Delen vinden we super lief

Europapark  wereldfamiliedag kusjesdag

Europa-Park Duitsland, gelegen in het zuiden van Duitsland, staat bekend om de vele gave attracties en achtbanen met loopings, maar wist je dat Europa-Park ook perfect geschikt is voor families met kinderen? Het park biedt verschillende leuke shows en attracties aan voor de allerkleinsten, waaronder een carnavalmuseum, een jungle expeditie en een dwergenstad. In dit artikel lees je alvast een preview over dit ontzettend leuke attractiepark. We gaan er namelijk naartoe en in mijn voorpret heb ik me alvast ingelezen. Kennen jullie het award winning Europa-Park al?

Ontstaan 

Dit leuke attractiepark bestaat al sinds 1975 en is hedendaags nog altijd een echt familiebedrijf. Het park ligt op ongeveer 600 kilometer afstand van Nederland en is het grootste park van Europa. Je kunt hier gemakkelijk een weekend verblijven of langs het park gaan op weg naar je vakantiebestemming in Zuid-Europa. Wij gaan er een midweek naartoe en plakken er enkele dagen aan rondom Colmar. tja we zijn nu eenmaal dol op wijn:-D

Het park Europapark

Bij binnenkomst in ‘Europa-Park Duitsland’ krijgen gasten een plattegrond en een showplanner mee waarin jullie precies kunnen vinden waar alle attracties zich bevinden en wanneer de show zullen plaatsvinden. Als je met het gezin door het park loopt, vind je overal leuke mascottes en beelden voor de kleintjes. Dat wordt nog wat, onze kids zijn hier altijd dol op!

Europapark  Nickelodeon Familie Festival

Door het hele Europa-Park zijn verschillende eettentjes te vinden in verschillende thema’s. Zo kan jouw kind genieten van poffertjes in het Nederlandse restaurant of van bratwurst in het Duitse restaurant. En laten we nu dol zijn op eten mmmmm.

Attracties voor de de hele familie

In het pretpark vind je tal van attracties voor het hele gezin. Voor de kleintjes is er van alles te beleven. Hieronder vind je een paar leuke atrracties die op onze bucketlist staan. : 

Ba-a-a Expres : Een leuke achtbaanrit voor de kleintjes door een groep landschap met weiden en heuvels. Hierdoor kun het hele gezin genieten van een achtbaanritje. 
Assespoester : Past jouw zoon of dochter het glazen muiltje van assepoester? In het Grimms sprookjesbos vinden jullie de keuken van Assepoester. 
Avonturen Speelplaats : Op deze Speelplaats kan iedereen zich uitleven. Ga in de ballenbak, het doolhof of speel bij mooi weer met de verschillende waterspelletjes. 
Caranavalsmuseum : Voor de jonge bezoekers is er een ontzettend leuk carnavalsmuseum te vinden op het park. In dit museum vind je leuke caranavalsmaskers, muziek en kostuums. Niet alleen leuk voor de jonge bezoekers, maar ook voor de rest van het gezin! 
Crazy taxi : Is jouw zoon of dochter dol op auto’s? Breng dan een bezoekje aan de crazy taxi’s. In deze garage kun je lekker door elkaar rijden. Ook in het Lada Autodrom kun je een ritje maken op het race circuit. 
EP Express : stap met het hele gezin in de EP express en ontdek het attractiepark van boven. Er zijn verschillende stations, waar je met de hele familie kunt instappen. 

Andere attracties voor de kleintjes in het Europa-Park zijn het schommelschip, een indoor speelparadijs, de elfenvaart, een poppententoonstelling, een kasteel, een waterparadijs en ook kun je op jungle expeditie. 

Overnachten in Europa-Park Duitsland

Willen jullie na een dag in het attractiepark blijven overnachten? Ook hier zijn leuke opties voor de kinderen. Zo kunnen je er bijvoorbeeld voor kiezen om met het hele gezin te overnachten in een tipitent, een huiskar of een blokhut. Zo is zelfs de overnachting in het Europa-Park een ware attractie op zich. 

Kende jij dit leuke attractiepark nog niet, of dacht je dat het niet geschikt was voor jonge bezoekers? Breng dan snel een bezoekje aan het Europa-Park en ontdek hoe leuk en toegankelijk het park is zowel jezelf als voor de kleintjes. Er is genoeg te beleven voor alle leeftijden, zodat jullie gegarandeerd plezier zullen hebben met het hele gezin. We zijn dol op Julianapark en nu gaan we een stapje groter naar het Europa-Park. Uiteraard zullen we er alles over vertellen na ons bezoek in April. We kijken er naar uit!

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op TwitterFacebook |YoutubeInstagram | Pinterest We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief