Delen vinden we super lief

groep 8 eindfeest

Kun jij het jouw eindfeest van groep 8 nog herinneren? Het is na de eerste schooldag en vervolgens het eind kamp en musical toch wel het belangrijkste moment in de lagere schooltijd. Afscheid nemen van je vertrouwde school, je klasgenoten en met name van je favoriete juffen en meesters staat ook nog sterk in mijn eigen geheugen gegrift. Je gaat naar de brugklas en dat betekent ook dat je veel vrienden en vriendinnen niet meer elke dag zal gaan zien! Iedereen zal zijn eigen kant op vliegen.

Gelukkig heb je van die fantastische ouders die er een groot feest van maken en alles uit de kast trekken. Een groep 8 eindfeest hoort er immers bij! Wij zetten alle 9 ultieme tips voor je op een rij … en mocht er iets missen, laat het ons weten, daarmee help je heel veel ouders!

groep 8 eindfeest
De basisversieringen hebben we geshopt bij feestartikelen.nl

1. Een bijzonder groep 8 eindfeest

Afscheid nemen doet pijn waardoor het eindfeest van groep 8 een bijzondere herinnering mag worden. Er zullen veel tranen worden weggepinkt, al denken ze overigens vooraf van niet! Zorg er dan ook voor dat iedereen een zakje zakdoeken ontvangt. (ook leuk als uitnodiging, of give-away) Je weet dat wij dol zijn op themafeesten als liefde, Jungle, een ridderfeest, slaapfeestjes en ook als het thema een onderwater wereld is, draai ik mijn hand daar niet voor om. Ik struin online naar de fijnste feestartikelen en weet altijd weer te slagen bij mijn favoriete en bovendien snelle webshop.

Het schoolplein werd voor het groep 8 eindfeest omgetoverd in een tropisch paradijs

2. Thema

Het thema van het groep 8 eindfeest was tropical, waarbij uiteraard mijn creativiteit werd geactiveerd. ‘Tuurlijk, help ik wel‘, riep ik enthousiast als schoolpleinmoeder. Mijn kids zitten nog maar groep 6, 5 en groep 3, maar ooit komen ze ook in groep 8 en dan herhalen we dat thema met gemak. Feestartikelen zijn altijd handig om op zolder te hebben liggen en we hebben regelmatig een tropisch feestje. Want laat het tropische thema mijn favoriet zijn met palmbomen, parasols, flamingo’s én cocktails.

3. De ideale locatie

De locatie is cruciaal om het tropische feest een succes te maken. Voor een groep 8 eindfeest is het schoolplein of de aula (bij slecht weer) de beste keuze. De grootste uitdaging is vaak het weer, ook in de juli maand.

Vooral buiten tover je de feest locatie eenvoudig om om tot een tropische bestemming met een vuurkorf, planten, bloemen en vrolijke kleuren zoals fuchsia, roségoud en oranje. De rieten matten maken het ook echt af.

Ananas dag, pineapple day

4. Uitnodiging

De uitnodiging bevat uiteraard de datum, plaats en het tijdstip. In het verleden stuurde ik nog wel eens echte kaarten uit, maar digitaal is het net zo makkelijk. Bij een groep 8 eindfeest is de voorpret net zo belangrijk waarbij je bloemenkransen kunt uitsturen dat als toegangs ticket kan fungeren. Je kunt ook een QR code toevoegen op de uitnodiging met de tropische muziek lijst op Spotify. Of verzin een TikTok dansje speciaal voor jouw groep 8 klas! Voor een groep 8 eindfeest helemaal een match.

5. Traktaties en snacks

oogbescherming Specsavers zomer
Tropical party! Tip: Als give-away zijn er ook wel vaak bedrijven die een zonnebril zouden willen sponsoren aan een groep 8 eindfeest

Aan het einde van het schooljaar is er al veel vers zomerfruit te koop.
Voor een vrolijke fruitsnack doen de kleurrijke rode aardbeien, oranje meloen, watermeloen en gele ananas het goed. Dit ziet er mooi en lekker uit! En cocktails mogen uiteraard niet ontbreken met een stuk fruit en een gesuikerde rand ziet het er al snel feestelijk uit. Zet ook zeker andere ouders ook aan het werk en probeer te delegeren door het 1- op 1 te vragen! ‘Nee heb je, ja kun je krijgen, is het credo’. Het gebeurt namelijk te vaak dat er 1-2 moeders zijn die hun nek uitsteken bij de voorbereidingen terwijl iedere ouders een fantastsich groep 8 eindfeest voor hun kind wil!

6. Aankleding

Bij “tropisch” denk je al snel aan Hawaï, bloemenkransen, ananassen, flamingo’s, kokosnoten, flip-flops en palmbomen, waarmee het tropische thema snel gecreëerd kan worden. Bij feestartikelen.nl kon ik alles bij 1 webshop kopen en kon me daarna richten op de happerij! Maak het jezelf dan ook niet te lastig.

7. Activiteiten

Op warme dagen kun je er voor kiezen om er een zwemfeestje van te maken. Bij een groep 8 feest gaat iedereen stijlvol gekleed waarbij waterpistolen en zwembadjes geen goed idee is. Wel kun je overal opblaasfiguren neerzetten en een photobooth is een no-brainer. Het worden zeker memorabele foto’s van het groep 8 eindfeest dat voor alle leerlingen een afsluitende en memorabele mijlpaal is voor een nieuw tijdperk.

Een waterballonnengevecht zal ook zeker in de smaak vallen op een tropisch feestje bij je thuis, maar houdt dat bij een groep 8 eindfeest maar achterwege. Verder zijn kleurrijke parasols, slippers en zomerhoedjes een leuke aanvulling.

Na het groep 8 eindfeest vierden we de verjaardagen van onze dochter en zoon, die beiden augustus kindjes zijn. Het thema tropisch viel dus goed in de smaak! Ook tijdens burendag halen we de tropische sferen weer tevoorschijn!

8. Muziek

Zet de Spotify playlist Tropical party op en de swingende tropische nummers maken er een feestelijk geheel van. Een goede muziek installatie is wel aan te raden die veel scholengemeenschappen wel beschikbaar hebben.

groep 8 eindfeest, eindfeest
Het groep 8 eindfeest was een groot succes waarbij de bar de favoriete plek was!

9. Extra’s voor een subliem groep 8 eindfeest

Als de basis staat kun, de uitnodiging uitgestuurd zijn en de voorpret is begonnen, kun je er altijd nog extra’s bij halen. Vergeet echter niet dat je het ook moet opruimen, terugbrengen en schoonmaken. Zorg ervoor dat je een dedicated groep ouders hebt die je gaan helpen, voordat ze gevlogen zijn en je met de rommel zit. In dit geval werd het feest zelfs 2 avonden gevierd aangezien er 2 groep 8 eindfeesten werden gegeven, gescheiden van elkaar.

Leuke extra’s

  • Popcorn machine
  • Photobooth
  • Blacklights
  • Rookmachine
  • Bellenblaasmachine
  • Confettikanon

Tot slot

Het groep 8 eindfeest was een groot succes en vele handen maakten licht werk tijdens de voorbereidingen en het opruimen. Als je bij ouders rondvraagt is er ook vaak wel een sponsor mogelijkheid van een lokale Albert heijn, sportclub, of een tof tassenmerk die hun nek wel willen uitsteken voor een memorabele avond! Voor mij duurt het nog even voor we zover zijn, maar het draaiboek ligt klaar en voor je het weet zijn we 3 jaar verder!

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter | Facebook | Youtube | Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief