Delen vinden we super lief

We zouden dolgraag voor een tweede keer in het huwelijk treden, maar dan wel op een tropische locatie in het buitenland. Op mijn social media timeline zie ik dat een bruiloft in het buitenland een trend is en ik geef ze groot gelijk. Er gaat toch niets boven een romantisch verblijf op een idyllische plek met een selecte groep dierbaren.

Maar wat komt daar allemaal eigenlijk bij kijken? Is het niet veel te veel rompslomp en papierwerk. En is het huwelijk überhaupt wel rechtsgeldig voor de Nederlandse wet? Wij doken er in!

Bruiloft in het buitenland

Als je van plan bent om in het buitenland te trouwen, zijn er verschillende zaken waar je rekening mee moet houden. De volgende punten zijn goed en bovendien verstandig om in overweging te nemen:

1. Juridische geldigheid

Controleer of het huwelijk in het buitenland ook wel echt rechtsgeldig is voor de Nederlandse wet voor dat je je in bruidsmode van Weddings.nl hijst. Over het algemeen worden huwelijken die rechtsgeldig zijn in het land waar ze plaatsvinden, ook wel erkend in Nederland. Je kunt dit bevestigen door contact op te nemen met de Nederlandse ambassade of het consulaat in het betreffende land. Wel verstandig om uit te zoeken om niet van een koude kermis thuis te komen.

bruiloft in het buitenland, World Happiness Day, bohemian, boho, huwelijk, overhemd, hemdvoorhem

2. Papierwerk

Elk land heeft zijn eigen regels en vereisten met betrekking tot papierwerk. Zorg ervoor dat je op de hoogte bent van de specifieke documenten die je nodig hebt. Dit kan gaan om verschillende items als een geldig paspoort, geboorteakte, ongehuwd verklaring, bewijs van beëindiging van eerdere huwelijken (je weet het maar nooit, en soms ook vertalingen en legalisaties omvatten. Ook hier geldt: Neem contact op met de ambassade of het consulaat van het land waar je wilt trouwen voor specifieke informatie.

bruiloft in het buitenland, huwelijk, trouwen withlove, wonen in een monument

3. Residency vereisten

Informeer jezelf over eventuele residencyvereisten in het land waar je wilt trouwen. Sommige landen vereisen dat je een bepaalde tijd van tevoren in het land verblijft voordat je mag trouwen. Zo zie je vaak in Frankrijk dat je in het land zelf moet wonen om hier te kunnen trouwen. Zorg ervoor dat je voldoet aan dergelijke vereisten om teleurstellingen te voorkomen.

4. Huwelijksvermogensrecht

Het kan belangrijk zijn om na te gaan welk huwelijksvermogens regelgeving van toepassing is op jullie huwelijk. In sommige landen gelden automatisch bepaalde huwelijksvermogensregels, terwijl in andere landen de keuze aan jullie wordt overgelaten. Het is verstandig om juridisch advies in te winnen over welk regime het beste bij jullie past.

5. Taalbarrière

Als je de taal van het land waar je wilt trouwen niet spreekt, is het handig om te zorgen voor een tolk of een vertaler om communicatieproblemen te voorkomen, vooral bij het ondertekenen van officiële documenten. Of wellicht kun je een spoedcursus Italiaans, of Frans nemen.

Gerelateerde blog: Trouwen is goed voor je gezondheid, het is geen grap

bruiloft in het buitenland, bohemian, boho, huwelijk, overhemd, hemdvoorhem
Liefdesboom

Italië, Frankrijk, of toch Spanje…

Er zijn enkele landen in Europa die bekend staan om hun soepele procedures en waar het gemakkelijk is om te trouwen. Met name Denemarken en Cyprus hebben relatief eenvoudige procedures voor buitenlanders om te trouwen. Ook zie je dat er velen naar het romantische Italië gaan en check ook hier weer alle ins en out bij de ambassade of het consulaat van het land waar je wilt trouwen. En ook om juridisch advies in te winnen om ervoor te zorgen dat je goed geïnformeerd bent over de vereisten en procedures die van toepassing zijn op jouw specifieke situatie.

Jullie hebben in ieder geval een fijn vooruitzicht als je een bruiloft in het buitenland aan het plannen bent! Nu nog het budget, de gasten lijst, een save the date, de uitnodiging, een wedding planner en uiteraard het perfecte outfit! En ook wij gaan zeker kijken naar de mogelijkheden van het trouwen in het buitenland…. lang leve de liefde

bruiloft in het buitenland, lachen, trouwen, trouwen is goed voor het hart

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter | Facebook | Youtube | Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief