Delen vinden we super lief

Op Tweede Paasdag organiseerde televisiekok een speciale Bake-Along op haar Instagram en Facebook. Voor een fantastische WOW bramencake was je bij haar aan het juiste adres. Stap voor stap liet ze ons LIVE zien hoe jij de lekkerste bramencake op tafel tovert Daarnaast konden we haar live de leukste vragen stellen!

En extra leuk, we maakten een dubbele portie zodat we die middag bij veel dierbaren langs konden gaan om hen onze bramencake te laten proeven. Om goed voorbereid aan de slag te kunnen gaan, stonden alle ingrediënten klaar voor gebruik.

Paasbrunch met bramencake toe

Ik zag er toch ietwat tegenop om met Pasen binnen te blijven met onze drie kindjes. Het zijn stuiterballen en met het mooie weer willen ze er graag op uit. Toch hoefde ik nergens voor te vrezen. Er werden eieren gezocht, koekjes gebakken en last but not least werd er live meegebakken met Miljuschka. Ze deelde afgelopen week een bramencake waar je U tegen zegt. Pasen kan dus echt leuk en lekker zijn! Hadden we gelijk een te gek toetje op 2e paasdag.

Flora plant ontdekken

Miljuschka Witzenhausen is toch wel één van de favoriete TV chefs die ons land kent. Keer op keer weet ze de lekkerste creaties op tafel te zetten. Daarnaast is ze voor mij persoonlijk ook een inspirator als WW ambassadeur. Extra leuk dus dat we samen met haar de verrassende eigenschappen van Flora Plant, dé plantaardige boter konden ontdekken.

Alle ingrediënten staan klaar voor de Bake-Along

Het is een nieuwe soort ‘roomboter dat bestaat uit plantaardige oliën van lijnzaad, koolzaad en zonnebloem. Het bevat minder vet en zout dan roomboter en bovendien heeft één pakje Flora Plant 50% minder impact op het klimaat dan roomboter. Het past dus helemaal binnen een duurzaam voedingspatroon.

Flora Plant smaakt als roomboter en ziet eruit als roomboter. Het heeft alle goede eigenschappen van roomboter én is daarnaast volledig plantaardig.

Genieten zonder schuldgevoel

En Flora Plant is niet alleen goed voor het klimaat, ook bevat het alle goede eigenschappen van 100% plantaardig. Zonder transvetten en minder verzadigde vetten maakt dit de perfecte vervanger van roomboter. (47 g/100 g versus 58 g/100 g). Goed voor jezelf en goed voor moeder natuur.

In de keuken kun je met Flora Plant overigens alle kanten op. Op brood, bij het koken of bakken kan het ingezet worden. En nu proberen we het zelf uit met een heuse bake-along waarbij we ee nbramencake gaan maken die voor het oog een plaatje is!

Met Flora kun je bakken, braden, grillen, stomen, smoren en stoven.

Flora heeft een speciale receptuur waardoor het net zo lekker als roomboter snijdt, smeert, suddert en smaakt. Het past binnen een vegan lifestyle, maar is ook geschikt voor iedereen die geen zuivel, gluten of lactose mag hebben. Je kunt dus zonder schuldgevoel genieten. Toch wel heel fijn aangezien ik nog steeds met mijn afvalrace bezig ben.

Beter voor het klimaat

Ik ben het wel eens met de visie van Flora Plant dat plantaardige voeding de toekomst wordt. Plantaardige voeding is toch wel dé sleutel tot een voedingssysteem dat uiteindelijk ook beter voor het klimaat is. De schorten werden uit de kast gehaald en we gingen ermee aan de slag! Vandaag stond de bramencake op het menu. Best spannend om live mee te bakken, want laten we wel wezen, ik ben géén kookblogger, daar is Miljuschka zoveel beter in!

Flora Plant is verpakt in een biologisch afbreekbare wikkel en is vrij van plastic, loveIt!

Uitnodiging

Er is geen beter moment om Flora Plant te proberen dan met Pasen. Het zijn gekke tijden en daarom een extra goed idee om iets te geks op tafel te zetten. Bij de uitnodiging om samen met Miljuschka Live mee te bakken aan een bramencake hoefde ik niet twee keer na te denken. Natuurlijk doen we mee! Samen bakken is inderdaad veel leuker.

Koken, bakken en braden met Flora. Dit is ‘the real deal’ bramencake van Miljuschka

De ingrediënten voor de ultieme WOW bramencake werden in huis gehaald, klaar gezet en van te voren afgewogen. Wel zo fijn om alles klaar te hebben staan, want als je dit tijdens het koken moet doen, loop je continue achter de feiten aan. Om 14:00 lief chef Miljuschka (bekend van o.a 24 Kitchen) op Instagram en Facebook zien hoe makkelijk en lekker je kunt bakken met Flora Plant.

Shoppen voor de bramencake

Flora Plant is in het zuivelschap van je supermarkt te vinden! Qua prijs is het overigens gelijk aan gelijksoortige merken. Bietensap staat bij de sappen en bij de Jumbo heb je zelfs verse bietensap! Het is een eenvoudig en leuk recept! De volgende keer maak ik een regenboog bramencake, te leuk om meegebakken te hebben! Dit smaakt serieus naar meer!

Recept voor de lekkerste bramencake ooit!

Voor de bramencake

45 gr Flora ongezouten, gesmolten
1 tl vanille extract
180 ml water
300 gr bloem
300 gr suiker
1,5 tl baking soda (zorgt er voor dat het luchtig wordt)
2 grote eieren
100 gr bramen (vers en/of bevroren)

Frosting

300 gr Flora gezouten, op kamertemperatuur
180 gr poedersuiker
180 gr witte chocolade
Vers bietensap, ongeveer 3 eetlepels

Magische topping

150 gr bramen (vers en/of bevroren) 1 doosje eetbare viooltjes / andere eetbare bloemen of kokosflakes

Het recept – bramencake 3.0

• Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht oven) Vet een rechthoekige bakvorm van 20 x 30 cm in met Flora en bekleed deze met bakpapier. Laat de randen eroverheen hangen om later de cake uit de vorm te tillen. Pas gerust de verhoudingen aan als je hem hoger zou willen. Wij maakten er meerdere taartjes van en maakten alles dubbel.

• Klop de bloem, suiker, baking soda en het vanille. Voeg vervolgens het water toe plus de eieren, de Flora en eventueel een snufje zout.

• Pureer de bramen en zeef de pitjes eruit. Doe de gepureerde bramen door het beslag.

• Giet het beslag in de bakvorm en strijk glad indien nodig. Zet in de oven voor ongeveer 25-30 minuten of tot een houten prikker er schoon uitkomt.

• Laat de cake eerst in de vorm nog een minuut of tien koelen, haal hem dan met het papier eruit en laat het afkoelen op een cakerek.

Frosting

• Voor de frosting doe je de Flora samen met de poedersuiker in een kom om het licht en romig te kloppen.

• Smelt de witte chocolade au bain-marie, laat heel even afkoelen en giet dan bij de frosting. Klop door tot je een mooi romig geheel hebt.

• Verdeel de frosting over 4 kommen om 4 tinten te kunnen maken. 2,5 tl bietensap versus 1 tl, ½ tl en in de laatste een ¼ tl bietensap.

• Klop het bietensap goed door de frosting zodat je een egaal geheel hebt in vier verschillende tinten.

• In het midden van de – volledig afgekoelde – cake doe je de donkerste kleur diagonaal over de cake. Aan beide kanten daarvan doe je de tweede kleur, de derde en vervolgens eindig je met de lichtste kleur aan de punten.

Zoek de verschillen!

• Met een kleine spatel ga je met de spatel van punt tot punt terwijl je strepen trekt in het verlengde van de kleuren zodat ze een beetje in elkaar overlopen.

• Bedek de cake deels met de bramen en steek de viooltjes ertussen. Wij maakten het af met kokos snippers aangezien de eetbare bloemetjes nergens te vinden waren. Wel een leuke tip van Miljushka om dit zal te planten in de tuin! De bordjes van de HEMA maakte het helemaal af waarmee we die middag bij vrienden en buren langs gingen. Een kleine opsteker deze gekke dagen.

• En klaar is de lekkerste bramencake ooit! We hebben onze vingers erbij opgegeten!


Verschillende varianten om te kunnen uitdelen! Daarnaast kreeg mijn dochter ee taartje om te versieren. Zo leuk om samen een bramencake te bakken.

Tot slot

We hebben dubbele porties gebruikt om extra bramencake exemplaren te maken voor onze buren, vrienden en collega’s morgen op kantoor! Wat is dit een toffe bramencake! Dankjewel Miljuschka, dit was heel leuk!

Dit bericht bekijken op Instagram

Vanmiddag hebben we LIVE een bramencake mee gebakken met tv chef Miljuschka en het ging best goed. Ok, Ok, ik word nooit een bakexpert, maar deze eerste keer smaakt naar meer bakken met Flora, the plant based revolution. Mijn blog staat live incl. het recept en het is een aanrader! LovedIt! Bovendien is Flora een uitvinding. Ik kook, smeer en bak ermee. En het beste: “Het bevat duurzame plantaardige ingrediënten met alle voordelen van roomboter, maar dan beter voor het milieu 🌿 #BakkenMetFloraPlant #floraplant #floraplantbetter #floraplantbased #pasen #bunny #bunnies #easterbunnies #plantbased #vegan #bakken #vegan #glutenfree #greenlifestyle #stayhome #stayhomestaysafe #LetsCookVegan #HealthyMeals #veganlifestyle #gogreen #homefun #plantlover #blogmom #lekker

Een bericht gedeeld door Family & Lifestyleblog (@olivettepuntnl) op

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter | Facebook| Youtube| Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat.


Delen vinden we super lief