Delen vinden we super lief

kerstkaarten

Versturen jullie kerstkaarten? Jaarlijks hebben we er veel mogen ontvangen en daar ben ik enorm dankbaar voor. Niet meer in de grote aantallen zoals in mijn jeugdjaren, maar dat zal voor velen herkenbaar zijn. Op de spiegel hangen nu minder kaarten, maar nog steeds kerstkaarten van dierbaren die bijdragen aan dat magische kerst en feestdagengevoel.

Ik kan me herinneren dat mijn ouders een deur vol met kerstkaarten hadden. En iedere keer was het weer een blije verrassing van wie de kaart was. Zelfs het schrijven van de kerstkaarten was thuis een ritueel. Ieder kaartje kreeg een persoonlijke tekst, het adres werd opgezocht, of nog even gecheckt en uren later kon de stapel op de post. We hadden er zeker een dagtaak aan. Mijn zusjes en ik hielpen mee met het plakken van de postzegels. En toen we nog jonger waren, mochten we zelf onze eigen naam op de kaart schrijven. Sweet memories…

Yay or nay

kerstkaarten Ziezo Marokko tropenmuseum

De één vindt het geldverspilling om kerstkaarten te versturen, de ander vindt het niet meer van deze tijd en verstuurt liever een digitale kaart. Kerstkaarten versturen is helaas niet meer zo hot en happening. Toch koester ik het en stuur ik ze jaarlijks uit. Geen bergen kerstkaarten meer, nee, enkel naar een twintigtal mensen.

Mensen die me dierbaar zijn en waarvan ik weet dat ze blij worden van een familiefoto met een persoonlijk berichtje. Bij mijn vader staat bijvoorbeeld nog steeds de kerstkaart van tig jaar terug in zijn kast. En mijn oma spaart ze op van alle jaren. Want daar ben ik dan wel weer van, het wordt geen standaard kaartje. Een onpersoonlijke kaart met enkel de namen, of soms zelfs met een sticker is leuk, maar die bewaar ik niet. De handgeschreven kerstkaart met een persoonlijke berichtje krijgt uiteraard een ereplekje.

Kerstkaarten 2.0

En voor de kennissen, clubjes en vrienden hebben we een video foto die we wat gepimpt hebben met de app Lumyer.. De Christmass app is ook tof. Die hebben vrienden van me gebruikt om onderstaande foto van Rico te pimpen. Wat heb ik hard gelachen! Ze weten dat ik een Rico crush heb. De bad Guy met een Zwitsal face. Ik heb hem twee keer mogen ontmoeten tijdens de Veronica premiere van Jurassic world fallen kingdom en de 2e keer bij de Universal premiére van Skyscraper. Deze gepersonaliseerde kaart was dan ook echt heerlijk en toverde een grote glimlach op mijn gezicht.

En als ik dan denk aan de glimlach die de kaarten bij mij bewerkstelligen en hoe blij de kinderen van kaartjes worden, weet ik dat het zo’n waardevolle traditie is. De stapel kaarten is daarom weer verstuurd. Wel na de kerst, het wordt dit jaar een nieuwjaarsgroet, het lukte me gewoon niet eerder.

Made my day

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Deze kerstkaart ‘Made my day’🎄thnx Bjorn & Cirina, dit hadden jullie niet beter kunnen ontwerpen ✨👌🌟😁 😆 Een kerstkaart van een ongelofelijke, power inspirator die mij elke kickboksles harder deed trainen 💪 @ricoverhoeven happy, healthy holidays ✨ Keep up the great work ✨ #rico #mademyday #christmascard #friends #cutie #littlecrush #power #lifegoals #kickboksen #gym #smile #dutchmomblogger #greatmemories #kerstkaart #amsterdam #kickboksfan #healthylifestyle #christmastimeishere #hohoho #niceboxershort #werkaandewinkelalsikditzie 😅💪🤟

Een bericht gedeeld door OLIVETTE (@olivettepuntnl) op

Het versturen van kerstkaarten blijft iets magisch! Versturen jullie kaarten, of kerst kaarten?

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter  Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief