Delen vinden we super lief

attractie park

Onze koffers werden gepakt voor een mid-week Europa-Park. Het is 4 jaar geleden dat we met onze jonge kinderen (3,4 & 6) in dit populaire attractie park in Rust waren. Hier hebben we ervaren dat Euro-Park met kinderen een fantastisch goed idee is. Ze hebben het er na vier jaar nog steeds over! Niet zo gek aangezien het attractiepark al 8 keer uitgeroepen is tot beste attractiepark ter wereld! Ze zijn nu een stuk ouder waardoor het pretpark op een compleet ander wijze ervaren zal worden.

Het is een magische plek waar plezier voorop staat, of je nu met je jonge gezin, puber kinderen, met vrienden, of met een bachelor party naartoe gaat. Naast dat het attractiepark voor jong en oud gaaf is, is het ook zeer leerzaam. Toen mij dochter (9) vroeg of ze haar spreekbeurt over het Europa-Park mocht houden, aarzelde ik dan ook geen moment.

attractie park,attractie park, Europa-Park, europapark, beste pretpark, Europa park, pretpark duitsland, rulantia, educatief pretpark
Bij binnenkomst ontvang je een plattegrond en als je de App gedownload hebt, ben je optimaal voorbereid.

Een educatief attractie park

Europa-Park is één reis met vele bestemmingen met ieder een eigen, tot in de details uitgewerkt, landen thema. Naast een attractiepark met 19 themagebieden bestaat het resort uit Waterwereld Rulantica, VR-experiencecentrum YULLBE, fine-dining beleving Eatrenalin, een hotelresort met 6 themahotels en een Camp Resort met camping. Eén ding is zeker; je verveelt je hier geen moment en spelenderwijs maak je kennis met leuke weetjes over Europa en alle Europese landen. Mijn dochter had haar notitieboek mee en keek leergierig rond.

Architectonische hoogstandjes

Zelf kijk ik graag mijn ogen uit bij de gedetailleerde nagebouwde gebouwen, gevels en kunstwerken in de 19 verschillende themagebieden. Bij het Moulin rouge waan je je echt in Parijs en de Nederlandse geschiedenis gaat aan je voorbij in Batavia stad. Voor de Engeland liefhebbers is het nagebouwde Globe Theater van Shakespeare uit het Victoriaanse Engeland een must-visit en zelf hebben we alle nieuwigheden van het park bewonderd, waaronder Liechtenstein en Kroatië.

Naast de pret dat we hadden, keken we in ieder land goed rond wat we herkenden. Italië was pizza, ijsjes en niet die vergeten Leonardi Davinci, een uitvinder, ingenieur, filosoof, natuurkundige, scheikundige, anatomist, beeldhouwer, schrijver en schilder van de Mona lisa. “Mama, deze meneer kon echt alles hé”!

Liefde gaat door de maag

In ieder Europees land in het Europa-Park is de menukaart aangepast aan de lokale lekkernijen. Dit jaar was mijn missie dan ook om zoveel mogelijk culinaire versnaperingen op mijn lijstje af te kunnen vinken. Ik ken dan ook geen pretpark waar je zoveel lekkers op het menu hebt staan: Geroosterde amandelen, Raclette uit Zwitserland, cassoulet in Frankrijk, paella uit Spanje en Shepherd’s Pie uit Ierland. Wat een verschil met de vele pretparken waar je enkel junkfood verkrijgbaar is. De smaakpapillen van de kinderen kregen veel nieuwe ervaringen.

Uiteraard werd er in Frankrijk door ons een wijntje gedronken, een Guiness in Ierland en dronken we in Italië een Ristretto. Onze lunch werd de eerste dag in Bamboe Baai genuttigd waar we in de Indonesische jungle genoten van vegan bowls, gebraden kip en loempia’s. Vanaf onze tafel hadden we een mooi uitzicht op de exotische bouwwerken en de activiteiten van de Nederlandse piraten. Wat een feest voor de zintuigen! De tweede dag aten we bij foodloop, ’s werelds eerste looping restaurant waar je niet in een achtbaan rijdt, maar waarmee je eten bij je arriveert.

En als je de evenementen kalender in de gaten houdt, komen landen ook echt tot leven als bij het alpenhoorn blazen, het plaatsen van de meiboom, de flamenco uit Spanje en het Zwitserse ‘schwingen’!

Leerzaam wachten

In de wachtrij voor een attractie hoe je niet te vervelen en kun je je ogen de kost geven. Bij Volo da Vinci leer je alles over Leonardi da Vinci en duik je de geschiedenis in. Bij het Voletarium kijk je ook je ogen uit bij alle kunst en als je goed om je heen kijkt leer je veel over de ontwikkelingen van de eerste vliegpogingen. Ook bij de houten achtbaan Wodan keek ik mijn ogen uit en in Kroatië werd ons veel bijgebracht over uitvinder Nikola Tesla, de uitvinder van de wisselstroomgenerator en een paar andere belangrijke onderdelen van het elektriciteitsnet. In Oostenrijk ervaar je het bekende jodelen en in Ierland konden we de kinderen veel bijbrengen over de Ierse tradities en eigenaardigheden.

Educatief attractie park

Geen wonder dat je kinderen na een dag in het attractie park bekaf in bed liggen. Zoveel indrukken en kennis die ze vergaren op zo’n dag! In de themagebieden en landen worden veel leerzame activiteiten georganiseerd en ook in de attracties doorgevoerd. Mijn zoontje vond de vistrappen in de Elz uitermate interessant, het riviertje dat door het park loopt. Hij las aandachtig de informatieborden over de trek van de vissen stroomopwaarts.

Mijn dochter vond het loop restaurant interessanter en bekeek de techniek nauwkeurig, En in het Rulantica waterparadijs vergaar je veel kennis door de presentatie van Hans Grohe, het Duitse kranen merk. met afbeeldingen en presentaties leren ze ons om zuiniger te zijn met water.

attractie park, Europa-Park, europapark, beste pretpark, Europa park, pretpark duitsland, rulantia, educatief pretpark

Spreekbeurt pakket

Voor scholen en families zijn er in het Europa-park speurtochten beschikbaar en ieder jaar kunnen scholen deelnemen aan de Science Days waar techniek centraal staat. Voorafgaand aan ons bezoek in het Europa-Park hebben we het gratis Nederlandstalige spreekbeurt pakket aangevraagd! Dat is echt een absolute aanrader omdat ze hiermee nog oplettender door het park liep. Dit uitgebreide pakket is aan te vragen via benelux@europapark.de en echt leuk om je kinderen met hele andere ogen rond te laten lopen. Mijn dochter had gewoon een 10 waarbij met name de folders gretig aftrek nam. Echt een aanrader. Mijn tiener deed een spreekbeurt over achtbanen, waar ook alle informatie over beschikbaar is!

Reizen

Europa-Park ligt in het Zwarte Woud bij het pittoreske, Duitse plaatsje Rust, direct aan de A5 van Karlsruhe naar Basel, op een uurtje rijden (60 km). Hemelsbreed ligt het nog geen 3 km van de grens met Frankrijk waardoor je jouw dagen in het attractiepark eenvoudig kunt uitbreiden. Zo hebben wij er een aantal dagen Colmar aan vast geplakt op nog geen uur rijden en ook een citytrip naar keulen, of Strassbourg kun je perfect combineren.

Het attractie park is goed te bereiken per auto (6 uur vanaf Utrecht), maar ook zijn er vliegvelden en stations aanwezig waardoor de aanrij mogelijkheden groot zijn: de bus, vliegtuig of trein is snel genomen.

App

Installeer voor je vertrek aan dit attractie park zeker de Europa-Park app waarin je de attracties op volgorde van wachttijd kunt zetten en een ideale route kunt uitstippelen! Zoals je van de Duitsers kunt verwachten loopt het gesmeerd en zijn de tijden exact zoals aangegeven. Het was ideaal dat iedereen zijn/haar favoriete attractie en show kon bepalen en je daardoor een route kunt plannen.

Houd wel ruimte voor spontane acties, zodat de dag vol verrassingen zal zitten. En als je de tickets scant in je app kunt je zelfs een Virtualline aanmaken, het gratis voorrangssysteem in de officiële Europa-Park-app. VirtualLine werkt als een reserveringssysteem. Na het reserveren van een attractie via de app krijg je te zien wanneer je terug mag komen. Via een aparte rij ben je sneller aan de beurt.

Tickets

Een dagticket voor Europa-Park kost € 49, voor kinderen van 4 t/m 12 jaar (2 dagen 90,-) en € 57,50 per volwassene (2 dagen 109,- ). Wat we je aanrader is om echt 2 dagen te gaan aangezien er veel te zien en te doen is. Hierdoor kun je het rustiger aan doen, veel shows bezoeken en je favoriete attractie wellicht tweemaal bezoeken. Up-to-date prijzen vind je hier. De kosten om te eten zijn overigens zeer betaalbaar. In vergelijking met andere pretparken is het zelfs van zeer goede kwaliteit en veel scherper geprijsd.

Tot slot

Voor ons staat het Europa-Park absoluut op nummer 1 dat ook nog eens een leerzaam attractie park is! De reis naar Zuid-Duitsland is do-able en je kunt er verblijven op jouw favoriete wijze; kamperen, in het camp resort, of in een thema hotel. Het was een groot avontuur waar we via allerlei spannende attracties reisden zoals een virtual-reality-achtbaan door de Alpen, draaiend door de Moulin Rouge en we raften door de Noorse fjorden. Leerzaam, leuk, gezellig en veel nieuwe attracties!

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter | Facebook | Youtube | Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief