Delen vinden we super lief

De vogeltjes beginnen voorzichtig te fluiten, de eerste zonnestralen zijn gespot en nog even geduld voordat de eerste groene blaadjes aan de bomen verschijnen! Ons huis is gemaakt voor het buitenseizoen en we volgen dan ook graag de laatste tuintrends van hoveniersbedrijven, tuinontwerpers en tuinblogs. We zijn graag buiten en zullen in ons huis meer in en rondom het huis te vinden zijn. Buitenspelen is immers onwijs gezond en vooral leuk!

De 5 grootste tuintrends uiteengezet

We besloten om een groot deel van ons spaargeld te investeren in de tuin, het gazon, skelters, trampolines en bezochten regelmatig buitenspeelgoed.nl voor de beste tuintrends. Er wordt een nieuw terras aangelegd, de hottub staat er, de bbq wordt opgepoets, het terras ingericht en er wordt extra gespaard voor een buiten oven. Kijk jij ook al reikhalzend naar de lente en ben je klaar voor het nieuwe buitenseizoen? Zo niet, lees dan snel verder om de leukste tuintrends in je op te nemen.

1. Staycation

Nu we meer thuis zitten zie je qua tuintrends dat tuinen, opritten en buitenverblijven worden aangepakt en een opknapbeurt krijgen. De prijs van douglas hout is verdubbeld en tuinartikelen vliegen de winkel uit om meer sfeer en luxe te creeren in eigen tuin. Ook wij zijn niet bij de pakken neer gaan zitten en zijn aan de slag gegaan. Dat was al in Diemen waar we onze tuin tot een vakantieparadijs omtoverden en nu in Apeldoorn is ons volgende project aan de beurt. De kinderen zijn jong en we maken het ons thuis graag naar ons zin.

Als we op de sprookjescamping op vakantie zijn, zullen vrienden in ons huis verblijven en hoe fijn als ze het ook hier naar hun zin wordt gemaakt. Ons plan is om een ideale ontspanningsplek te maken van de achtertuin met het vakantiegeld dat er in mei aan komt. Onze nabije buren hebben gekozen voor het aanleggen van een zwembad, een ander bestelde een jacuzzi en mijn zusje bouwde een fantastische veranda en overkapping in de tuin met schommel aan toe. Tsja als we toch niet ver weg kunnen, dan maken we ons thuis graag naar de zin volgens de populaire tuintrends.

2. Back to nature

Onze tuin in Diemen is het tegenovergestelde van de tuin in Apeldoorn, maar in beide tuinen wilden we tegels vermijden. Gelukkig is die trend bij velen aangekomen en kiezen we massaal voor een groene tuin. Ook wij verkiezen een natuurlijke tuin met veel groen, bloemen en struiken dat de biodiversiteit helpt. We huisvesten twee eekhoorn families, egels en ook vlinders, bijen en vogels. Vanuit het raam zie je het hele dierenrijk aan je voorbij komen.

Naast het grind pad rondom ons huis, de hegafscheiding, werken we ook met boomschors tussen de planten voor een natuurlijke tuin. Enerzijds loopt het regenwater sneller weg en anderzijds staat het mooi en brengt het een natuurlijke eenheid. Met de huidige droogte vond ik een regenton ook een goed idee om de hoge temperatuur schonmmelingen en water gebrek voor te zijn. De tuin is voor ons de plek waar we ons terugtrekken, waar ik me tussen meetings doorheen loop en waar we veel met onze familie en vrienden bivakeren. De basis brengen we dus terug naar de natuur en met de aankleding maken we er onze eigen happy place van.

groenten, biologisch, eten, gezond, afvallen

3. Yes chef

Waarom binnen koken als de BBQ je buiten ook staat aan te kijken. Richt jouw eigen plek in om buiten te BBQ-en zodat er een wereld voor je open gaat. We leven veel meer rondom ons huis en maken er tijd voor om het vuur aan te steken en tijd te investeren in het samen buiten koken. En zowel in de zomer als in de winter kun je bbq-en met de fantastische bbq’s die er tegenwoordig te koop zijn. De kamado barbecues zijn ongekend populair net als de big green egg. Er was zelfs een tijd dat ze rondom vaderdag nergens meer te koop waren. Over tuintrends gesproken.

De Kamado barbecue zijn ongekend populair doordat ze als een oven dienen en je hier elk gerecht op kunt bereiden wat je maar kunt bedenken. Ook de Grill Guru en The Columbus zijn barbecue merken die tot de verbeelding spreken waar ik nog eens een afzonderlijke blog aan zal wijden. Manlief is in mei jarig en ik heb al cadeau ideeën wat ik hem graag wil geven.

The big green egg, tuintrend, vaderdag cadeau, achtertuin

4. Moestuin

De kinderen heb ik ook een moestuin beloofd die ik dit voorjaar voorzichtig aan zal beginnen in een moestuin bak. Het is leuk en leerzaam en beginnen klein om te kijken of het aanslaat. Als het zo ongekend populair is, zal het vast leuk zijn! En met het oog op het milieu is het verstandig om de kinderen ook mee te geven waar voedsel vandaan komt.

Moestuin
Moestuin: de wereld van Snor

En een moestuin kun je al snel beginnen op je balkon, in een kleine moestuinbak, of op een nietszeggend stukje tuin. Met zonlicht, water en geduld kom je al een heel eind. Mijn eigen project is Hermitage druiven telen, maar daar kom ik later bij je op terug

5. Sport en spel

Voor de kinderen hoort een achtertuin een speelparadijs te zijn waar verveling geen kans krijgt, zonder dat het een kakkefonie aan kleuren en stijlen wordt. Een tuinhuisje, of boomhut is natuurlijk fantastisch voor de kleine avonturiers. Een houten hockeydoel, basketbal, tennisnet, buitnspeelgoed, of trampoline kan over the top worden, maar eerlijk, het is maar voor een paar jaar.

Tot slot

Wat is jouw plek van ontspanning? Waar de achtertuin vroeger gevuld werd met tegels en schuttingen, denken we nu meer na over de inrichting en maken we het ons naar de zin met een outdooroven, (gas)barbecue, houthaard, pizzaoven, hottub, jaccuzi, afschermde heggen, zwerfkeien, tuinaccessoires noem maar op. De tuin is het verlengde van ons huis waar we steeds meer tijd in doorbrengen. Geen TV, Ipads, of andere schermpjes, maar echte quality time met het gezin.

Staat het bij jullie ook op de planning om aankomende zomer de tuin meer als verlengde van je woning te beschouwen? Voor de eekhoorns hebbenwe alvast een leuk huisje gebouwd..

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op TwitterFacebook |Youtube| Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief