Delen vinden we super lief

Sta je op het punt om een inboedelverzekering af te sluiten? Dan is dit niet de enige verzekering die je moet overwegen voor jouw huis. Alle woonverzekeringen brengen namelijk meer zekerheid in jouw leven. Er kan altijd iets ergs gebeuren, zoals het uitbreken van een brand, een overstroming of een storm. Deze rampen brengen schade aan jouw huis aan en kunnen de persoonlijke eigendommen in rook op laten gaan. Daarom dien je naar alle mogelijkheden te kijken. Maar waarom zou je dan zowel de inboedel als jouw huis beschermen? Onderstaande informatie zet alle redenen voor jou op een rij.

egelhuis, egel, overwinteren, winter, egelhuisje, Waarom moet je zowel jouw inboedel als huis verzekeren?

Een financiële bescherming met jouw spullen

Het hebben van een goede inboedelverzekering doe je voornamelijk als bescherming van jouw persoonlijke bezittingen. Alle spullen die in jouw huis staan, hebben een bepaalde waarde. De verzekering dekt de schade aan de bezittingen in huis. Denk aan elektronica, meubelstukken, sieraden en kleding. Mocht er een lekkage in huis zijn of een brand uitbreken, kan het zomaar zijn dat jouw spullen verloren gaan of ernstig beschadigd zijn. De verzekeringsmaatschappij helpt jou bij het dekken van de kosten. De hoge kosten die gepaard gaan met de schade hoef je daarom niet meer zelf te dekken. Het geeft jou veel financiële gemoedsrust als je de verzekering achter de hand hebt en de schadeclaim in kan dienen. Doordat je niet meer volledig opdraait voor de kosten houd je ook extra geld over om te investeren in jouw huis.

klassieke woonstijl, thuis voelen, verhuizen, heimwee, home is where your heart is, herinneringen, netwerken, Waarom moet je zowel jouw inboedel als huis verzekeren?

Niet voor hoge kosten staan

Een opstalverzekering voor je huis geeft geen bescherming voor jouw spullen, maar juist de structuur van het huis. Het gaat om alles wat vastzit aan het huis, zoals de muren, het dak, de vloeren, badkamer en keuken. Deze structuur heeft iedere dag te maken met veel invloeden van buitenaf. Het afsluiten van de verzekering is vaak een vereiste voor het krijgen van een hypotheek, maar geeft jou ook veel zekerheden. Het herstellen van schade of het vervangen van onderdelen na een onverwachte gebeurtenis brengt hoge kosten met zich mee. Het vervangen van het dak is bijvoorbeeld al enkele duizenden euro’s. Het geld heb je vaak niet beschikbaar. Dankzij de verzekering hoef je deze bedragen niet meer zelf op te hoesten.

Gedekt tegen alle ongevallen

Je kan ervoor kiezen om een van de twee verzekeringen af te sluiten, maar ook om zowel een inboedel- als opstalverzekering voor je huis te kiezen. De combinatie zorgt dat je nooit meer voor verrassingen komt te staan en je gedekt bent tegen meerdere onverwachte gebeurtenissen. Alle persoonlijke spullen en de structuur van het huis zijn beschermd en je kan nog meer genieten van de woning. Daarbij geeft de verzekeraar vaak een korting voor het combineren van verzekeringsopties. Het kan een voordeel zijn voor jouw portemonnee. Zowel tijdens het afsluiten van de verzekeringen als in de toekomst. Het enige wat je nog hoeft te doen is te bepalen welke dekking je nodig hebt en de verzekering af te sluiten voor jouw huis.

Liefs Olivette

Volg je ons als op Facebook | Tiktok | Instagram | Pinterest | Youtube We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief