Delen vinden we super lief

Zwemsokken met een tof design, een uitkomst voor elke moeder. Ik ben op onderzoek gegaan of het wel echt zo handig is. Want zijn we gewoon niet veel te bezorgd?zwemsokken ockyz

Ik ben zo’n mama die haar kinderen loslaat. Ongelukjes horen er helaas bij, dat zelfs bij de meest voorzichtigste ouder gebeurd. Of ik een loedermoeder ben? Ik weet het niet. De kinderen zelf de wereld laten ontdekken is mijn credo. Als er geen gevaarlijke situaties in hun speelveld bevinden dan verlies ik de kinderen soms best even uit het oog. Zolang ik ze maar hoor ockyzgrappen en grollen vind ik het prima. En zoals elke moeder vast weet; als het té lang stil is zijn ze met iets ondeugends bezig, of is het mis. Al vaak genoeg gebeurd, maar kinderen moeten we soms echt even kinderen laten zijn, of niet? In mijn tas zitten alle EHBO kits om bij ongelukjes te hulp te schieten. Dus bij een bots en valpartij schiet ik gelijk te hulp. Tsja soms klimmen ze net even ietwat te hoog.

Gevaarlijke situaties

Met gevaarlijke situaties bedoel ik WATER. Met deze hoge temperaturen staat er standaard een badje onze achtertuin. Momenteel zelfs een grote haaien bad met sproeier en al. Ze rennen en huppelen spelend door de tuin met veel gegier, gegil en gelach. Er gaat niets boven kindjes in zwemkleding die rondrennen, springen, lachen en veel uitglijden. Bij water ben ik extra waakzaamockyz en zit ik er altijd bij om een oogje in het zeil te houden. In een split van een seconde kunnen er ongelukken gebeuren. Al helemaal als er water in het geding is. De meeste ongelukken in zwembaden en rondom water gebeurd niet in, maar juist rondom het water. Meer dan 6000 per jaar lees ik in een ietwat verouderd artikel( link nu.nl ) Vloeren rond zwembaden zijn berucht om hun gladde en harde oppervlak, waardoor mensen snel uitglijden. Me incluis, ik heb mijn billen vaak genoeg bont en blauw gehad.

Wennen aan water

Mijn kinderen voelen zich vertrouwd rondom het water. Thuis vaak zonder bandjes. Ik vind het een misleidend gevoel van veiligheid geven. Ik houd ze liever non-stop in de gaten en zit erbij. Ze springen er in en er uit als ware piranha’s en soms zelfs bovenop elkaar, met af en toe ook wat geschreeuw en gescheld. Ik roep zo nu en dan ook “Kids niet zo rennen” “oppassen lieverd, het is glad” Het is aan dovemans oren gericht want 5 minuten later rennen ze glibberend en glijend door de woonkamer om een glas drinken te halen. Woonkamer nat, dochterlief uitgegleden en een hoop geschreeuw om “mamaaaahh” De tranen zijn dan snel gedroogd om vrolijk verder te keten. Ze hebben serieuze skills als superhelden

zwemsokken

Gerelateerde blog: Mijn zoontje werkt bij de geheime dienst,  ik weet het zeker 

Ongelukjes zitten in een klein hoekje

Elke moeder herkent zich hier ongetwijfeld in. Kinderen zijn onvoorspelbaar vooral rondom glibberende zwembaden. Met de vakantie die er aan gaat komen ga ik struinen naar een oplossing om valpartijen te reduceren of voorkomen. Waterschoentjes leek me ideaal, maar ik stuitte op een nog betere oplossing, een te gek product!  Sweakers, ook wel kleurrijke, fun, zwemsokken waarbij het uitglijden tot het verleden behoort, aldus hun website. Ik ben huiverig, want vinden kinderen dit echt wel stoer en voorkomt het ook valpartijen.    

Uitvinding

Ik probeer deze zwemsokkken graag met mijn kinderen uit en ben op de website gaan rondstruinen. Ik probeer ze graag en bestelde drie maten. Ze waren in enkele dagen in huis en konden gelijk getest worden door mijn drie zwemfanatenIk deel heel graag onze ontdekkingen zoals jullie weten en dat geldt voor dit product. De sokken werden gelijk aangetrokken en niet meer uitgedaan. Mijn zoontje klom zonder problemen de glijbaan op en rende over ons stenen terras. Het was een succes en het verblijde mij dat ze ze steeds weer aantrokken.  Door het ontwerp en design worden deze zwemsokken ongetwijfeld een trend.

ockyz

De kinderen kunnen met deze zwemsokken veel sneller achter elkaar aanrennen zonder zich in te houden. Ideaal! Ook mijn kinderen lopen heel hard, snel en ongecontroleerd, ondanks de vele waarschuwingen. Het aantrekken gaat snel en eenvoudig. De zwemsokken zijn licht van gewicht en voorzien van een anti-slip voetzool van speciaal silicoon materiaal. Ze hebben open tenen waardoor je altijd grip houd met de ondergrond. Ze werden gelijk in gebruik genomen, kijk maar mee….

Video Review Olivette

Ons oordeel

Samen met het Ockyz team heeft Jermaine moerli, de uitvinder van de Sweakers zijn idee ockyzuitgevoerd. Hij verbaasde zich waarom er nog geen anti-slip zwemsokken bestond en werkte zijn ideeën uit. Het resultaat is een toffe collectie die elk mama-hart doet smelten. Alle ouders zitten nu heel wat geruster rondom het zwembad en er zullen minder ongelukjes gebeuren. Want die valpartijen zijn echt enorm gevaarlijk, vervelend en pijnlijk. Het oordeel van mijn zoontje is; Tof mama. En ook Yvette is heel tevreden. Ze gaan zeker mee in onze vakantie koffer.

De pluspunten van de sweakers zwemsokken op een rij:

 • Coole, trendy & kleurrijke uitvoeringen
 • Comfortabel en gemakkelijk te dragen
 • Gemaakt van stretchy, lichtgewicht , antibacterieel en ademend materiaal
 • Technisch geavanceerd antislip materiaal
 • Open tenen voor perfecte grip en balans
 • Gemaakt van antibacterieel, hygiënisch materiaal
 • Kinder & Volwassen maten 23 tot en met 46 (Ze zijn bij meerdere maten te gebruiken)
 • Uitkomst voor ouderen die extra bang zijn om uit te glijden
 • Sneldrogend en wasbaar in de wasmachine
 • Biedt bescherming tegen voetschimmel

De modellen Sweakers® zwemsokken

De  antislip zwemsokken zijn in verschillende modellen en kleuren verkrijgbaar. Wij kozen de volgende modellen voor de kids:

 • Blue Sport; toffe blauwe Sweakers®  zwemsokken voor Olivier onze waterrat. Hiermee gaat hij straks als een speer op zijn eerste zwemles.  Bij het spelen in het haaien zwembad thuis kan hij stoer rondrennen in plaats van voorzichtig stapvoets vooruit te schuiven.
 • Turquoise sport; lieflijke turqouise Sweakers® zwemsokken voor Yvette onze kleine prinses die ook al heel wat glij partijen heeft moeten doorstaan. Ze kan nu zonder tranen de middag langs het zwembad doorbrengen en giechelend van buiten naar binnen rennen achter haar broertje aan. Zwemmen is nu echt leuk voor haar.zwemsokken
 • Grey Sport; lief en sportief, de grijze zwemsokken voor Lucas onze echte hartendief. Vrij spelen en leren lopen zonder dat mijn hartje breekt. Ook voor deze kleine man wordt zwemmen leuk. Vooral nu hij leert lopen zijn deze Sweakers® ideaal.

Meer weten over het verhaal van dit toffe product? Bekijk dan deze fun video en raak overtuigd

Liefs Olivette,

Olivette is ook actief op Twitter Facebook Youtube Instagram en vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat.


Delen vinden we super lief