Delen vinden we super lief

Planning is niet echt ‘my middle name’. Grappig want ‘planning en organisatie’ is jarenlang mijn werk geweest. Ik ben nooit de eerste op een feestje. Vaak ben ik een uur later dan ik oorspronkelijk van plan was. Tot grote frustratie van mijn man. Ach ja, we vullen elkaar goed aan zal ik maar zeggen. In mijn pre-kindertijdperk zat mijn agenda best goed in mijn hoofd. Een agenda was meer een back-up. Tegenwoordig is dat wel anders. Ik ben goed voorbereid en heb de homeworktime familie-agenda 2020 al in huis.

Een lust voor het oog

Elk jaar vraag ik aan de goedheiligman een nieuwe jaaragenda. Super leuk cadeautje toch? De agenda van 2019 heb ik heel veel gebruikt en ook de versie van 2018! Misschien ook wel omdat ik heel trots was dat er een Olivette Quote op de achterkant stond!? Uiteindelijk komt het er wel op neer dat ik aan het eind van het jaar zelf een mooi exemplaar aanschaf. Dit keer ben ik mijn verlanglijstje voor. Ik ben al voorzien. En hoe! Kom maar op met die planning!

De kleur van de nieuwe homeworktime agenda is koraal met goud. Hoe stijlvol klinkt dat! Hij staat vol leuke quotes met een knipoog. De agenda wordt opgefleurd met vrolijk, gekleurde illustraties. Mijn man wil alles digitaal maar ik vind een tastbare agenda echt veel leuker. En na een gecrashte telefoon, blijkt het ook nog eens een stuk betrouwbaarder. Zeker in deze tropenjaren, is een agenda echt onmisbaar voor mij.

Spontaan terrasje

Voordat we kinderen hadden, was mijn leven op een bepaalde manier gestructureerder en spontaner tegelijk. Maandag tot en met vrijdag werk, dinsdag en donderdag mijn hardloopclubje en het weekend op stap. Maar als de zon scheen, zat er ook een spontaan terrasje in. En als ik op stap was, maakte het ook echt niet uit hoe laat we (wel of niet via de shoarmatent) huiswaarts gingen. Marathon lopen? Gaan we doen! Drie weken USA, jaaaah te gek!

Hobby? Uhhhhhm

Tegenwoordig is elke dag anders; werk, thuis met de kids of er met z’n allen op uit. Ik kan van alles plannen maar de dag loopt altijd anders dan verwacht. En ja, soms moet één van ons naar huis omdat er een kindje ziek is. Als we dan een keer samen op stap gaan, moeten we op tijd thuis zijn voor de oppas…. Oei, dat voelt oud! Spontaan is het sowieso niet. De oppas is al ruim van te voren vastgelegd. Voor een “spontaan” terrasje worden er vier agenda’s naast elkaar gelegd. Mijn hardloopschoenen gaan extra lang mee want ze staan zo goed als altijd, roerloos in de kast. Sporten is meer een uitzondering dan een regel. Tsja tijd…..

Van drie naar vier, kom maar op met die planning!

Als prille ouders van één, konden we er nog lekker ongepland op uit. We woonden in de stad. Amelie in de kinderwagen en mijn meisje en ik gingen de hele dag samen de hort op. Na haar eerste verjaardag werd het lastiger. Nu met twee kids, is het echt wel een ander verhaal. Op werkdagen staat mijn wekker super vroeg! Vroeger was alles voor 7 uur ’s ochtends een absolute no-go. Nu weet ik niet beter. Er wordt gedoucht, gevoed, gekletst, gepakt en gegeten. En als ik dan als nog te laat op kantoor kom, ben ik zó blij om lekker ononderbroken aan de slag te gaan.

Timemanagement in de tropenjaren

Mijn nieuwe agenda is niet alleen heel leuk, hij is ook nog eens super handig. Hij is duidelijk gemaakt door moeders voor moeders. Overal is over nagedacht. Van vakantiepaklijsten tot ruimte voor de leukste uitspraken van ons kleine grut. Heel leuk en handig zijn de stickervellen met o.a. stickertjes voor alle soorten afval. Zo weet ik in één oogopslag wat ik op de stoep kan zetten. Het is een plan- en bewaarbundel voor ideeën en herinneringen. Voor sloddervossen als ik, is het heel handig om alles bij elkaar te hebben. Er is zelfs gedacht aan insteekhoesjes waar ik elke maand concertkaartjes of een belangrijke brief in kan bewaren. Dankzij de uitgumbare pen kan zelfs ik, hem netjes houden. Want hij is te leuk om vol te krassen.

Vanmorgen rende ik achter mijn kinderwagen richting Amelie’s eerste dansles. Ze vond het prachtig. “Sneller mam!” riep ze vanaf haar meerijdplankje. Bij thuiskomst lagen de papieren die uit de kast waren gevallen nog op de grond. Geen tijd om het snel op te ruimen. Ach ja, chaos hoort een beetje bij mij. Toch wel fijn dat ik een beetje orde in de choas kan scheppen.

Liefs Olivette,

Olivette is ook actief op TwitterFacebook Youtube Instagram en vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief