Delen vinden we super lief

Dit hoor ik dus vaker. Ik las zelfs het volgende op een forum dat ging over het geven van een cadeautje aan de kraamverzorgster :

“Ik geef mijn schoonmaakster toch ook niet een cadeau omdat mijn huis zo schoon is? Of de tandarts omdat mijn kiespijn weg is? Of de dierenarts omdat hij mijn hond heeft genezen?”

baby Lucas kraam

En dat is juist waar de criticasters het naar mijn idee verkeerd hebben. Misschien ben ik te goedgeefs, maar de crèche leidsters en ook de juf op school geef ik iets bij het overgaan van ons kindje. Gewoon als attentie, als bedankje. Personen die iets voor me hebben betekend op belangrijke momenten, bedank ik graag. Al is het met iets kleins. Dit zit er gewoon ingebakken. Zo heb ik ook het verloskundige team bedankt. Ze hebben me begeleid met 3 kindjes en me bijgestaan bij alle onzekerheden, zorgen en pijntjes. Laat staan de bevalling. Het meest bijzondere en pijnlijke dat ik heb mogen meemaken en daar maakten zij deel van uit.

Waardering

En ja, als mijn schoonmaakster jarig is, of een vriendin het moeilijk heeft, dan krijgt ze iets kleins om te laten zien dat ze gewaardeerd wordt. Dat is denk ik het goede woord, waardering. En als iemand dat tandje extra harder loopt voor je, gewoon omdat ze haar beroep met veel passie uitdraagt, verdient dat naar mijn idee erkenning!kraamverzorgster

Ik sta heus niet aan de kassa bij de lokale supermarkt met een bos bloemen voor mijn vaste caissière, of geef mijn tandarts een doos bonbons voor de goede zorg. Maar door de kleine gestes probeer ik het verschil te maken.

Hulde aan onze kraamverzorgster

P1000888 (2)Ik vond het een voorrecht om hulp te krijgen in die eerste week na mijn bevalling. Bloed, poep, luiers, gehuil, ze draaien hun hand nergens voor om. Geen enkel persoon staat je zo bij in die eerste week als je kraamverzorgster die je helpt met het kostbaarste bezit.

Ze hield ons nauwlettend in de gaten met het ’temperaturen’ en van ‘beneden’. Toen de kraamtranen loskwamen was ze daar en wist ze de juiste woorden te zeggen op precies de goede momenten. En een extra plus; mijn huis is nog nooit zo lang schoon en opgeruimd geweest.kraamverzorgster

Heks aan je bed

De ene kraamverzorger is de ander niet, dat heb ik zelf mogen ervaren. Deze keer is het net alsof de cirkel rond is. Op alle vlakken werden we verwend en was het een week uit duizenden. Als jij het geluk hebt om dat pareltje in huis te hebben, koester dat! Een kraamweek beleef je maar 1 keer en de kraamverzorgster is er helemaal voor ju en je kindje.

In het zonnetje zetten

Buiten het geboortekaartje om, wordt een kleinigheidje altijd gewaardeerd als bedankje. In mijn 1e kraamweek had ik 2 verschillende vrouwen die ik chocolade heb gegeven. Bij nummer 2 waren het bloemen , maar deze keer bij ons 3e kindje waren we overgestapt naar een ander kraambureau. En wat ben ik daar blij mee.

We hebben een hele fijne week gehad en onze kraamverzorgster verdiende iets speciaals. En dat is deze persoonlijke video geworden, met natuurlijk een fles wijn en een grote bos bloemen. Want wat heeft zij dit verdiend.

Onze topper Esther

Lieve Esther wat ga ik je missen. De zorg, aandacht, professionaliteit en persoonlijkheid. Je doet je werk met heel veel gedrevenheid en passie en van mij verdien je een oorkonde. En oja, ook van mijn kindjes. “Esther nou….”? Hoor ik de hele dag.

Deze video is speciaal voor jou !

Bedankt kraamverzorgende

Bovenstaande blog staat al een tijdje online en nu is in het land een tendens ontstaan om de kraamverzorgers massaal te bedanken. Dat vind ik tof, ze hebben net verdiend! Je kunt je eerbetoon tonen met de hashtag  #bedanktKraamverzorgende. Online wordt er inmiddels goed gehoor aan gegeven…

  • Arie Boomsma

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Deze foto werd genomen op de dag van Bobby’s geboorte. Zo nu en dan kijken we naar de foto’s uit die periode. Dat opvallende evenwicht tussen vermoeidheid en voldoening. Slaapwandelend van nieuwe ervaring naar nieuwe ervaring. Onze kraamverzorgende was een rots in de branding. Een grote, gezellige vrouw met een onuitputtelijke bron aan kennis van baby’s, bakeren, badderen, zorgen. Pas toen ze allang weer weg was realiseerden we ons hoeveel we van haar geleerd hadden. Hoe fijn het was om zo’n stabiel persoon, iemand die wél gewoon weet wat ze doet, in huis te hebben. Soms denk ik terug aan die periode, als ik iets doe dat ik van haar geleerd heb. En dat is veel, want na de geboorte van Mozes vroegen we of we weer dezelfde kraamverzorgende konden krijgen. Onze M. die liever geen spotlight op zich heeft, maar die ik toch heel graag nog eens wil bedanken. Ze was twee keer een week in ons leven, op momenten die zo diep gegrift staan in onze herinneringen. Aan de basis van twee levens. Ik denk vaak aan haar. Bijvoorbeeld wanneer ik Mozes als een rugbybal op één onderarm droeg, of hem met de greep die M. mij leerde in het bad hang. Als ik ergens kokosolie zie, omdat ze onze baby’s daarmee insmeerde, zoals ze dat in Suriname doen. Pampers heeft nu het initiatief genomen om al die kraamverzorgenden te bedanken. Om een golf van dankbaarheid te creëren met een hashtag: #bedanktKraamverzorgende Het maakt niet uit hoe lang geleden het is dat je kraamhulp in huis had. Een kleine ode aan dat mooie beroep. #samenwerking

Een bericht gedeeld door Arie Boomsma (@arieboomsmainstagram) op

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat.

 


Delen vinden we super lief