Delen vinden we super lief

haaienbad zwembad

Met de temperaturen die stijgen en een zonnetje die zich steeds meer laat zien, ontkomen we er niet aan om een zwembad in de tuin te zetten. Afgelopen jaar hadden we een haaienbad, maar die is helaas gesneuveld. Daar kwamen we een dag na het oppompen en vullen achter …. Oeps. Tijd voor een vervanger die minstens zo tof is. En wat extra tips om fouten te voorkomen die wij wel gemaakt hebben!

Bigger, better, bolder

zwembadje

Afgelopen weekend hebben de kinderen bij de buren gebadderd in een tof dinosaurus badje met glijbaan en al. Het Dinosaur Set zwembad is dan ook wel heel tof. Het zwembad heeft veel leuke elementen en zorgt voor uren speelplezier, rollenspellen en gekkigheid. Ik hoorde ze giechelen vanuit de tuin van de buren.

  • Dino

Het zwembad heeft een opblaasbare glijbaan en een dino en waterval. Aan de rand van het zwembad staat zelfs een kleine palmboom die ook nog eens een sproeifunctie heeft. Het Dino zwembad wordt overigens geleverd met 6 gekleurde ballen voor in het zwembad, wist de buurman te vertellen. En tof badje, maar ik houd niet van kopiëren dus ga zeer zeker niet dezelfde kopen.  ook kreeg dit badje bij de buurman al wat kuren, maar ach wat wil je na een hele zomer spelen, glijden. Vooral met 5 kinderen heeft het veel te verduren. (Adviesprijs € 45,95 link )

Hippo zwembad

hippo zwembad

Voor de kinderen is het wel leuk als het zwembad een speelelement heeft. Al is de dinosaurus van de buren lastig te overtreffen. Het wordt echter wel tijd voor een eigen zwembad anders worden de buren echt gek van onze kinderen. Die staan elke middag springend bij hun aan te bellen. Mijn oog viel op de blauwe Hippo met waterval en sproeier. Ik zie ze daar wel heel veel pret mee hebben.

Little Tikes waterpret

Het Hippo Center is namelijk voorzien van een opblaasbare glijbaan en heeft zelfs een aantal sproeiers én een waterval. Door de tuinslang op het zwembad aan te sluiten komt het water overal vandaan. Ik kan niet wachten tot de zwembad binnen komt. Ik heb goede ervaring met deze webshop, dus dat komt vast goed. (Advies prijs 35,95€ link )

Lees ook: Badenstrand, zodat wij weer hip de zomer in kunnen en gezien mogen worden

Mijn Tips uit eigen ervaring

Nu we als ouders inmiddels 4 zomerseizoenen hebben ervaren mogen we onszelf toch wel ietwat expert noemen. Hierbij ons tips en tricks die we door schade en schande wijzer zijn geworden 😀

  • Als het lukt: Check een dag van tevoren of je zwembad nog wel goed is en niet leeg loopt. Wij hadden onze haai tof opgeblazen, gevuld en de kinderen hadden een uurtje pret tot het langzaam leeg liep. Beteuterde koppies als gevolg.
  • Koop een elektrische pomp om je zwembad in no-time op te blazen. Bij de blokker, action of speelgoed winkel koop je er al eentje voor circa 10€ en je zult jezelf echt dankbaar zijn! Het bespaart je duizelig worden, vooral als je een groter zwembad uitgekozen hebt. Er bestaan ook voetpompen, maar dit zijn ondingen om op te bergen en je pompt je een ongeluk.zwembad ockyz
  • De zwembaden bestaan tegenwoordig, tegen een schappelijke prijs overigens, in alle vormen en maten. Van baby- en kinderbadjes voor de allerkleinsten, Rond, rechthoekig, groot, klein, giga, opblaasbaar tot aan professionele framezwembaden. Bedenk bij jezelf waar je het voor gebruikt en of je kindje wel de juiste leeftijd heeft voor het gekochte badje.
  • Verkijk je niet op de grootte van het badje. In het ene zwembad past meer water dan in de ander. Wij kozen voor een midden formaat Naast het kraanwater, doen we er ook warm water bij en je wilt niet niet tig keer heen en weer willen lopen omdat je een te groot zwembad hebt gekocht. .Daarnaast blijft het wel een paar dagen staan en moet het geen sta-in-de weg worden. Wij hebben een boven en beneden terras en ons beneden terras is 1 groot zwemparadijs geworden met alle attributen.
  • Manlief zag plastic onderplaten voor het zwembad in een folder en wees mij hierop. Ik wilde dit eerst niet, omdat de handdoeken en een picknick mat voldoet. Toch geef ik hem gelijk. We hebben geen zacht gras en op de houten planken glijden de kindjes snel uit. Ook voorkomt het dat je zwembad aan de onderkant beschadigd wordt. Let wel op, er zijn verschillende varianten ter bescherming van de onderkant van je Zwembad. Foam wordt snel lelijk (8 stuks 9,95) Je hebt ook polyethyleentegels, iets duurder, maar duurzamer!
  • Warm het badje ietwat op met heet water. Wij gebruiken hier emmers voor en lopen stug heen en weer. Het water uit de tuinslang is dermate koud, dat het waterpret anders snel voorbij is. En uiteraard kunnen ze wel tegen een stootje en is verkoeling ook fijn tijdens de warme zomerdagen, maar bibberende gezichtjes wil ik voorkomen. Je kunt ook een zwembad een avond van te voren klaar zetten. Het water kan dan alvast iets opwarmen dankzij de zon. We hebben het geluk van een tuin op het zuiden.
  • Voorkom autootjes of scherp speelgoed in het badje. Hierdoor is ons haaien zwembad gesneuveld. Het plastic kan niet tegen te scherpe wieltjes. Voor uren speelplezier hebben wij een aantal speelballen, emmertjes, gieters, de glijbaan, bootjes, little people poppetjes om op te duiken.zwembad ockyz
  • Rondom het zwembad zorgen we ook voor veel vertier. De Little tikes attributen zijn bij ons populair, ook waterpistolen doen het goed. We zorgen op die manier voor een heus kinderparadijs! De bloem waar water uit spuit lijkt me ook geweldig. beetje bij beetje zijn we aan het sparen voor de leukste items!
  • Heb je gladde vloeren rondom het zwembadje? Dan raad ik echt de Ockyz aan. Mijn kinderen glijden namelijk nooit meer uit en je voorkomt nare valpartijen
Lees ook: Zwemsokken, zo gek nog niet: Sweakers die lijken op sneakers
Little Tikes waterpret

Laat de zomer maar beginnen. We hebben genoeg zonnebrand, nieuwe zwembroeken en badpakken, handdoeken en tropische attributen om onze tuin om te toveren in ons eigen familiepark. Walibi, Efteling ‘eat your heart out’ ;-D En tuurlijk er zijn van die dagen dat je je uitslooft voor de kids en ze het na 5 minuten al zat zijn, no worries. Het zwembad verroert zich niet! Heel veel zwemplezier!!

Hebben jullie ook plek voor een zwembad in de tuin? Ik ben benieuwd!

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Instagram  Twitter Facebook Youtube


Delen vinden we super lief