Delen vinden we super lief

Met kunst ontwikkel je jouw creativiteit en verbeeldingskracht. Om mijn kinderen dit ook zoveel mogelijk mee te geven, neem ik ze dan ook regelmatig mee naar magische musea. Tijdens onze moeder – zoon date ontdekten we deze keer een wel zeer bijzondere plek in Amsterdam: Fabrique des Lumières. Als liefhebbers van kunst wilden we deze moderne kunstervaring niet missen en werden we weggeblazen door wat we hebben ervaren.

Fabrique des Lumières, Amsterdam, moeder zoon date, uittip

Wat een kleuren spektakel en er zaten soms ook echt kippenvel momenten tussen! Dit was echt een spectaculaire belevenis voor oog en oor, waar kunst tot leven komt door middel van adembenemende audiovisuele projecties. Lees je mee? We delen onze ervaring met praktische tips.

Fabrique des Lumières, Amsterdam, moeder zoon date, uittip

Fabrique des Lumières – Amsterdam

De Parijse Inspiratie

Fabrique des Lumières is geen onbekende in de wereld van digitale kunst. In 2018 opende het eerste Atelier des Lumières in Parijs dat in enkele jaren meer dan drie miljoen bezoekers trok. niet zo gek dat iedereen werd betoverd door de werken van iconische kunstenaars als Vincent van Gogh, Claude Monet, Gustav Klimt en Salvador Dalí. Wat deze plek zo speciaal maakt, is niet alleen het zien van kunst, maar het actief deel uitmaken van de kunstervaring met prachtige muziek. We wandelden samen rond en werden letterlijk door kunst omarmd.

Fabrique des Lumières, Amsterdam, moeder zoon date, uittip

Door werken te digitaliseren en op een meeslepende manier te presenteren, weten de makers al je zintuigen te prikkelen. Dit is kunst 3.0! En misschien wel extra bijzonder dat we afgelopen zomervakantie het museum van Dali hebben bezocht met aansluitend het castell Gala, het kasteel van Dali zijn muze die we hier in het groot zagen verschijnen. “Mama, bij haar waren we toch thuis” wist mijn tiener zich nog te herinneren.

Onze Ervaring

Het moment dat we de drempel van de grote zaal van Fabrique des Lumières overstapten, werden we overweldigd door de magie van kunst en technologie. De projecties op de gigantische schermen brachten de meesterwerken van Dali en Gaudi tot leven, met de muziek die door de ruimte klonk als een betoverende soundtrack. Mijn zoon en ik dwaalden door de ruimte, omringd door dansende kunstwerken. Het was een ervaring van zo’n 45-60 minuten die we nooit zullen vergeten.

Je ziet ineens geheel andere aspecten van de diverse schilderijen“mama, zo is een museum wel heel cool‘ riep hij blij! De beelden zeggen veel, maar ga dit echt zelf ervaren, je zult echt versteld staan. En na je bezoek aan fabriques des lumières kun je samen gezellig lunchen op het westergas terrein. Wij gingen zekf naar de bakkerswinkel (reserveren is verstanfig!) en ook het ketelhuis, of vele sndere gelegenheden zijn perfect voor een leuke aansluiter.

Praktische Informatie

Adres: Pazzanistraat 37, 1014 DB Amsterdam

Openingstijden
*Maandag t/m donderdag: 9 tot 17 uur
*Vrijdag en zaterdag: 9 tot 21 uur
*Zondag: 9 tot 17 uur
*Check de website voor avondopenstellingen

Prijzen
* Volwassenen: € 16
* Studenten, European Youth Pass: € 14
* Jeugd (5 t/m 17 jaar): € 12
* Kinderen (0 t/m 4 jaar): Gratis
* Let op; Om veiligheidsredenen mogen kinderwagens niet mee naar binnen. We raden je aan een draagzak mee te nemen.
* Families (2 x Volwassenen, 2 x Jeugd): € 52
* Let op: de Museumkaart/ICOM Card is niet geldig
* Ben je slecht ter been? Er is niet heel veel zitruimte, houd hier rekening mee! Toen wij er waren konden we overigens vaak genoeg even zitten
* Tickets zijn hier verkrijgbaar

Tip: download de gratis app via de AppStore of Google Play. De app bundelt informatie over de huidige exposities. Via deze weg bekijk je op een ludieke manier originele verhalen, een dertigtal werken uit de expositie ‘Dalí: The Endless Enigma’.

Fabrique des Lumières, Amsterdam, moeder zoon date, uittip

Tip: ook in vele andere steden heeft fabrique des lumières harten veroverd. Ontdek bijvoorbeeld de expositie ‘Klimt, goud en kleurrijk’ in Phoenix des Lumières (Dortmund, Duitsland) en in Hall des Lumières (New York, USA), ‘Chagall, Paris – New York’ in Atelier des Lumières (Parijs, Frankrijk) en ‘From Vermeer to Van Gogh, the Dutch Masters’ in Carrières des Lumières (Les Baux-de-Provence, Frankrijk).

Fabrique des Lumières, Amsterdam, moeder zoon date, uittip

Hoe te Bereiken

Hoe te Bereiken

Met het Openbaar Vervoer
* Bus 21 vanaf station Amsterdam CS, halte Van Hallstraat/Westergasfabriek.
* Tram 3 vanuit het centrum, halte Van Limburg Stirumplein of Van Hallstraat/Westergasfabriek.

Met de Auto
* Vanaf snelweg A10: neem afslag S103/S104 (Haarlem), en volg de borden naar het Centrum via de Haarlemmerweg.
* Parkeren bij Q-park Westergasfabriek is handig, of check de parkbee app. Zelf parkeerden we aan de kant van de straat met de Easy Park app. Let op: parkeren is prijzig, € 8,50 per uur.

Met de Fiets
* Fabrique des Lumières is gemakkelijk te bereiken (slechts 10 minuten vanaf station Amsterdam CS), en er zijn voldoende fietsparkeerplaatsen beschikbaar.

Tot Slot

Fabrique des Lumières is een waar kunstparadijs dat kunstliefhebbers van alle leeftijden zal betoveren. Of je nu alleen gaat, met je moeder of met je tienerzoon, deze moderne kunstbeleving is een unieke ervaring die je niet mag missen. Laat je dan ook zeker verrassen door de schitterende wereld van digitale kunst bij Fabrique des Lumières in Amsterdam.

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter | Facebook | Youtube | Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief