Delen vinden we super lief

Vier kinderhulporganisaties slaan hun handen ineen voor kinderen in nood. Het is een initiatief dat ik heel graag omarm. Blijf jij ook samen met ons wakker tijdens de nacht van het kind?

Zomertijd

In de nacht dat de zomertijd in gaat, slaapt iedereen een uurtje korter. Dit vonden de vier kinderhulporganisatie een uitgelezen moment om de krachten te bundelen. KiKa, Edukans, het Liliane Fonds en Het Vergeten Kind kondigden deze nacht hun samenwerking aan.

Voor álle kinderen die opgroeien in moeilijke omstandigheden organiseren zij samen op de ‘Internationale dag van het Kind’ ’s nachts een grootse, landelijke fondsenwervingsactie ‘Nacht van het kind’ (van 1 op 2 juni a.s.)

Wakker blijven van 1 op 2 juni

Er worden zoveel mogelijk Nederlanders opgeroepen om tijdens de Nacht van het Kind wakker te blijven en om geld in te zamelen voor al die kinderen die wereldwijd noodgedwongen wakker liggen van dingen waar ze niet van wakker zouden moeten liggen.

Mijn kinderen leg ik elke avond veilig en vertrouwd in hun bedje, maar vele kindjes hebben niet eens een veilige thuisbasis en hebben niets om van te dromen, laat staan het leven te vieren en mooie herinneringen maken. Voor deze kinderen wordt er actie ondernomen. Jij kunt daar ook bij helpen!

Wakker liggen door ellende tijdens nacht van het kind

De reden dat kinderen niet kunnen slapen kan veel oorzaken hebben. Of ze zijn ernstig ziek, kunnen niet naar school, ze hebben een handicap, leven in grote armoede, of het is thuis niet veilig. Een kind moet ten alle tijden kind kunnen zijn en onbezorgd kunnen slapen. Dat vonden ook de vier organisaties die er alles aan doen om dit initaitef een hart onder de riem te steken en om naamsbekendheid te geven.

Blijf jij wakker tijdens de ‘ nacht van het kind’?

Mijn moeder hart huilt als ik er aan denk dat kinderen s’nachts echt wakker liggen. Het initiatief van deze vier kinderhulporganisatie help ik dan ook graag meer bekendheid geven, want dit gaat jou ongetwijfeld ook niet onberoerd!

Aankondiging unieke samenwerking

”Inmiddels zijn er alleen al in Nederland tientallen initiatieven die zich het lot van kinderen overal ter wereld aantrekken en vragen om de gunst van de gulle gever. Als het om kinderen gaat, wil je eigenlijk niet hoeven kiezen maar het zijn er inmiddels zoveel, dat mensen door de bomen het bos niet meer zien. AldusDaphne Schreuder, woordvoerder namens de vier organisaties, over deze bundeling van krachten.

De organisatie heeft de intentie om één maal per jaar de krachten te bundelen in een landelijke fondsenwervingscampagne voor kinderen wereldwijd. Zie het als een gezamenlijke extra inspanning bovenop alle energie die ze als individuele organisatie steken in het terugdringen van kinderleed.

Kom in actie, steun een actie of doneer

Scholen, bedrijven, verenigingen, clubs en publiek wordt opgeroepen om deze actie voor kinderen in nood te steunen. Dat kan bijvoorbeeld door zelf een actie te organiseren en deze te laten sponsoren door familie of vrienden. Je kunt ook een actie steunen of doneren. Via de website kan iedereen een actie aanmelden. Blijf jij samen met ons wakker?

Credits campagne nacht van het kind: Kika, Edukans, Liliane Fonds, Het Vergeten Kind. Strategie, concept & design: Being There Projectorganisatie: Kika, Edukans, Liliane Fonds, Het Vergeten Kind,  Being There

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief