Delen vinden we super lief

Taxi Chaos is een leuk spel waarmee je met een Taxi door New York scheurt om klanten op bij hun bestemming te brengen. Alles is geoorloofd om er zo snel mogelijk te komen. Ik heb dit spel samen met mijn kinderen van 6 en 8 jaar op de Nintendo Switch gespeeld. Het is heel toegankelijk en je kan eigenlijk direct aan de slag, met je eerste auto. De besturing kost heel even tijd om te wennen, zo moet je sturen met de linker joy pad en is er geen aparte knop voor remmen, je moet hem in zijn achteruit gooien. Maar mijn jongens hadden het in een mum van tijd door.

Arcade versie

We hebben eerst de arcade versie gespeeld, waarmee ze zoveel mogelijk klanten in anderhalve minuut naar de bestemming moet brengen. Daarbij moet je er ook op letten dat je de tijd die je per klant hebt niet overschrijdt, anders stapt een klant uit zonder te betalen. Gelukkig helpt je navigator om de juiste weg te bepalen. Dit is natuurlijk niet altijd de kortste weg, want alles is geoorloofd, je kan overal afsnijden, door het park, door de vijver, over voetpaden, zo lang je maar op tijd bent.

File ? Geen probleem, je springt er gewoon overheen, maar pas wel op die bus ! En als je een keer een afslag mist, is het vaak niet erg, want in New York kan je meestal gewoon de volgende afslag nemen, zonder al te veel tijd te verliezen.

Taxi Chaos is vanaf nu digitaal beschikbaar en komt op 22 april fysiek uit op PlayStation 4, Xbox One en Nintendo Switch. In deze frisse en moderne versie van de klassieke taxigames verdienen spelers hoge bedragen door klanten met succes op te halen en af te zetten.

Spannend en frustrerend

Erg spannend, maar ook wel een beetje frustrerend, omdat anderhalve minuut wel erg kort is. Je kan maximaal 2 of 3 passagiers wegbrengen, en er zit een hoog gelukgehalte aan, welke passagier je oppikt en in hoeverre de rijtijden mooi binnen de anderhalve minuut passen. Ook is het jammer dat je dit niet tegelijk tegen elkaar kan spelen met een split-screen om het wedstrijd element te vergroten.

Hierna hebben we de pro versie geprobeerd, maar we zijn hier snel weer mee gestopt. Zonder navigatie verdwaalden we hopeloos, hiervoor moeten we eerst wat meer oefenen, maar voor de echte cracks is dit natuurlijk een geweldige uitdaging.

‘Near misses’, racen met je turbo en het maken van geweldige sprongen om zo de snelste routes door New Yellow City te ontdekken, alles kan! Maar pas op want als je een andere auto raakt ben je je opgebouwde combo meteen weer kwijt.

Free mode

Het leukst vinden mijn kinderen de vrije modus. Hier kan je zonder tijdsbeperkingen je passagiers ophalen en afzetten en de stad ontdekken en onveilig maken. Gewoon lekker scheuren, over autos springen en zo nu en dan die onvermijdelijke botsing. Het is heerlijk dat je niet af kan gaan. Je kan echt overal komen, zo heeft mijn jongste zoon al ontdekt dat je ook over de daken kan rijden !

Het enige wat niet lukt is, over de wegafzetting met de kraan heen springen, dan schiet het spel eruit, maar dat mag de pret niet lukken. Undertussen heeft een taxichauffeur een gesprek met zijn klant wat nergens overgaat, maar vol zit van heerlijke, bijdehande opmerkingen. Taxi Chaos is een heerlijke no-nonse guilty pleasure spel, een soort van kindvriendelijk GTA, die je terugbrengt in de jaren tachtig.  Sweet ride !!!

Taxi Chaos is nu digitaal beschikbaar op PlayStation 4 | 5, Xbox One, Xbox Series S | X en Nintendo Switch. De game komt op 22 april fysiek uit in Europa voor PlayStation 4 voor respectievelijk € 29,99 (adviesprijs) en voor Nintendo Switch voor € 34,99 (adviesprijs).

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op TwitterFacebook |Youtube| Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief