weekoverzicht blue mondayWat verlang ik op deze Blue monday naar de zon en lente als ik het grauwe, grijze weer buiten zie. Daar kunnen we niet veel aan veranderen, dus dan halen we lente gewoon in huis. Paaseitjes, Valentijn. Er komen weer leuke periodes aan. En die maand januari…ach die vullen we gewoon zo leuk mogelijk in, lees je weer mee…?

Maandag 15 januari Blue monday

De week begon met Blue monday, zogenaamd de meest deprimerende dag van het jaar ~ Maar écht niet dat wij daar aan mee doen. We hebben er bewust voor gekozen om ons geen onmogelijke voornemens op te spelden. Daardoor zijn wij ook niet teleurgesteld door het mislukken van deze voornemens. Nope! De week begon fris en fruitig met een dansende Yvette op de themasong van “My little Pony de Film“. Na de premiére van deze leuke film, luistert ze met grote regelmaat naar Sia.

fifty shades of grey blue mondayDie avond heb ik het eindelijk voor elkaar gekregen om weer te gaan sporten. En dat op deze blue monday!!! Met pijn en moeite heb ik mezelf van de bank gesleurd. Wat was ik blij en opgelucht toen ik terug kwam. Dit smaakt naar meer! Bizar hoeveel energie je weer kunt opdoen na een uurtje buffelen. Mijn lijf heeft ook wel wat sport nodig, vooral als ik me bedenkt dat ik over 2 weken over de rode loper loop bij Fifty Shades of Grey en voor de camera moet verschijnen, maar daar later meer over. Bij zo’n sexy film, ga ik er natuurlijk ûber sexy uitzien. De dresscode is Black Tie. Hooray dat betekent shoppen!blue monday

Dinsdag 16 januari

Na mijn werk ben ik linea recta doorgereden naar de meeting van mijn eigen Lions club waar ik al jaren lid van ben. We ontmoeten elkaar elke 1e en 3e dinsdag van de maand in het hotel Eden Manor in Amsterdam. Als je daar ooit komt, check dan even de ingang, daar hangt een tof Lions embleem dat we van hen cadeau hebben gekregen. Tijdens onze vergaderingen bespreken we evenementen die we organiseren voor het goede doel, of plannen we acties waarbij we onze handen weer uit de mouwen steken.

Toffe projectende grote pubquiz lions

We zijn weer druk in de weer met de 3e editie van de GROTE PUBQUIZ in de melkweg voor het goede doel. Ook werd het YOUTH AMBASSADOR initiatief besproken. Dit is een project waarbij wij op zoek zijn naar jongeren tussen de 15-18 jaar die zich inzetten voor het goede doel met een bijzonder initiatief of project. De deelnemende jongeren kunnen zelfs prijzengeld winnen voor hun project. Daarnaast is het een onvergetelijke, leerzame en unieke ervaring om hun projecten aan een breder publiek te presenteren. Ik zal hier snel verder op in gaan.

Woensdag 17 januari

Samen met Lucas & Yvette hebben we het slechte weer getrotseerd en brachten we Olivier op de fiets naar school. De blue monday heeft zijn naweeën, want oh boy het begon zelfs te hagelen en stormen. Wat bezielde me? De gure kou en wind deed mijn dochter elke 5 meter harder schreeuwen en hysterischer huilen. De afstand is echt te verwaarlozen, maar op dat moment vond ik mezelf de meest verschrikkelijk moeder. Op de terugweg konden we verse Jus D’Orange en croissants van de Jumbo niet weerstaan.verrassing bezoek opa blue monday

Surprise

Thuis stond ons een grote verrassing te wachten. Mijn vader was in de buurt en besloot ons te verrassen. Hij verstopte zich in de tipi tent, dat wel even schrikken was toen die begon te bewegen. “OPA” schreeuwde Yvette enthousiast en luidkeels toe ze hem in de Tippi tent vond. Doordat hij de kinderen even onder zijn hoede nam, kon ik mij vast voorbereiden op de afspraak van die middag.

We hadden namelijk een strategische sessie vanuit mijn werk met een marketing bureau in hartje Amsterdam. Het is altijd inspirerend om met externe experts te brainstormen. mystery mand albert Heijn Die avond organiseerde de Albert Heijn op hun facebookpagina de “Mystery Mand” Een grappig interactief spel waarbij je 3 tips krijgt en online kunt raden wat er in het mandje zit. Had ik het gewoon bij eentje goed, MUHAHA. Toch leuk om een puntpaprika en stoptegoed te winnen! Lucky me.

Donderdag 18 januari

hotel new york blue monday code oranjeDe donderdag stond in het teken van Hotel New York in Rotterdam waar het event ” How Brands grow” werd georganiseerd met het thema ‘How to boost Brand Salience’ Impressive presentaties van Catrien d’Ancona, category director van Mars & Paul Baan, directeur van Incentro.

Er was alleen wel een klein minpuntje. Qua weer was het namelijk Code Oranje in het gehele land. Geen Blue monday, maar”Blue thursday”. Iedereen werd afgeraden om de weg op te gaan. Ik liet me niet weerhouden al deed ik er wel een uurtje extra over door omgewaaide vrachtwagens. ik was blij dat ik gegaan was. Altijd fijn om met een dosis inspiratie naar huis te gaan. Ben jij ooit in Hotel new York geweest? Dit is echt een aanrader als je een bezoekje aan Rotterdam brengt.Hotel New York kluis blue monday

Save the Earth Musical

Die avond was ik veuls te laat thuis, maar soms maken uitjes en evenementen je niet moe en geven juist veel drive en energie. Op de terugweg had ik namelijk nog een kabinetsvergadering van de Lions bij de rustende jager in lisse. Als PR & Marketing commissaris maak ik deel uit van bestuur in het district 110AN van Lions Nederland en zet me in voor diverse acties en evenementen voor het goede doel.

Er wordt bijvoorbeeld een musical gelanceerd rondom de dromen van WUBBO OCKELS. Bij het zien van onderstaande trailer kreeg ik kippenvel en werk hier in mijn vrije tijd graag aan mee om dit landelijke bekendheid te geven. Er zijn al meer dan 28 theaters geboekt, hoe tof! En dat alles voor het goede doel. Hier schrijf ik uiteraard snel meer over! Wubbo’s last words waren..: SAVE THE EARTH. En daar geef ik graag (al is het maar een klein beetje) gehoor aan. 

Vrijdag 19 januariVriendin interview me-timeVriendin interview me-time

Op vrijdag werken, is normaliter relaxed omdat het veel rustiger is. Voor mij was het deze ochtend even “BEAST-MODE“. aangezien ik 2 dagen niet op kantoor was geweest. De inhaalslag heb ik die dag kunnen maken door een hele saaie collega te zijn. Ik was niet in the mood voor een praatje of gekkigheid. Mijn doel was om met een leeg hoofd het weekend in te gaan. Vriendin interview me-time

Vriendin

Het tijdschrift “Vriendin” kwam die middag binnen! Grappig om jezelf terug te lezen. Het gesprek over “Me-Time” duurde 30 minuten dat de journaliste kort en krachtig heeft weergegeven. Het is grappig geworden. Mijn werkweek is 36 ipv 34 uur en heus niet dat ik elke keer een kwartier langer in de auto blijf zitten, maar ach, de strekking van het verhaal is fun. Ik kreeg het overigens te lezen voor publicatie, dat deden ze heel netjes! pannekoeken bakken

Die vrijdagavond ben ik gaan bloggen met de “Voice” op de achtergrond. Soms passeren er onderwerpen de revue die ik extra aandacht wil geven en dat is de international Youth Camp. De datum van inschrijving loopt bijna ten einde en wil het graag meer bekendheid geven.

En ik zou bijna vergeten om mijn meiske op te halen bij haar vriendinnetje. Ze mocht bij haar vriendinnetje thuis pannenkoeken eten. Blij dat ze was!  Ik heb haar in de ochtend nog nooit zo snel bij de crèche afgezet.pannekoeken bakken

Zaterdag 20 januari

Sporten, shoppen en de kapper! Dat was mijn dag. Olivier was mijn chaperonne en was superlief. Wat een geduld heeft dat mannetje. Die avond had Papa de

vondelparkloop light the night dj blue monday vondelpark loop light the lightVondelparkloop Light the night. Hij liever dan ik, boy wat was het koud. Door opzwepende muziek onderweg is de 10 kilometer wat makkelijker vol te houden  De Dj’s zorgden wel voor de sfeervolle noot aldus manlief.

Zondag 21 januari

Photocredits FB Het kleine Theater | Sneeuwwitje
Photocredits FB Het kleine Theater | Sneeuwwitje

Vanmorgen stond er om half zeven een stuiterend meisje naast mijn bed. Wat wilde ik graag nog even omdraaien en doen alsof ik haar dit hoorde, maar elke moeder weet het; “Mission Impossible”. Voor ik het door had was ik met mijn zombie-hoofd het ontbijt aan het voorbereiden met drie “iets te wakkere” kindjes. Eerst koffie! Dat is overal een goede oplossing voor … al werd dit snel ICE COFFEE.

Kinderkookcafe amsterdam Kinderkookcafe amsterdam

 

Yvette was niet voor niets zo vroeg wakker. Ze had een GIRLSTRIP met haar nichtje Josephine. Dat begon in het Ostade theater waar Sneeuwwitje door het kleine Theater werd gespeeld. Vervolgens werden er taartjes versierd in het Kinderkookkafe. Zo snoezig die twee samen. Het was een drukke, gezellige week en gaan er morgen weer een splendid week van maken! Voor ons geen blue monday al was het wel een vermoeiende week. Hebben jullie er een beetje zin in en ook last gehad van Blue monday?

Ik kruip in ieder geval lekker vroeg in mijn bedje. Maar niet voordat ik mijn lieve man heb geknuffeld. want het is vandaag WERELD KNUFFELDAG. En soms is een knuffel alles wat je nodig hebt om je beter te laten voelen.

Veel liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat

#1 Weekoverzicht #1 Olivette fris en fruitig het nieuwe jaar tegemoet
#2 Januari Weekoverzicht #2 Een week met avonturen
#3 Blue monday, daar doen we niet aan! Weekoverzicht #3  brengt een vrolijke noot