Delen vinden we super lief

Wat hebben we genoten van het schattige babywiegje! Voordat we papa en mama werden, stond het te pronken in de babykamer-to-be. Wachtend op het het kleine mensje in mijn buik. Maar er komt een moment dat de uk al lang en breed baby-af is. Onze peuter is klaar voor de volgende stap: een echt kinderbed!

Onze zoektocht naar het perfecte kinderbed

pixers kinderkamer

Vol goede moed vertrokken we met het hele gezin richting de woonboulevard. Daar moesten ze echt wel iets hebben voor onze stoere peuter! Maar helaas… Beddenwinkels blijken toch vooral “grote-mensen-bedden-winkels” te zijn. En bij de babywinkel konden we kiezen uit twee (niet zo spannende) bedden. Zonder bed zijn we weer huiswaarts gekeerd. Gelukkig hebben we internet! Vanachter de computer hebben we heel veel kinderbedden ontdekt bij PerfectHomeShop.

Waar moet een kinderbed aan voldoen?

kinderbed

Voor onze kleine dame moet het bed vooral heel erg leuk zijn. Dat moet wel lukken want we hebben een zee aan keuzes. Er zijn huisjes in alle kleuren, stapelbedden, peuterbedden met prinsessen, auto’s of piraten, mooie praktische bedden en zelfs bankbedden. Omdat de stap naar een groot bed best spannend is, zijn er meegroeibedden. Wel zo handig als het bed een tijdje mee kan!

Er is een zijpaneel bevestigd wat er later weer afgeschroefd kan worden. Zo voelt de kleine zich beschermd en kan niet uit bed rollen. Mama en papa vinden het ook fijn dat er geen scherpe randjes aan zitten en dat er aan het milieu gedacht wordt. Dus gaan we voor duurzaam massief hout en verf op waterbasis.

De kinderkamer

behang, kinderbed, kinderkamer

Mini make-over

De logeerkamer is omgebouwd tot kinderkamer. We hebben een nieuw behangetje tegen de muur gehangen, gordijnen besteld en als kers op de taart staat er een prachtig kinderbed in de vorm van een huisje. Echt iets voor ons kleine meisje. Zo heeft ze een beschermd gevoel doordat ze in haar huisje ligt. Het is meteen ook haar eigen tentje. Regelmatig worden er dekens haar kamer ingesleept en tovert ze haar bed om tot een tentje. Onder het bed zit een lade waar we lekker veel spullen in kwijt kunnen. Daar ben ik dan wel weer blij mee.

Het matrasje heeft een afritsbare hoes. Niet verkeerd voor als er een keer een ongelukje gebeurt. Natuurlijk paste haar oude slaapzakje niet meer bij zo een groot bed. Dus hebben we ook een spiksplinternieuw dekbed en een echt meisjes dekbedhoes aangeschaft.

Een duo-kamer

stapelbed, kinderbed

Super leuk zo een kleuterkamer! Maar als het aan onze dames ligt, slapen ze gezellig op één kamer, in een stoer stapelbed. Ik snap ze wel. Als kind leek het mij fantastisch om samen met mijn broer op een kamer te slapen. Stapelen is een leuke en makkelijke oplossing voor als je niet zo veel ruimte hebt. Het is ook ideaal als je een eigen vakantiehuisje hebt. Zo wordt de vakantie een extra feest! Want wat is er nou leuker dan met de hele bubs op één kamer liggen!

Slaap lekker allemaal!

niet, kinderbed

Het logeerbed is naar zolder verhuisd. Als er iemand wil blijven slapen, kan dat tussen het rek met wintersportkleding en de werkhoek van mijn man. En de babykamer? Dat is nog steeds een babykamer. Maar dan van haar kleine zusje. Volgend jaar mag ze ook over naar een groot bed. Maar voorlopig maak ik het mezelf nog even makkelijk. Voordat ze elke nacht op avontuur gaat. Elke avond voor ik slapen ga kijk ik even op de kamertjes van de meisjes en zie ze heerlijk wegdromen in hun bedjes. Er is geen fijner gevoel om mee in bed te stappen. Slaap lekker allemaal!

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Instagram Twitter Facebook Youtube We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief