Delen vinden we super lief

Naast mijn blog ben ik fulltime werkende mama. Ik heb er eerlijk gezegd nooit over getwijfeld om voor een baas te gaan werken nadat ik lange tijd een eigen bedrijf heb gehad. Ook is een ZZP formule niets voor mij. Tuurlijk zitten er haken en ogen aan het werken onder een baas. “Maar Marjolein, de vrijheid is zo heerlijk” “Je bent baas van je eigen leven” Ik hoor het mijn ZZp-ende vriendin nog zo zeggen. Ik neem jullie mee in mijn verhaal en ben benieuwd hoe jullie er tegen aan kijken! 

gocustomised bedrukken personaliseren laptop

Mijn situatie

Mijn huidige baan is de basis, hier word ik gelukkig van en zorgt voor de inkomsten. Naast mijn 32-urige baan onderhoud ik mijn blog waar ik mijn schrijflust, drive en persoonlijke verhalen op kwijt kan. Ik ontdek graag en blijf nieuwsgierig. Hierdoor bezoeken we bijzondere plekken, ontmoet ik inspirerende personen en weet wat er speelt op de Nederlandse kindermarkt. Een toffe combinatie waar ook mijn baan ten goede van komt. Ik vergeet nooit meer de uitdrukking “Het gaat er niet om wie je bent, maar om wie je kent” ! Een groot netwerk komt altijd goed van pas.

Persoonlijke blog

Mijn ervaringen vertaal ik op een zo persoonlijke manier op mijn blog. En als ik te commercieel ga schrijven of ‘op bestelling’ schrijf, dan merk je dit als lezer en haken ze af. Ik heb er zelfs persoonlijke berichtjes over gehad en dat houdt me wel bezig. Lezers wil ik immers niet laten afhaken! Hier blijf ik dan ook liever bij weg, maar de schoorsteen moet wel blijven roken.

De kosten die ik namelijk maak om mijn blog in de lucht te houden betaal ik door de betaalde content. Als je fulltime als blogger aan de slag gaat, dan ontkom je er al helemaal niet aan en moet je hierin een goede balans weten te vinden qua blogcontent.

Privacy beleid Olivette.nl telefoon verslaving trubendorffer

Olivette.nl is meer een uit de hand gelopen hobby en dat weet ik goed te combineren met mijn baan, familie en sociale leven. Tsja wat je liefde geeft groeit 😀 En nooit eerder zijn we er zoveel op uit geweest als afgelopen jaar.

Eigen ondernemer

Gelijk na mijn studie ben ik voor mezelf gaan werken samen met mijn zus. We kenden grote successen en reisden de wereld over. Toch was het een gevalletje vallen en opstaan. Omzet is geen winst, er kwamen ook veel ‘rotklussen’ om de hoek kijken. Ik kon me niet alleen richten op de dingen waar ik goed in ben. Als eigen ondernemer moet je namelijk goed in alles zijn en ben je 24/7 bezig met je eigen onderneming.

Van het onderhouden van je eigen website, logistiek, administratie, boekhouding, HR, evenementen, marketing, inkoop. Ik heb er aan geroken en heb in korte tijd heel veel geleerd en heel hard gewerkt. En vooral heb ik ingezien waar ik goed in ben en me daar op wil focussen. Mijn zus is overigens zeer succesvol met inmiddels tig winkels en reist nog steeds de hele wereld over. Supertrots op haar en vooral doordat ze echt ontzettend hard werkt.

combinatie van werk en gezin
Respect voor de hard werkende eigen ondernemers

Vrijheid qua tijdsindeling

De zekerheid van het werken in loondienst geeft mij rust. Ik bijt me altijd ergens in, maar het weekend is ook echt weekend. Je hoeft er niet 24/7 mee bezig te zijn! Dan kan ik opladen om weer vol energie en drive op kantoor te verschijnen Niet alleen de zekerheid van loon, maar ook werktijden vind ik prima. De werktijden liggen rond de 9-5 met wat variatie. De ene dag ben ik efficiënter en flexibeler dan op andere dagen. Er zijn dagen dat ik tot 8 uur doortik en ook dagen dat ik om 4 uur het liefst de handdoek in de ring gooi.

Quentin Tarrantino

Een uurtje langer blijven kan wel op kantoor, maar eerder vertrekken wordt toch niet zo zeer gewaardeerd. Als eigen baas heb je daar uiteraard meer flexibiliteit in. En toch zul je als eigen ondernemer juist veel meer uren werken doordat het gesnipperd is.

Dat was bij mij altijd het geval, ik was 24/7 in de weer en had moeite met stoppen. “Laat je niet belemmeren door het weekend ”is er ooit geroepen door een collega vanuit China.. Gelukkig geldt er hier een ander werkethos in Nederland. Tenzij je eigen ondernemer bent. S’avonds, weekenden, geen tijd is te gek.

passie om het verschil te maken

Meisje eigenwijsje

Het werken in loondienst maak je jezelf loonslaaf. Je krijgt betaald om bepaalde taken uit te voeren en het vooral niet te veel in twijfel trekken. Je hebt targets, doelen en die worden voor je vastgelegd. Daar zijn immers je managers voor. Het zit in mijn karakter om dingen aan te pakken, hands-on te handelen en vooral niet zeuren. Niet alle werkzaamheden zijn tof, maar moeten nu eenmaal gedaan worden.

eigen baas, Avonturenpark Hellendoorn

Kritisch blijven

Toch ben ik kritisch en zal ik het aangeven als iets niet functioneel of efficiënt verloopt. Als je dit als medewerker verliest, dan geloof ik dat je niet meer op de juiste plek zit. Ik verlies toch echt wel mijn hart en ziel in een bedrijf, merk en collega’s als ik ergens werk. Als of het toch mijn eigen toko is.

Ik ben heel loyaal en kan aardig mijn kennis, kunde en talenten kwijt. Dit is ook wel de reden dat ik graag onder een baas werk. Ik hoef niet zo nodig zelf baast te zijn, te delegeren en de deur niet kunnen afsluiten aan het einde van een werkdag. Mijn gezin is mij namelijk heilig. En door de goede balans, kan ik schitteren op alle gebieden. Nee hoor voor mij geen eigen baas meer. Ik heb mijn passie gevonden en dat is een groot goed. En tuurlijk loop ik ook vaak genoeg tegen dingen aan!

werk, eigen baas

“Ik wens je veel personeel”

In de Joodse gemeenschap is dit niet voor niets een scheldwoord. “Ik wens je veel personeel” Personeel zorgt immers altijd voor gezeik. Ze doen niet wat je vragen, zijn incompetent, willen betaald worden als een koning, ze zijn niet productief genoeg, luisteren niet en snappen niet waar jij als ondernemer mee bezig bent. Ze nemen een loopje met je, hebben een 9-5 mentaliteit, ga maar door. Ik ben omringd met eigenaren van bedrijven die soms even hun hart moeten luchten.

Daarnaast is het de grootste kostenpost van een bedrijf. Bij economische mindere tijden is het dan ook vaak de eerste kostenpost waar drastisch in wordt geschrapt. En dan wordt er ook nog een keertje iemand ziek, of loopt het op het thuisfront niet helemaal op rolletjes.

Fulltime werkende moeder, moederschap, wetenschappelijk onderzoek koffie
‘Koffie’ is thuis lekkerder dan op kantoor

Sleur

En laten we wel wezen; het werken met collega’s kan ook een enorme sleur worden. Elke dag dezelfde praatjes, tegen dezelfde gezichten aankijken, dezelfde koffiepraat en onzin gesprekken. Stiekem ben ik er wel dol op. We lachen wat af met z’n allen en hebben de neuzen dezelfde kanten op gericht. Ok, ok niet iedere collega zal mijn bof worden, maar dat maakt het ook wel weer kleurrijk op kantoor.

Ik zou er niet aan moeten denken om thuis te zitten in mijn eentje. Al is de koffie hier wel beter en werk ik efficiënt door zonder onderbrekingen. Ik heb reuring nodig, inspiratie en energie vibes om me heen. Mijn creatieve radar gaat lopen van omgevingsfactoren. Daarom is de combinatie van mijn blog met mijn werk zo goed. Ik word op allerlei gebieden geprikkeld en raak geïnspireerd!

moederschap is een 2,4 fulltime baan

Salaris

De inkomsten die elke maand aan het einde van de maand gestort worden geven mij zekerheid en rust. Alles kan er van betaald worden en ik hoef niet achter betalingen aan. Er hoeven geen gaten worden gevuld en ook is er geen paniek als ik geen blog opdrachten heb. Ik blog echt voor de fun en producten review ik omdat ik er echt affiniteit mee hebt.

Vrijheid als eigen baas

En ‘de vrijheid’ die benoemd wordt als eigen baas, is zeer zeker een voordeel. Maar de onzekerheden die het met zich meebrengt heeft mijn keuze elke keer weer bevestigd. Ik heb overigens heel veel respect voor eigen ondernemers. Ik zie mezelf nu gewoon zelf als eigen ondernemer binnen een baan. Daarin floreer ik het beste 😀 En tsja op zonnige dagen neem ik dan gewoon een dagje vrij als mijn baas het toelaat. Werkende moeders zijn immers slechte moeders ;-D Zo nu en dan is het echt even 100% samenzijn!

Ik ben benieuwd of jullie eigen ondernemers zijn en hier bewust voor hebben gekozen, of juist blij zijn met een baan! Laat je een reactie achter? Dm is ook altijd leuk!

passie verschil maken

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter  Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief