Delen vinden we super lief

drankjeNee dank je, voor mij even geen sushi en filet Americain. Tijdens je zwangerschap is het belangrijk om goed op je voeding te letten. Niet alleen voor de kleine, maar ook voor jezelf! Er is een hele lijst producten die je beter kunt laten staan totdat de kleine er is. Prima zo’n zwangerschapsdieet, want het is allemaal voor een prachtig mooi doel.

Gelukkig leven we in 2019 en zijn er steeds meer lekkere alternatieven te vinden voor alles wat niet mag. Receptenboeken speciaal voor zwangere vrouwen waaruit alles mag en er ook nog eens wordt gelet op gezonde voeding voor jou en je kind. Of gewoon lekker zoals Mocktails (alcoholvrije cocktails) en hippe limonades.

Is een zwangerschapsdieet een hele uitdaging! wat mag je eten tijdens je zwangerschap zwangerschapsdieet

Op een gewone doordeweekse avond heb ik eerlijk gezegd niet zo veel moeite met mijn zwangerschapsdieet. Zelden staat er op maandagavond biefstuk of oesters op het menu. Lastiger is het als je jezelf eens echt lekker wil verwennen. Een avondje met je lief op de bank: vuurtje aan, voeten omhoog, een goed glas rode wijn en een bijzonder kaasje. Gelukkig wordt het steeds makkelijker om toch lekker te eten als je zwanger bent.

  • Niet hoeven nadenken

Recent ging ik echt goed uit eten. In de keuken wisten ze precies wat wel en niet mocht en speelden ze met gemak in op het zwangerschapsdieet. Zo fijn als je alleen hoeft door te geven dat je zwanger bent en er verder niet over na hoeft te denken. Dat geldt natuurlijk niet overal. Soms wordt het kiezen ineens een stuk makkelijker doordat de helft van de kaart al afvalt. Mooi moment om eens wat anders te nemen dan waar ik normaal voor zou gaan, buiten de cravings om zegmaar.

Zwangerproof diner

The big green eggEr zijn heel wat dingen die ik echt super lekker vind en die je prima kunt eten tijdens je zwangerschap. Mijn man/BBQ master kan gewoon los blijven gaan op zijn Green egg. Pulled porc en echt goede ribs zijn het best als ze uuuuuuuren kunnen garen. Geen bacterie die dat overleeft! Zwangerschapsdieet proof!

Mijn favoriete BBQ recepten zijn gevulde jalapeñopepers en ‘Buffalo Chicken Wings met blue cheese dip’. Natuurlijk wel gepasteuriseerde kaas gebruiken voor het sausje! Ik kan ook heel blij worden van wontonsoep en dim sum. Een lekker alternatief voor een avondje sushi. Mijn moeder is helemaal blij met haar slowcooker.wat mag je eten tijdens je zwangerschap zwangerschapsdieet

  • Zwangerschapsdieet proof

Alles wat daar uit komt is natuurlijk ook helemaal zwangerschap proof. Het aller gelukkigst, word ik nog wel van heerlijke kazen van de kaasboer. Ze zijn er wel! Die lekkere gepasteuriseerde kazen met pit. Je moet er alleen even naar vragen. Een vriendin van me heeft een limonadeboek. Dat zijn allang geen mierzoete limonades meer die vooral bij de kids populair zijn. Limonades die perfect passen bij die lekkere kaasjes. Gember, rode peper of munt zorgen voor een verrassend drankje met een bite.

En dan de drank….

Laatst vertelde ik de buurvrouw dat mijn enige zwangerschapsklacht was dat ik geen alcohol mocht drinken. Ze keek me erg bezorgd aan. Want tsja als je moeite hebt om de alcohol te laten staan heb je toch wel een serieus alcohol probleem. Dat grapje maak ik niet meer. In werkelijkheid vind ik het helemaal niet moeilijk om de drank te laten staan.

Ik zou liegen als ik niet zo nu en dan graag een glaasje wijn of lekker biertje zou lusten. Vooral tijdens een goed etentje. Een glas Chardonnay smaakt echt wel een stuk beter dan een glas cola of spa rood. Hetzelfde geldt voor een lekker drankje in de stad. Ik kan echt genieten van een goed glas wijn, maar sta niet te popelen voor een lekker koud glas….tonic.wat mag je eten tijdens je zwangerschap zwangerschapsdieet

Alcoholvrije varianten

Fijn dat er tegenwoordig heel veel leuke alternatieven zijn voor een alcoholvrij avondje. Niet alleen voor zwangere vrouwen, maar ook top voor als je een avondje de Bob bent. Met oud en nieuw en op andere feestjes heb ik gezellig mee geproost met mijn alcoholvrije bubbels. Voelt toch een beetje feestelijk. Net als alcoholvrije cocktails die tegenwoordig vaak op de kaart staan. Lekker en alcohol vrij!

  • Mijn favorieten

Een Jillz 0% kan je heel makkelijk opleuken door er (bevroren) fruit doorheen te gooien. Ziet er meteen feestelijk uit! Ik ben nog niet kapot van de alcoholvrije wijnen. Misschien zijn er wel lekkere te krijgen, maar die heb ik nog niet ontdekt. Waar wel enorme sprongen in zijn gemaakt, zijn de alcoholvrije bieren.

wat mag je wel tijdens je zwangerschap zwangerschapsdieet

Vroeger smaakte elk alcoholvrije biertje naar natte stro. Tegenwoordig zijn er keuzes in overvloed. Niet elk alcoholvrije biertje is even lekker maar er zijn echt wel wat te vinden. Ik ben zelf gek op de alcoholvrije IPA. Daar kan ik echt van genieten. Wat betreft de pilsjes is voor mij (en velen met mij) Heineken 0.0% de absolute nummer 1!

Nog een paar weekjes

Mijn zwangerschap zit er alweer bijna op. Eten en drinken laten staan waar het water van in je mond loopt komt daarmee ook ten einde. Alleen de drank moet nog even rekening houden met de borstvoeding. Anders komt er straks Baileys uit in plaats van melk. Na de geboorte van Amelie hadden mijn man en moeder heerlijke dingen in huis gehaald die eindelijk weer mochten. Dus hier vast een tip voor mijn schatje. Ik heb echt heel veel zin in gerookte ham, gerookte zalm, een harinkje, filet americain….. Oh ja en toch zo een lekker wegloopkaasje. 😊

Liefs Aileen – Olivette

Olivette is ook actief op Instagram  Twitter Facebook Youtube We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat.


Delen vinden we super lief