Delen vinden we super lief

NASF het grotere verband huidskleur pleisters Tot vandaag bestonden er in Nederland enkel pleisters in één huidskleur. Ik stond er zelf nooit bij stil tot ik het persbericht van het “Nederlands Albert Schweitzer Fonds” (NASF) las. Er zijn nu eindelijk pleisters in meerdere huidskleuren te koop in de Nederlandse drogisterijen. Een initiatief met een dubbele functie, want met de opbrengst van de pleisters worden kleinschalige gezondheidszorg projecten in Afrika gefinancierd, dat ook wel bekend staat als “Het Grotere Verband” Een gaaf initiatief.

Introductie huidskleur pleisters ondersteunt gezondheidsinitiatieven in Afrika NASF het grotere verband huidskleur pleisters

“Iedereen is gelijk, maar niet iedereen is hetzelfde. Daarom is echt heel vreemd dat er tot vandaag de dag alleen pleisters in één kleur verkocht werden. Ieder mens moet een pleister kunnen plakken van zijn of haar keuze.” Aldus voorzitter Frans Hiddema van het NASF.

En gelijk heeft hij. Op mijn ‘melkfles huid” valt de lichtgekleurde pleister helemaal niet op. Op een donkere huid is dat een heel ander verhaal, het steekt dan enorm af. Ik heb hier nooit bij stil gestaan, maar hoe fijn zou het zijn dat ook op deze huid een pleister niet opvalt.

  • Nice to know

De pleisters zijn huidvriendelijk, latexvrij, waterafstotend en hechten niet aan de wond. Dankzij de elasticiteit zijn ze ook geschikt om te gebruiken op bewegende lichaamsdelen. De Huidskleur Pleisters’ zijn per stuk verpakt waardoor ze direct gebruikt kunnen worden en je ze snel en gemakkelijk kunt aanbrengen. Ze zijn overigens niet per huidskleur te bestellen. Het idee hierachter is mooi: het idee van de Huidskleurige Pleisters ‘Het Grotere Verband’ is dat HeltiQ en het NASF diversiteit en keuzevrijheid belangrijk vinden.

Over “het Grotere Verband”NASF het grotere verband huidskleur pleisters

Het NASF lanceert met “het Grotere Verband” een nieuwe en ook moderne vorm van donateurschap. Met handige medische producten voor hier, worden kleinschalige gezondheidsinitiatieven in Afrika gefinancierd. Denk hierbij aan initiatieven gericht op de verbetering van de gezondheid van zoveel mogelijk mensen in Sub-Sahara Afrika. Bijvoorbeeld aan kraamklinieken, schone wc’s voor schoolkinderen,  schoon drinkwater of hulpmiddelen voor gehandicapten in Afrika.

Het eerste product van dit NASF’s donateurmerk is een HeltiQ pleisterset in zes verschillende huidskleuren. Ze zijn verkrijgbaar bij Etos, Trekpleister en DA drogisten voor de adviesprijs van €3,99 per pakje van 24 pleisters. Ik weet wel een aantal meiden in mijn omgeving die hier heel blij van worden. En extra fijn, van iedere verkochte pleisterset gaat er minimaal € 1,- naar Afrika.

Over de Initiatiefnemers

De pleisters op zich zijn een uitkomst voor velen. En het idee er achter is fantastisch! Het Nederlands Albert Schweitzer Fonds (NASF) verstrekt microgiften aan kleinschalige, lokale gezondheidsinitiatieven in Afrika. De levensvisie van Nobelprijswinnaar Albert Schweitzer heeft hen geïnspireerd: “Eerbied voor het Leven”, waarin respect voor alles wat leeft, centraal staat”  En zo is het! NASF het grotere verband huidskleur pleisters

Inhoud

  • 24 stuks (6 huidskleuren) Het maakt niet uit welke kleur je plakt want het doel van dit initiatief is dat iedereen gelijk is.
  • 72 x 19 mm

 

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Instagram  Twitter Facebook Youtube We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat.


Delen vinden we super lief