Delen vinden we super lief

De e- sigaret is bezig met een flinke opmars vergeleken met het traditionele roken. Mensen vervangen hun tabakswaar door de elektronische variant en doen dit om verschillende redenen. Veelgehoorde argumenten zijn de gezondheid, de steeds maar stijgende prijs van tabakswaar en als hulpmiddel om geheel met roken te stoppen. Onderzoek van de jellinekkliniek toont ook nog eens aan dat het product een stuk minder schadelijk is dan de traditionele sigaret. Voor fervente rokers een ideale manier om over te stappen op de e-sigaret.

E-liquid voor de e- sigaret

De e-liquid is de vloeistof die zal verdampen tijdens het roken met een e-sigaret. Dit is verkrijgbaar met diverse doseringen nicotine. Er is keuze uit 8-, 12-, 6-, 3- of 0 mg. Hierdoor is het mogelijk om snel het verslavende nicotinegehalte te minderen en zelfs te stoppen. Je heb nog steeds het momentje voor jezelf, al is het een gezondere variant.

Er zijn veel smaakvariëteiten verkrijgbaar die zijn onder te delen in de groepen: fruit, menthol, tabak en overige smaken. Door wetgeving is het alleen nog maar toegestaan om de e-liquid te verkopen in verpakkingen van 10 ml.

Voordelen van de E-sigaret

Je zult zien dat er vele soorten aanbieders zijn van de e-sigaret en de e-liquid, allemaal in verschillende prijsklassen. Omdat vooral de smaken belangrijk zijn zegt de prijs vaak wel iets over de kwaliteit van de e-liquid. Ook de hardware is er in vele maten, kleuren en uitvoeringen. Soms zijn het zelfs kleine kunstwerken en geschikt om te personaliseren waardoor je een apparaat kunt aanschaffen dat het beste bij je past.

Er zijn exemplaren met ingebouwde oplaadbare batterijen of systemen waar de oplaadbare batterij vervangbaar zijn. Omdat aan de eenmalige aanschaf wel een prijskaartje hangt, is het advies altijd om te beginnen met een goedkoop systeem om zelf te beoordelen of het product bevalt. Is dit het geval, dan is een overstap naar een krachtiger, mooier en duurder systeem de moeite waard.

Kopen van een elektronische sigaret

Een e-sigaret kopen doe je het beste voorbereid. Er zijn namelijk verschillende systemen verkrijgbaar. Dit gaat van het Pod-systeem voor eenmalig gebruik via de kleine vapingpen en grotere Boxmod naar de krachtige Sub-Ohm Mod. Dit lijkt vrij ingewikkeld voor de nieuwe gebruiker, maar gelukkig is er online veel informatie over te vinden. Een beter alternatief is een bezoek aan een fysieke winkel in een van de grote steden. Hier krijg je duidelijk uitleg van gespecialiseerd personeel en worden alle vragen beantwoord.

e- sigaret, e-sigaret

Niet paffen maar puffen

Een e-sigaret kopen is op deze manier niet moeilijk. Houd er rekening mee dat de verschillende merken gebruik maken van verschillende branders. Deze zogenaamde coils laten de e-liquid verdampen. Na enige tijd gaan ze in kwaliteit achteruit en moeten ze worden vervangen. Dit is overigens een eenvoudig klusje om zelf thuis te doen.

Mocht je nog niet zijn overgestapt dan is dit wellicht het moment! Grijp je kans en begin te puffen en laat het paffen achter je!

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief