Delen vinden we super lief

Op het schoolplein zie ik regelmatig moeders met hun yogamat onder de arm hun weg vervolgen. Het heeft me nooit getriggert om een Yoga les te volgen, maar heb me er voor opengesteld aangezien de rits aan voordelen ongekend is. Je bent veel meer ontspannen, bouwt spierkracht op, ontwikkelt zelfvertrouwen en hebt een betere concentratie tijdens je dagelijkse werkzaamheiden. Ook sta je letterlijke stabieler en flexibeler in het leven en is het heel goed om je fysiek uit te dagen. Ik wil geen stijve hark worden, daar pas ik voor! Mijn eerste proefles werd gepland en toen stond ik ook daar ook tussen de schoolpleinmoeders met een yogamat onder mijn arm………

Yoga

Met Yoga ben je met je lichaam en geest bezig waarbij je door je verschillende lichaamshoudingen je lijf en geest versterkt en krachtiger maakt. Je kunt echt je hoofd leeg maken en een moment voor jezelf creëren. Ook leer je rustige, verdiepende houdingen waardoor je ruimte in je hoofd maakt en daarbij rust ervaart. In de hectische wereld waarin we leven geen overbodige luxe.

De eerste yoga proefles werd ingepland en probeerde het vuurtje in mij aan te wakkeren. Ik stelde me er voor open en het lukte me om op mijn ademhaling te letten en niet zozeer om de gekke geluiden en op wat er om me heen gebeurde. Ik kwam er al wel snel achter dat Yoga niet alleen ontspannen is, maar dat het zowel fysiek als mentaal veel van je vraagt en brengt…

De ultieme yogamat

De eerste proefles was dus een succes en besloot er mee verder te gaan. Dat betekende shoppen voor een mooie outfit en de juiste yogamat. Hiervoor raadpleegde ik de expert. Op basis van mijn yogastijl koos ik voor een duurzame en recyclebare KURMA yogamat met meer comfort. Bij een actievere vorm zul je voor een yogamat gaan die meer grip heeft. Hier speelt het materiaal (rubber, of PVC) en de dikte van de mat overigens een grote rol in. Online kun je daar alles over vinden.

En houd er zeker rekening mee dat goedkope matten vaak van slechte kwaliteit zijn en zijn geproduceerd met giftige stoffen. Dit is precies de reden dat ik graag voor een duurzame en milieuvriendelijk yogamat kies waarbij min keuze is gevallen op de matten van Kurma. Deze gaan lang mee, hebben een lage C02 voetafdruk en zijn bovendien 100% recyclebaar. Een perfecte keuze als je gaat voor kwaliteit en duurzaamheid! Vervolgens let je ook op de lengte, de breedte en dikte van de yogamat

Tot slot

Wat je ook zoekt, in het assortiment van Kurma vind je gegarandeerd een yogamat die compleet bij je past. Hier ben ik geslaagd en had hem in 1 dag in huis! En op mijn nieuwste aanwinst relasieer ik dat hoe vaker je oefent, hoe beter het gaat en zal het een groter effect zal hebben op mijn body & mind. Af en toe buiten je comfortzone treden is dus helemaat niet zo gek. Ben jij Yoga fan, of heb je je nog niet laten overtuigen..ik ben beniewd…

kurma yogamat, kurma, yoga, yogamat,

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter | Facebook | Youtube | Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief