Delen vinden we super lief

bulbbyNa de zomervakantie gaat Olivier in groep 2 meedraaien op de basisschool. Voor mijn dochter Yvette is het dan haar allereerste schooldag. Een nieuwe fase en weer een mijlpaal. Ik weet nu al dat ik het niet kan drooghouden! Om alles in goede banen te lijden, zorg ik dat mijn hart en verstand er klaar voor is. We willen er een tof moment van maken en lopen de checklist weer langs.

De broodtrommel is geregeld en bij Bulbby kun je school items zelf ontwerpen en personaliseren met een naam, print, tekst of foto. Supertof en ook heel handig! En gelijk een fantastisch cadeautje voor de kleine…uhhmm grote meid.

Checklist voorbereidingen 1e schooldag

Ik haalde er mijn blog nog eens bij over de voorbereidingen bij Olivier zijn 1e schooldag een jaar geleden. Hij ging goed voorbereid naar de basisschool. Ik loop de checklist nu ook langs voor mijn dochter. Een goede voorbereiding is het halve werk.

Nieuwe schoolspullenrugzak bullbby eerste schooldag

Er zijn tegenwoordig fantastische broodtrommels, bekers, bidons, rugtassen en andere schoolspulletjes verkrijgbaar. Ik ben fan van de webshop Bulbby waar ik regelmatig iets bestel omdat ik het kan personaliseren. Mijn reporterbag, de baby S-fles van Lucas, de deurstickers, of een rugzak voor Olivier komt allemaal bij deze fijne webshop vandaan. Je kunt er voor kiezen om de schoolspullen samen uit te kiezen, of je gaat zelf shoppen.

Als je kinderen ouder zijn, dan is het leuk om samen te winkelen. Voor nu kies ik het zelf nog even uit. Op mijn boodschappenlijstje staan de volgende artikelen: Een broodtrommel / Een leuke gymtas / Nieuwe stiften / Een rugzak/ Gymschoenen / Nieuwe outfit.

  • Rugzak

Voor een nieuwe rugzak was ik bij Bulbby op het goede adres. Onderstaande modellen zijn toch te schattig! Bij Olivier was de donkerblauwe een groot succes op zijn 1e schooldag. Voor Yvette kies ik het linker model en kijk eens hoe tof die geworden is! checklist bulbby

Het jasje & tasje hangt klaar💕 Prinses Yvette wordt in augustus 4 en dat betekent dat ze na de zomerbreak naar school gaat. “Ze is er echt klaar voor!” Dit hoorde ik andere ouders zeggen over hun kindjes en begreep dat nooit. Mijn jochie vond ik destijds nog zo jong en speels. Maar nu snap ik het helemaal wat de mede-mama’s bedoelen. Ze loopt soms met haar ziel onder de arm en begint zich te vervelen. Ze is klaar om veel te gaan leren. Eerst de zomervakantie nog en dan is het 3 september zo ver 🎀 Zo fijn… voor haar… en eerlijk, is eerlijk, ook voor de onkosten … ik begin zowaar wat van mijn salaris over te houden met 2 schoolgaande kids 🤑 Nog 1 te gaan 💙 Maaarrr zeggen criticasters… er komen andere kosten voor terug 😬 

Een bericht gedeeld door OLIVETTE (@olivettepuntnl) op

Geef iets persoonlijks meebulbby

Het wordt lastig om de favoriete knuffel van mijn dochter mee te geven. Dit doe ik ook liever niet, haar konijn is veel te groot. Het kan wel helpen om iets persoonlijks mee te geven. Dit kan een muntje zijn, of een armbandje die je hebt gegeven. Wij hebben samen een speciale jas gekocht voor haar 1e schooldag.

Ze verheugt zich nu al om hem aan te mogen doen. Zo is mama er toch een beetje bij die eerste schooldag. Ook kun je een knuffeltje laten personaliseren en als cadeautje meegeven. Gewapend met een nieuwe broodtrommel en rugzak kan het feest beginnen. Dit kan afgevinkt worden van mijn checklist.

Kleren klaarleggen

Je wilt niet op de eerste schooldag te laat komen. Om gehaast, stress en heisa te voorkomen, kun je het beste alles een avond van te voren klaar leggen. Je moet nog in het ritme komen en dan maak je sneller meters als alles binnen handbereik ligt. Laat dat gestress maar over voor later in het schooljaar. Die ochtenden zullen er nog voldoende zijn. Laat staan met onze drie kids. Kinderen kunnen zich dan al zelf proberen aan te kleden. Bij mij thuis hebben ze daar aardig wat tijd voor nodig.

Feestelijk ontbijtbulbby checklist

Voor de eerste schooldag mag de broodtrommel feestelijk gevuld worden.

Op Pinterest vind je een mooi overzicht van tof g3vulde broodtrommels. Wij geven graag veel fruit mee en met een paar bento prikkers is het al snel een feestje. Je kunt er ook een persoonlijk kaartje bij stoppen, succes gegarandeerd.

Wendagen

De meeste basisscholen organiseren wendagen al wordt dit lastig voor mijn dochter die in de zomer jarig is. De eerste schooldag is ook gelijk het nieuwe schooljaar. Het voordeel is dat Yvette weet hoe het er op school aan toe gaat. En een extra voordeel is dat haar grote broer een klas naast haar zit. Tip: houdt het afscheid zo kort mogelijk.

Een kus en knuffel is voldoende en wens je kindje uiteraard veel plezier (voorkom het ‘succes wensen’). Als je snel weer gaat geef je ze geen ruimte om verdriet te ervaren. Als ze eenmaal aan je been hangen, krijg je ze niet meer rustig. Echt even door de zure appel heen bijten! bulbby

“Zelluf doen” de zelfstandigheid stimuleren

Een moeder uit de klas van Olivier vertelde me dat haar zoontje al op drie jarige leeftijd zijn eigen kleren en schoenen aan deed. Ze kwam liever later op school dan dat ze hem zou helpen. En eigenlijk heeft ze ook gelijk. (van dat zelf doen dan) Kinderen zijn er veel meer bij gebaat dat ze het zelfstandig kunnen. Je kunt dit spelenderwijs stimuleren.

Aankleden, melk inschenken, naar de wc gaan, of schoenen aan doen, is echt geen hogere wiskunde. Ook voor de leerkracht is dit handig als je kind dit zelf kan. Ik raad overigens iedereen het eerste jaar schoenen met klittenband aan. Het ‘zelluf doen’ leren ze dan heel snel.bulbby

Verhaaltje lezen over ‘naar school gaan’

Er is een grote keuze aan boeken om je kindje goed voor te bereiden op de basisschool. Ik noem er 3 die mij opvielen en die ik graag ga voorlezen voor het slapen gaan. Een ideale voorbereiding om er aandacht aan te geven. Tijdens onze zomervakantie kunnen we er de tijd voor nemen en de eerste schooldag, of van ‘het naar school gaan’ an sich een feestdag te maken. De boeken kunnen afgevinkt worden op mijn checklist.

  • Hoera naar school!checklist school

Een boekje wat door veel leerkrachten gebruikt wordt is ‘Hoera naar school’. In dit verhaal gaat Dorus voor het eerst naar school en vindt dit spannend. Maar al snel vindt hij het ook ontzettend leuk.

  • Het boekje Bobbi gaat naar school

Schattig geïllustreerd en een perfect boekje om voor te lezen.

checklist school

`Straks ga je naar school,’ zegt mama,
`naar de kleuters van groep 1 heen.’
Bobbi vindt het reuze spannend.
Samen lopen ze erheen.
Mama wijst: ‘Hier mag je beker
en hang daar je jas en tas.’
Jufzegt: ‘Goedemorgen Bobbi,
welkom in de kleuterklas!’
  • Willewete. Naar schoolchecklist school

Dit boek van Jozua Douglas & Juf Maike Willewete. Naar school is informatief. mooi geïllustreerd en absoluut niet saai. Ik vind het leerzaam, leuk en afwisselend. Het zit vol met wist-je-datjes, liedjes, zoekopdrachten,  een miniquiz en een stripverhaal. Met dit boek heb je een top voorbereiding vol herkenbare situaties.

Wees op tijd

En ‘last but not least‘ sta ik in de middag weer op tijd op het schoolplein om alle verhalen van mijn dochter aan te horen. Na zo’n spannende lange dag, is er niets fijner dan om mama in de armen te sluiten. Ik zal met mijn camera in mijn handen mijn dochter opwachten. Stiekem vind ik het namelijk net zo spannend als zij zelf.back to school bulbby checklist

Conclusie

En uiteindelijk hoef ik mij echt nergens zorgen over te maken! Ik heb fijne herinneringen aan de eerste schooldag van Olivier. Dat verliep prima en hij was enorm blij toen ik hem op haalde. Bij Yvette zal het hetzelfde verlopen.

Ik bracht Olivier deze week een aantal keer zelf naar school en vertelde hem dat het voor Yvette best spannend is aangezien haar 1e schooldag er aan komt. Hierop antwoordde hij “Mam, dat komt helemaal goed, ik zal op haar passen”. Mijn hart smolt. Het komt ook goed, want er zit behoorlijk wat temperament in mijn meisje. Het is meer dat deze mama even moet slikken… met de checklist in mijn hand vervolg ik mijn voorbereidingen….

Eerst vakantie vieren

Het gaat zo snehéll! En Olivier kan onderstaand liedje alvast oefenen, al moet de vakantie nog beginnen. En kleine Lucas? Ik houd hem het liefste nog heel lang heel klein. Hij is en blijft de Benjamin. Al ligt zijn gepersonaliseerd rugzakje al wel vast klaar.  Ik kon het niet laten om zowel Oliver te verwennen met een gepersonaliseerde baseball jas en Lucas met z’n eigen rugzakje. Tof, ik kom weer snel snuffelen op de website van Bulbby.

Wat staat, of stond er bij jullie op de checklist? En heb ik nog ergens niet aan gedacht?

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter Facebook Youtube  Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat.

 


Delen vinden we super lief