Delen vinden we super lief

Een vakantie naar Canada en Amerika is sowieso een geweldige ervaring. Wanneer je dit ook nog met een camper doet, ervaar je pas echt iets bijzonders. Zowel Canada als Amerika beschikken over vele mooie landschappen, nationale parken en bekende bezienswaardigheden die je met een camper perfect kunt verkennen. In dit artikel geven we je vier tips om je camperervaring tot een succes te maken. 

Afbeelding van Siggy Nowak via Pixabay

Plan je route

Ten eerste is het belangrijk om je route van tevoren goed te plannen. Aangezien Canada en Amerika enorm uitgestrekt zijn, ben je genoodzaakt om keuzes te maken. Overweeg dus welke gebieden, bezienswaardigheden en nationale parken je echt wil bezoeken en stippel op basis daarvan een passende route uit.

Afbeelding van Sam via Pixabay

Huur een camper

Voor een rondreis door de Verenigde Staten en Canada met een camper heb je natuurlijk een goede camper nodig. Aangezien je je eigen camper niet kunt meenemen, ben je genoodzaakt om er ter plekke een te huren. Gelukkig zijn er zowel in Canada als in Amerika meer dan genoeg bedrijven die huurcampers aanbieden. We raden je aan om een camper te kiezen die niet alleen geschikt is voor het aantal mensen waarmee je reist, maar ook beschikt over faciliteiten zoals een keuken, bedden, toilet en douche. Zeker tijdens een rondreis heb je dit soort faciliteiten echt nodig.

Bezoek nationale parken

Zowel Canada als Amerika staan bekend om de prachtige nationale parken. Ze sluiten perfect aan bij een camperavontuur. Zo kun je in Canada bijvoorbeeld een bezoek brengen aan Banff National Park, Jasper National Park en/of Cape Breton Highlands National Park. In de Verenigde Staten zijn parken zoals Yellowstone National Park, Grand Canyon National Park en/of Yosemite National Park zeker aanraders. Een bezoek hieraan voegt echt iets toe aan je rondreis.

Afbeelding van Filio via Pixabay

Weersomstandigheden

Ook is het belangrijk om rekening te houden met verschillende weersomstandigheden tijdens je reis. Dit is namelijk sterk afhankelijk van het seizoen en de regio die je bezoekt. Zorg er dus voor dat je kleding meeneemt die geschikt is voor verschillende weersomstandigheden. Ben je van plan om ook buiten te gaan kamperen? Zorg dan voor een stevige, waterdichte tent om ook in de nacht tegen verschillende weersomstandigheden bestand te zijn. 

Thule Approach rooftop tent, daktent, thule approach, daktent, de beste daktent, kwaliteit, wanderlust, zweden

Door je route goed te plannen, een geschikte camper te huren, nationale parken te bezoeken en rekening te houden met de verschillende weersomstandigheden, kun je de ultieme camperervaring beleven tijdens een rondreis door Canada en Amerika. Het gevoel van vrijheid en avontuur dat je hiermee ervaart is onvergetelijk!

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter | Facebook | Youtube | Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief