Delen vinden we super lief

Een week na mijn bevalling gaf de weegschaal weer precies hetzelfde gewicht aan als voor mijn zwangerschap. Ochtendmisselijkheid, wat is dat? Zelfs de bevalling ging eigenlijk best soepel. Nee, ik heb niks te klagen wat dat betreft. Tot het einde van mijn zwangerschap was ik nog wekelijks bij mijn sportclubje te vinden. En na de geboorte zat ik op een enorme roze wolk die maanden duurde. Maar één ding heb ik optimaal meegepikt: zwangerschapsdementie!

Oh ja…. sorry vergeten

Het kan tot wel acht maanden na de bevalling duren. Nou ik ben bang dat ik voor het volle traject ga. Gisteren is mijn meisje een half jaar geworden. Grote zus en ik hebben uitgebreid gezongen voor deze mijlpaal. Maar mijn hoofd is nog steeds een zeef. Je fietscomputer? Geen idee! Oh ja, die had ik in een doos gestopt. Jammer dat ik er pas na een dag zoeken weer achter kwam.

We kunnen een clubje vormen

Wat was ik blij toen een vriendin me vertelde over haar verwarde hoofd. Gelukkig ben ik niet de enige die zich bovenaan de trap afvraagt wat ze ook alweer ging doen. Een pak van van mijn hart want ik begon me al ernstige zorgen te maken. Het lijkt er op dat het er bij hoort. Hopelijk duurt het niet te lang want ik ben er ondertussen wel redelijk klaar mee.

Zwangerschapsdementie een fabeltje?

Steeds meer onderzoekers wijzen naar het bestaan van zwangerschapsdementie en gelukkig is het van tijdelijke aard. Er zijn een paar oorzaken te benoemen waardoor ons brein even iets minder gefocust is. Ten eerste ligt je aandacht nu even ergens anders. Alles draait om je baby. Dan heb je ook weer die eeuwige hormonen die een rol spelen.
Dit keer hebben ze een remmende werking op je hersenen. De essentiële voedingsstof choline, wordt tijdens je zwangerschap door twee gedeeld. En laat je dat nou net nodig hebben om je geheugen een beetje soepel te laten werken. ‘Last but not least’….slaaptekort. Volgens mij is dat laatste de allergrootste boosdoener.

Wolk in mijn hoofd

Voorlopig zit ik nog steeds met die wolk in mijn hoofd. Tijd voor actie! Op mijn werk heb ik mijn to-do-lijstje nieuw leven in geblazen. Ik zal wat vaker vette vis eten. Baat het niet dan schaadt het niet! En trouwens, niks mis met een zalmpje op z’n tijd. En dan de belangrijkste: op tijd naar bed!

Lekker vroeg mijn bed in

Nou hou ik helemaal niet van vroeg naar bed gaan. Maar het moet maar even. Mijn kindjes worden nog regelmatig wakker. Ik ben niet te streng voor mezelf. Mijn nieuwe regel is: voor Jinek naar bed. Maar dan alleen als ik de volgende dag moet werken. Op dag één van “project-aanpak-slaaptekort” lag ik er voor mijn doen op tijd in. Tot dusver een succes. Om half vijf (!!!!!) keek mijn meisje me aan met een stralende glimlach. Ze was klaar voor de dag. Zij wel…. Dat wordt koffie….

Liefs Olivette

Volg je ons als op Facebook | Tiktok | Instagram | Pinterest | Youtube We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief