gelijk een afspraak met je bestie, ze zijn belangrijker dan je denkt. Hieronder nog meer informatie over vriendschappen. Al heb ik niet zo’n overzicht nodig. Ik bel ze morgen gelijk, want vriendschap is een groot goed.

Als ik kijk naar de vriendschap die ik heb met mijn dierbaren, doe ik vaker activiteiten en ga ik er op uit. Hierdoor vormt het een soort uitlaatklep. Je kan dingen tegen hen zeggen zonder dat ze je veroordelen. Ik kan eerlijk zijn en mijn hart luchten. Er is een bepaalde afstand die zorgt voor een eerlijkheid. Dat is zoveel waard!

Happy best friendship day en koester de vriendschap!

‘Be true to yourself, help others, make each day your masterpiece, make friendship a fine art, drink deeply from good books and a fine Gin tonic, build a shelter against a rainy day, give thanks for your blessings and be there for one and other”

Recept voor vriendschap: Voor een fijne toekomst omringt met dierbaren

vriendschap

Het eerste ingrediënt is een kopje begrip dat je roert met een zeer grote glimlach

Je neemt dan een warm hart en een paar zilte, zoute tranen die horen ook in het beslag. Meng dit met gegrinnik en een grijns
Roer hier doorheen wat gelukkige uren en fijne herinneringen

Gooi hier overheen de belevenissen en geouwehoer die we samen hebben beleefd hier voeg je dan een snufje trouw,
dat een bijzonder smaakje geeft en een fijne fundering

Meng dit krachtig met oneindig veel geduld
Voeg hier tenslotte een grote portie plezier aan toe en levensvreugde

Laat het rijzen en dien het op met een warm hart en geniet er met volle teugen van

Het resultaat is Vriendschap en kan in alle vormen uit de oven komen.
De houdbaarheidsdatum is oneindig, maar heeft uiteraard altijd aandacht nodig.

vriendschap
Bron huffingtonpost

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat

bron: huffington post


Delen vinden we super lief