Delen vinden we super lief

Op zondag 9 februari a.s. vond de Nederlandse première van SONIC plaats in Pathé Arena Amsterdam. De Nederlandse stemacteurs Najib Amhali en Noah Amhali waren hier ook bij aanwezig. Het was weer een enorme belevenis en één groot feest om over de blauwe loper te paraderen!.

Blauwe loper

De loper was uitgerold voor vele bekende gezichten en we keken er naar uit om deze toch wel ietwat spannende film te gaan zien die gebaseerd is op het bekende Sega spel.
Het is een ‘live-action’ film waarin enkel Sonic geanimeerd is. De trailer op YouTube was echt al miljoenen keer keer bekeken, waarvan de helft al door mijn kids!

sonic, film, sega

De leeftijdgrens is overigens 9 jaar, dat ook zeker is aan te raden door de spannende scenes in de film. Vooral Jim Carrey heeft een markante rol dat je al wel op de poster en in de trailer kunt zien. Het is een film voor stoere kids en ouders!

Aftermovie première


Stemacteurs Najib Amhali en zijn zoon Noah Amhali waarbij de presentatie in handen lag van Pip Pellens

Het bijhouden van Sonic

SONIC is het nieuwe live-action avontuur gebaseerd op de populaire Sega videogame franchise. Het is een fictieve, blauwe egel met felblauwe stekels en rode hardloopschoenen waarmee hij zo snel gaat als de licht. Sonic belichaamt ook wel de wind die een wat oudere doelgroep aanspreekt. Het is wel toepasselijk dat het in het weekend van Chiara, de grote windstorm in première gaat! Ik zie hier een verband!

Het verhaal van SONIC

In de film proberen Sonic en zijn nieuwe beste vriend Tom (James Marsden) samen de slechterik Dr. Robotnik (Jim Carrey) tegen te houden en de wereld te redden. Laat ik vooropstellen dat ik dol ben op Jim Carrey en echt al zijn films heb gezien. In de ene film is hij heftiger en overdrevener dan in de ander, maar hij weet me toch keer op keer weer te verrassen met zijn acteerwerk!

In deze film is zijn karakter soms ietwat spannend voor de kindjes, maar voor we wisten lagen de kinderen weer in een deuk van het lachen! Heel leuk gedaan! Het verhaal gaat echt over vriendschap en erbij willen horen. Ook voor kinderen van zeer grote waarde!

Leuke weetjes

Naoto Ōshima, Grafisch artiest ontwierp de blauwe egel genaamd Sonic en heette eerst “Mr. Needlemouse”. De ontwerper wilde graag dat het eenvoudig nagetekend kon worden door kindjes en met de leuke vormen is dat goed gelukt! Ook vertelt de designer eerlijk dat het een combinatie is Mickey Mouse en Felix de kat. Best goed gelukt toch? Zijn getekende karakter had eerst nog wel wat voeten in aarde. De fans waren niet tevreden en lieten van zich horen bij het zien van de eerste trailer lancering. Hier werd naar geluisterd met de SONIC als in onderstaande trailer als gevolg!

Trailer Sonic

We stappen in de snelle wereld van Sonic en gaan in volle vaart door de film. Het is een grappige, fun en goed doordachte film. Het gaat soms heel snel en heeft spannende scenes, maar mijn jochie van 7 is ook idolaat van deze film en kan het echt goed handelen. Die keuze licht uiteraard bij de ouder! De één is gevoeliger voor spannende films, dan de ander!

Cast

Verder hebben o.a. Tika Sumpter en Ben Schwartz (stem van Sonic) meegewerkt aan de film. In de Nederlands gesproken versie hoor je o.a. Najib Amhali als Sonic en Noah Amhali als de jonge Sonic. Een leuke combi, waar ze zelf ook heel trots op zijn!

SONIC draait vanaf 13 februari in de bioscoop, in de originele en Nederlands gesproken versie. Wij zijn fan!

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter  Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief