Delen vinden we super lief

Hoog, lang, snel, tollend, met bochten, banden én in het donker … Het Tikibad staat al 35 jaar voor het meest veelzijdige glijbaanplezier. Wat heb ik hier toch veel pret beleeft in mijn jeugdjaren. tijdens de Nick jr fandagen keek ik al verlekkerd door de ramen en beloofde ik mijzelf dat ik snel zou terugkeren! En nu het buitenbad geopend is een ideaal moment om een plons te nemen!!

Feestelijke opening

Ter ere van het 35-jarig jubileum is het Tikibad in Duinrel naar buiten uitgebreid met onder andere 5 nieuwe familie-glijbanen, een waterspeelhuis en de allergrootste tipping bucket van Nederland. De hoeveelheid water die in één keer uit de emmer kan vallen is 1.700 liter water. We waren aanwezig bij het fan event waarbij we samen met alle Tiki bad fans het nieuwe buitengebied mochten gaan testen!

Het Tikibad

Bij het Tiki bad heb ik fijne jeugdherinneringen. Afgelopen jaren ben ik er niet geweest om dat de kindjes nog geen zwemdiploma hebben. Het Tikibad zwembad staat ook wel bekend als het grootste glijbanen waterpark van de Benelux! Ze blijven zichzelf overtreffen!

Het buitenbad bevindt zich midden in het attractiepark en als je het park bezoekt, kun je er naar binnen gluren, altijd leuk. Zelf zou ik de dag goed plannen als je hier een bezoek aan brengt. Voor een meerprijs kun je Tiki bad namelijk bezoeken. Voor abonnementhouders en bezoekers is het een ideale plek om te gaan zwemmen, helemaal te gek! Vooral bij fantastisch mooi weer. Houd de drukte wel even in de gaten, het kan er op mooie dagen namelijk best druk zijn!

Glijbanen

Het zwembad werd geopend in 1984 en had destijds 2 glijbanen, de Groende Barracuda en de Blauwe Haai. Deze twee glijbanen zijn er nog steeds waar er de jaren door maar liefst 14 bij zijn gekomen. Het zwembad is het hele jaar geopend en met de uitbreiding naar het buitenbad een welkome aanvulling.

Het is wel goed om te weten dat je voor de meeste glijbanen een bepaalde lengte nodig. Dit is vaak vanaf 120 cm waardoor Yvette niet van alle glijbanen af mag. Bij sommige is het zelfs pas toegestaan vanaf 150 cm. Ik houd mijn kindjes toch nog liever graag bij me. Daar kunnen ze nog niet goed genoeg voor zwemmen. Hier wordt overigens ook goed op gecontroleerd door de badmeesters. Wel een fijne gedachte! In het speelgedeelte konden ze overigens enorm genieten van de glijbanen!

Zwembandjes verplicht

Let op! Kinderen tot 120 cm zijn verplicht om zwembandjes te dragen in het Tikibad (met uitzondering van het Playa gedeelte). Dus ook als je kleine al een zwemdiploma heeft of goed zwemmen kan. Onze kids hebben zwemvesten, ook veilig!

Waterparadijs voor de allerkleinsten

Voor kindjes tot 120 cm is Playa een fijne toevluchtsoord. hier heb ik dan ook aardig wat tijd vertoeft. Het water is er niet diep en ook hier vindt je de gewilde glijbanen. Voor de kindjes hebben ze volop speelmogelijkheden en ben je verzekerd van veel waterpret.

Praktische info

De kleine kinders fase is soort van voorbij, maar toch heb ik de buggy meegenomen voor kleine Lucas(2) De afstanden zijn namelijk vrij groot voor kleine kinderbeentjes.

Entreeprijzen Duinrell Wassenaar

Online zijn de entree tickets voor attractiepark Duinrell het voordeligst (19,95). Aan de kassa betaal je 25 euro. Let op: voor het Tikibad geldt een meerprijs. Je betaalt voor hoe lang je er wilt gaan zwemmen. Voor meer info en prijzen adviseer ik de website van Duinrell.
En tsja naast het buitenbad is er uiteraard in het park ook heel veel te ontdekken! Het is een kinderparadijs!

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Instagram  Twitter Facebook Youtube We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat.


Delen vinden we super lief