Delen vinden we super lief

Als je eerste kindje op komst is, komt er veel op je af. Bij de komst van onze tweede kindje ging alles heel vanzelf en denk dat bij een derde kindje4e…het helemaal appeltje eitje is. De opgedane kennis deel ik graag om te voorkomen dat je net als mij zegt; “Als ik dat had geweten” Voor mij is het inmiddels te laat ;-D

Mijn eye openers

 • Leg beneden ook een aankleedkussen, met een gevulde luiermand ernaast. Elke keer naar boven voor een poepluier, ben je snel zat.
 • Het zoeken naar spenen was een dagelijkse bezigheid. Koop gewoon een leuk (let op, wel veilige!!) speenkoord. Bevestig het aan de kleertjes en voilà, weer veel tijd bespaard. Dit vonden wij echt een babymusthave.
 • Als je bij de echo weet wat je krijgt ga je helemaal los met shoppen. De echte mannendingen werden in huis gehaald, mooi koeka dekentjes, maar alles in het blauw. Ons tweede kindje werd een meisje. Blauw kan wel, maarja had ik toen toch maar die petrol of grijze variant gekozen. Onze tip; koop een neutrale basis en de accessoires in uitgesproken kleuren.
 • Om verder te gaan over de spenen, koop voor de nacht een “Glow in the Dark” speen. Berehandig als je kleintje s’nachts de speen kwijt is. Bevestig er ook een zacht doekje eraan, fijn voor de kleine en de speen valt niet zo makkelijk uit het bedje. leer jezelf het aan om de speen de kamer NIET te laten verlaten.
glow in the dark fopspeen
 • Komt je kleintje slechts in slaap, zorg dan voor een bedritueel. Klinkt logisch, maar blijf dit elke avond herhalen, het werkt heel goed en je plukt er later de vruchten van. Begin dus ook echt heel vroeg hiermee.
 • Na de 4-5 maanden had ik boven nog steeds standaard een babyflesje klaarstaan met afgemeten kunstvoeding en gesteriliseerd water. Het komt voor dat ze wakker worden en dan bespaart het je een slaapdronken wandeling naar beneden.
 • Wij waren niet heel erg fan van zinkzalf voor de rode billetjes. De billen bleven er zo wit van, wij gingen voor zinkolie. Dit wordt veel beter opgenomen door het huidje. had ik dat maar eerder geweten aangezien de TV een keer is ingesmeerd met sudocréme!
perzik baby billen trend in Japan
Trend in Japan: perzik billetjes

Als ik dat had geweten…

 • Luister niet te veel naar al die ongevraagde adviezen. uit fatsoen knikte ik ja, maar het ging mijn ene oor in en het andere oor uit. Mijn multitaskende moeder instinct weet het toch veel beter.Het maakte me als moeder vaak onzeker, maar bij nummer drie trok ik me er echt niets meer vaan aan.
 • Wordt beste vrienden met moeders uit de klas, je buren en een paar meiden van het zwangerschaps clubje. Er zijn altijd momenten dat je klem zit en met spoed oppas nodig hebt
 • Er bestaan ook borstkolven die hip, stil en handsfree zijn! Je hoeft je echt geen melkkoe te voelen!! Als ik dat had geweten, had ik gelijk een kolf aangeschaft die hierin voorziet. En het liefste ook een dubbele kolf. Deze zijn wel duurder, maar daardoor zou ik het echt langer volgehouden hebben.
 • Zit het rompertje onder de poep? Trek het niet over het hoofdje, maar naar beneden, dit werkt perfect! Na het zien van onderstaande video ging er een wereld voor me open!
 • Vergeet jezelf en je partner niet. Je kunt zo opgaan in de zorg van je kindje dat je jezelf langzaam aan het verslonzen bent. Zorg ervoor dat je na de hectische 3 maanden een avond samen plant. En me-time ik ook, o, zo belangrijk.
 • De sokken verdwijnen bij ons altijd heel mysterieus, koop voor die kleine ondingen een zakje bij de Hema. Dit bespaart je veel ongein. (Recent verschenen blog )
 • Op aanraden van een vriend op marktplaat een isofix aangeschaft. Je kunt de Maxicosi zo snel in je auto klikken, zonder te hannesen met de gordel. Je hebt het ook weer goed verkocht. Een echte aanrader.

Deze lijst kan nog aangevuld worden met heel veel meer tips, dus schroom niet en laat die van jou hier achter. Je helpt er vele andere mama’s mee.

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op TwitterFacebook |Youtube| Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief